fbpx
Connect with us

În Occident, cuvintele lui Putin au fost considerate „bravadă”! La ce s-a referit Președintele rus

putin duma stat ucraina - News Moldova

Editoriale

În Occident, cuvintele lui Putin au fost considerate „bravadă”! La ce s-a referit Președintele rus


La o întâlnire cu deputații Dumei, Vladimir Putin a spus că cine vrea să învingă Federația Rusă „pe câmpul de luptă” „să încerce”

Președintele rus a adăugat că „în general, încă nu am început nimic” în Ucraina.

The Washington Post a caracterizat mesajul lui Vladimir Putin ca fiind o „bravadă”.

Potrivit ziarului american, „armata rusă se confruntă cu probleme serioase pe termen lung: sancțiunile internaționale împiedică Moscova să-și completeze arsenalul, iar Kremlinul se luptă să găsească luptători cu experiență după numeroase pierderi”.

Oficialii ruși au ținut să sublinieze din nou faptul că în continuare Federația Rusă operează militar în Ucraina după un set strict de reguli

Regulile ar reglementa:

  • participarea unui contingent limitat al forțelor armate și al infrastructurii militare de apărare a Federației Ruse;
  • Sunt interzise acțiunile care să afecteze în mod intenționat populația civilă;
  • Nu sunt deocamdată vizate centrele de decizie, referire directă la „palatul de pe Bankova, unde locuiește Președintele Zelensky, clădirile în care se află guvernul Ucrainei, Statul Major al Ministerului Apărării, Rada Supremă”

Sunt luate în considerare lovituri aeriene strategice și folosirea rachetelor de croazieră hipersonice pe scară largă

rachete hipersonice razboi rusia ucraina 757056 - News Moldova

Armata rusă a folosit deja bombe super-grele în atacul asupra Azovstal – acestea sunt bombe cu o greutate de până la trei tone, capabile să pătrundă în orice fortificație. Rachetele de croazieră hipersonice au fost folosite când armata rusă a lovit un depozit de arme de lângă Lvov.

Comentatorii ruși explică fraza „în general, încă nu am început nimic” în Ucraina folosită de Vladimir putin făcând referire la acest tip de armament greu în fața cărora nu au rezistat nici adăposturile care ar fi trebuit în mod normal să protejeze împotriva atacurilor nucleare.

arsenal rachete rusia e1646649645993 - News Moldova

Referirile la sporirea efectivelor de militari

Comentatorii ruși cred că armata rusă nu va proceda la o “mobilizare sub arme”, ci mai curând de mărirea contingentului profesional. În cifre, se consideră o creștere efectivă de la 15% la 40% a personalului militar la nivelul grupurilor tactice din Ucraina și Donbass.

spetsnaz fsb ucraina putin - News Moldova

Sub aspect operativ se va recurge în continuare la tacticile care au fost utilizate și perfecționate în intervenția pro Bashar al Assad din Siria

Este vorba despre așa-numita măcinare a forței de luptă a inamicului – „încet, dar sigur”. Se are în vedere o rotație a forțelor armate pentru înlocuirea luptătorilor deja angrenați în operațiunile militare, pe perioada refacerii acestora.

Toate aceste schimbări se vor produce în eventualitatea în care diplomația rusă va ajunge la concluzia, nedorită, că negocierile cu Kievul sunt, în principiu, nerealiste!

Eforturile de negociere, după cum explică partea rusă, au fost motivate de fraternitatea celor două popoare.

Un ultim aspect, foarte important este faptul că Forțele Armate ale FR se așteaptă dincolo de Nipru la ceea ce ei definesc a fi “un război de gherilă complet barbar”.


Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Editoriale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top