fbpx
Connect with us

Ganduri de 1 iunie! Da, copiii sunt viitorul nostru, dar ce-am făcut noi pentru ei în ultimii 30 de ani?!?

radovan stefanovici 1 - News Moldova

Editoriale

Ganduri de 1 iunie! Da, copiii sunt viitorul nostru, dar ce-am făcut noi pentru ei în ultimii 30 de ani?!?


Astăzi este 1 iunie, ziua copilului

De mulți ani am vrut să exprim public aceste gânduri, dar mereu m-am gândit că nu am căderea să o fac. Eu fac parte din generația “tranziției la economia de piață”. Născut la începutul anilor 80 ai secolului trecut deja, am fost martor al tuturor transformărilor pe care schimbarea de regim din 1989 le-a presupus. Desigur, la cei 9 ani pe care îi aveam la “revoluție”, nu am putut înțelege deslușit ce ne aștepta. Dar, anii 90 ne-au devoalat adevărată față a capitalismului primitiv care se instalase în România acelor ani.

Fără a intra în prea multe detalii, pe care oricum cei de vârsta mea și părinții lor le cunosc (pentru că vouă vă sunt adresate aceste rânduri), am fost martorii decăderii și distrugerii cu bună știință în absolut, dar absolut toate domeniile.

Educația copiilor dar și stabilitatea socială a familiilor din clasa de mijloc au fost iremediabil distruse în anii 90

Problemele economice au început să zdruncine puternic liniștea socială și familială, atât de dorită și deopotrivă din ce în ce mai greu de obținut începând cu acei ani, 90.

Ce a urmat?

“Privatizări fantomă” care au permis vânzarea ilegală a activelor de stat, distrugerea completă a capitalului autohton, toate acestea pe fondul unui somn adânc al instituțiilor care trebuiau să vegheze la interesul României și al familiilor de români.

Familiile de români au început să se destrame progresiv pe fondul căutării unor soluții de supraviețuire! Sute de mii de copii au crescut și mai cresc încă fără părinții plecați la muncă în străinătate, în timp ce milioane de tineri se trezesc în viață cu gândul exilului!!

Ipocrizia politicienilor este fără margini! Mii de urări pe facebook de 1 iunie

În tot acest timp, puteți constata și singuri, clasa politică românească se întrece în urări, care mai de care mai pompoase, pentru milioanele de copii români aflați unii dintre ei în situații extrem de dificile.

Copiii nu mai au viitor în România atestă statisticile care reflectă rata migrației!!

Ce fac politicienii pentru viitorul acestor copii pe care îi sărbătoresc cu fast în fiecare an de 1 iunie??

Desigur, în această categorie nu intră copiii politicienilor, care au deja asigurate locuri călduțe pe bani mulți în instituțiile statului!

La capitolul sugestii

M-am întrebat de mulți ani, de când eram și eu copil, de ce școala nu începe pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie cu o serbare și o vacanța binemeritată ?? … încă nu am găsit un răspuns!

Da, VIITORUL ÎNCEPE AZI prin copiii noștri!

La mulți ani, dragi copii!

La mulți ani, Radovan ȘTEFANOVICI!

 


Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Editoriale

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top