fbpx
Connect with us

Intre MOTIUNI de CENZURA și PROTESTE de STRADA cine mai GUVERNEAZA tara ?!? Rezultatele sunt DEZASTRUOASE

Intre MOTIUNI de CENZURA și PROTESTE de STRADA cine mai GUVERNEAZA tara ?!? Rezultatele sunt DEZASTRUOASE - News Moldova

Editoriale

Intre MOTIUNI de CENZURA și PROTESTE de STRADA cine mai GUVERNEAZA tara ?!? Rezultatele sunt DEZASTRUOASE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Asistăm în această perioadă la o supralicitare a elementelor de opoziție

Sub aspect politic, observăm la o concurență în Parlament în depunerea moțiunilor de cenzură. PSD nu a dorit să voteze moțiunea USR – AUR pentru că, principalul partid politic de opoziție nu își poate  permite să cupleze la opoziția unor partide mai mici. Desigur că Președintele PSD a găsit și o scuză pentru a nu vota moțiunea USR – AUR prevalându-se sub aspect juridic de recomandările CCR care până la urmă, făceau trimitere la necesitatea dezbaterii acestei moțiuni în Parlament.

În paralel, vedem și spectacolul protestelor de stradă care s-ar dori să crească în intensitate, însă rămân la dimensiunea unor acțiuni orchestrate de AUR și câteva organizații politice neparlamentare.

Mult mai gravă este însă incapacitatea statului de a produce reformele mult promise și așteptate de români în ultimii 30 de ani

Această incapacitate se traduce intr-adevăr, în primul rând, în tragediile care se produc în sistemul sanitar din România. Este impardonabil și unicat sub aspect negativ aproape în lumea întreagă, nemaivorbind de spațiul Uniunii Europene, ca pacienții să moară în spitale ARȘI de VII ca urmare a incendiilor REPETATE care se produc în UNITĂȚILE MEDICALE de STAT!!!

Și iată nu vorbim de un caz IZOLAT, ci de al doisprezecelea incendiu produs într-un spital în decursul unui an de zile

 Poate gravitatea acestei situații este întrecută doar de acceptarea acestei situații ca o situație cu care ne-am obișnuit și la care autoritățile nu mai reacționează, iar societatea o ACCEPTĂ TACIT.

Când a putut fi utilizat sub aspect politic, cazul COLECTIV a condus la forțarea demisiei Guvernului României. Iată că acum, după 12 incendii unele soldate cu morți în spitalele din România în ultimul an, nu se mai înregistrează nici măcar demisia unui DIRECTOR!!

Ce se întâmplă cu țara aceasta, cu cetățenii ei și cu mediul politic care devine tot mai nereprezentativ și complet incapabil să reacționeze la derapajele la care asistăm cu toții?

Când am devenit cu toții dezinteresați de propria noastră soartă și de ceea ce se intâmplă cu aproapele nostru?

Suntem oare atât de naivi să credem că ceea ce întâmplarea a făcut să îi afecteze pe alții, nu ni se va întâmpla și nouă într-un viitor apropiat???

Un accident rutier, un incendiu în spital, o agresiune la care am asitat pasivi la un moment dat și ne-am lamentat doar să plângem situația acelor nefericiți poate deveni oricând parte din viața noastră atât timp cât permitem defectarea statului și a sistemului în care trăim!!!

ps: Din 14 noiembrie 2020, nu mai puțin de 12 incendii au izbucnit la spitalele din România. Unele au fost minore și au fost stinse de angajați, altele au degajat doar fum, la altele au existat intoxicații cu fum. În 4 cazuri s-au anunțat decese, care, excluzând incendiul de vineri, 1 octombrie, aduc lista neagră la 31 de morți.

Potrivit datelor publicate, anual, în România, peste 40.000 de persoane devin victime ale accidentelor de circulaţie şi au nevoie de sprijin. Dintre acestea, între 1.800 şi 2.000 îşi pierd viaţa. Conform statisticilor din ultimii ani, ţara noastră înregistrează cel mai ridicat procent al persoanelor decedate, la un milion de locuitori, din Uniunea Europeană.

Potrivit datelor centralizate de Organizația Mondială, România este una din țările cele mai afectate de CANCER, cu circa 140 de decese pe zi.

La toate aceste date puteți adăuga singuri efectele crizei pandemice cu restricțiile aferente, scumpirile la energie, combustibili, materiale, cursul euro în România și evident scăderea puterii de cumpărare a românilor a căror salarii și pensii nu au cunoscut o creștere pe măsură.

Încotro ne îndreptăm?


Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Editoriale

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top