fbpx
Connect with us

SOROS: Curtea Supremă a SUA și Partidul Republican al lui Donald Trump reprezintă o amenințare mai mare pentru SUA decât Rusia și China

soros - News Moldova

Editoriale

SOROS: Curtea Supremă a SUA și Partidul Republican al lui Donald Trump reprezintă o amenințare mai mare pentru SUA decât Rusia și China


Curtea Supremă a SUA și Partidul Republican al lui Donald Trump reprezintă o amenințare mai mare pentru SUA decât Rusia și China și trebuie învinse prin orice mijloace, crede democratul George Soros , ideologul tuturor Revoluțiilor Portocalii.

Cum se face asta, a spus el într-un articol publicat în Project Syndicate

Soros, în vârstă de 91 de ani, a cerut anterior schimbarea regimului în China și o victorie rapidă asupra Rusiei. Ambele țări, susține el, sunt „regimuri represive” care „doresc să impună lumii o formă autocratică de guvernare”.

Și acum ideologul schimbărilor radicale de stat intenționează o clarificare doctrinară, sub aspect democratic, în propria țară. El crede că marea amenințare la adresa SUA vine de la „dușmanii interni ai democrației”, care includ „actuala Curte Supremă, dominată de extremiști de extremă dreapta și Partidul Republican al lui Donald Trump, care i-a pus acolo”.

De ce lui Soros nu i-a plăcut Curtea Supremă a SUA

Făcând referire la președintele Joe Biden , Soros a denunțat decizia instanței de judecată în speța Dobbs de luna trecută, care a anulat cazul de avort al lui Roe v. Wade din 1973. El a spus că logica deciziei pune în pericol alte drepturi recunoscute de al paisprezecelea amendament, „printre acestea dreptul la contracepție, căsătoria între persoane de același sex și drepturile LGBTQ” și, posibil, chiar și căsătoria interrasială.

„Este clar că această instanță intenționează să lanseze un atac frontal asupra puterii executive”, argumentează Soros, indicând hotărârile privind competențele APE, deținerea armelor și redistribuirea districtelor. „Numitorul comun în verdictele recente ale instanței îl constituie „sprijinul pentru ideile care au promovat Partidul Republican al lui Trump și slăbirea sau suprimarea ideilor susținute de Partidul Democrat”.

soros - News Moldova

Financier and philanthropist George Soros attends the official opening of the European Roma Institute for Arts and Culture at the German Foreign Ministry in June 2017.

Un apel la schimbare revoluționară

Multimiliardarul susține că toate deciziile Curții Supreme din SUA sunt „parte dintr-un plan atent elaborat de a transforma Statele Unite într-un regim represiv” și singura modalitate de a-i opri este „înlăturarea Partidului Republican”.

„Republicanii atacă sistemul nostru de democrație din toate părțile. Supraviețuirea democrației în SUA este amenințată serios, iar noi (membrii Partidului Democrat) trebuie să facem tot posibilul pentru a preveni acest lucru”, mai indică Soros, acuzând partidul Republican de „infiltrarea” Curții Supreme și a multor instanțe inferioare cu „judecători extremiști” care adoptă legi în vederea „îngreunării votului” și „subminării sistemului electoral” la nivel de stat.

SOROS: I am a supporter of the Democratic Party, but this is not a partisan issue. It is about reestablishing a functioning two-party political system which is at the core of American democracy.


Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Editoriale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top