fbpx
Connect with us

Ziua Porților Deschise pe Șantierul Arheologic de la Stăuceni-Holm

Ziua Porților Deschise pe Șantierul Arheologic de la Stăuceni-Holm - News Moldova

Botosani

Ziua Porților Deschise pe Șantierul Arheologic de la Stăuceni-Holm

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ziua Porților Deschise are loc astăzi, 21 august 2023, iar pasionații au oportunitatea unică de a pătrunde în lumea fascinantă a trecutului

Între orele 10.00 și 14.00, curioșii sunt invitați să descopere rezultatele captivante ale campaniei arheologice din acest an și să înțeleagă mai bine aspectele practice ale meseriei de arheolog, în cadrul sitului reprezentativ pentru Cultura Cucuteni.

Ziua Porților Deschise pe Șantierul Arheologic de la Stăuceni-Holm - News Moldova

Evenimentul se desfășoară în strânsă colaborare cu Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nuremberg, Institutul de Preistorie din Erlangen-Nuremberg, Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Botoșani și Primăria Comunei Stăuceni, județul Botoșani.

Ziua Porților Deschise aduce la lumină ocazia de a explora situl arheologic din Stăuceni-Holm, unde cercetătorii aduc la lumină poveștile antice ascunse sub pământ.

În cadrul acestei manifestări captivante, vizitatorii vor avea prilejul să interacționeze cu arheologii care lucrează în teren și să învețe mai multe despre procesele de cercetare, descoperiri și interpretări ale vestigiilor istorice.

Cultura Cucuteni, ce își are rădăcinile în regiunea Moldovei, este cunoscută pentru obiectele sale ceramice elaborate și arta sa unică.

Într-o epocă în care tehnologia și inovațiile sunt preponderente, o astfel de zi dedicată explorării trecutului ne reamintește de rădăcinile noastre, de tradițiile care ne-au definit ca societate și de importanța protejării patrimoniului nostru cultural.

Ziua Porților Deschise la șantierul arheologic de la Stăuceni-Holm este o oportunitate pentru oameni de toate vârstele să se apropie de istorie într-un mod interactiv și educațional, călătorind în timp prin intermediul descoperirilor istorice fascinante și a mărturiilor trecutului îngropate sub pământ.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top