Connect with us

ZECI de BOTOȘĂNENI au ajuns la URGENȚE, în ultima lună, cu stări LIPOTIMICE, cauzate de temperaturile relativ RIDICATE

Botosani

ZECI de BOTOȘĂNENI au ajuns la URGENȚE, în ultima lună, cu stări LIPOTIMICE, cauzate de temperaturile relativ RIDICATE

Zeci de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Botoșani, cu stări lipotimice, cauzate de temperaturile relativ ridicate și expunerea prelungită la soare

Se pare că în luna iunie 2022, 25 de pacienți s-au prezentat la spital din cauza căldurii. 

„Tot mai mulți pacienți se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe, prezentând stări lipotimice ca urmare a expunerii prelungite la soare. În cursul lunii iunie, s-au prezentat la UPU 25 de pacienți, în special copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, dintre care 7 copii și adolescenți au fost internați în Secția de Pediatrie.

De asemenea, șase persoane adulte s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu stări lipotimice, insolație, ca urmare a expunerii prelungite la soare”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Din nefericire însă, meteorologii au anunțat temperaturi extreme în următoarele zile, ce pot atinge valori de aproximativ 36 de grade, motiv pentru care cadrele medicale se așteaptă la un val de pacienți în UPU.

„Pentru a face față cu bine temperaturilor ridicate, medicii recomandă respectarea anumitor măsuri. De exemplu, persoanele vârstnice și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cei cu afecțiuni cardiace și respiratorii trebuie să evite deplasările în spațiul liber în intervalul orar 11:00 – 18:00, să evite frecventarea locurilor aglomerate.

În cazul expunerii la soare, trebuie să fie folosite mijloace de protecție, să utilizeze pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire, din materiale naturale și culori deschise”, adaugă Asaftei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top