fbpx
Connect with us

ADR Nord Est organizează Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” la Gura Humorului. Flutur: Evenimentul este o oportunitate pentru promovarea ofertei turistice a județului Suceava

ADR Nord Est organizează Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” la Gura Humorului. Flutur: Evenimentul este o oportunitate pentru promovarea ofertei turistice a județului Suceava - News Moldova

Actualitatea Europeană

ADR Nord Est organizează Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” la Gura Humorului. Flutur: Evenimentul este o oportunitate pentru promovarea ofertei turistice a județului Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cea de-a VII-a ediție a Galei Turismului „Descoperă Nord-Est” va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2022 în județul Suceava, la Club Bucovina din Gura Humorului. Evenimentul va fi organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

„Gala Turismului, ajunsă, iată, la cea de-a VII-a ediție, s-a bucurat, încă de la lansare, de sprijinul tuturor actorilor principali din acest sector. A devenit un eveniment emblematic și ne dorim ca, alături de toți partenerii implicați, să oferim ocazia recunoașterii eforturilor promovării turismului regional și să celebrăm valorile patrimoniului cultural într-o gală festivă. Turismul prezintă un potențial valoros de dezvoltare a economiilor locale, regionale și naționale, iar bogăția naturală și culturală a acestei regiuni merită promovate și concentrate într-o destinație turistică de marca, competitivă pe plan european“, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est, organizatorul Galei.

Evenimentul reprezintă un cadru de întâlnire și dezbatere între reprezentanți ai firmelor din industria HORECA, ai administrației publice locale, instituții de cultură, mediul academic, organizații și asociații care activează în domeniul turismului și patrimoniului cultural din întreaga regiune, precum și mass-media locală, regională și națională, potrivit organizatorilor.

Conferința „Descoperă Nord-Est”, care va fi organizată în cadrul evenimentului, va fi deschisă cu un cuvânt de bun-venit adresat de Vasile Asandei, Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și de Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

“Ținând cont de importanța strategică a județului Suceava în sectorul turismului precum și de prestigiul internațional al brandului Bucovina, Agenția pentru Dezvoltare Nord-Est a propus ca instituția Consiliului Județean Suceava să se alăture în organizarea acestui eveniment de mare anvergură, în calitate de partener prin oferirea unui sprijin financiar și organizatoric. Așadar, suntem încântați să găzduim ediția a VII-a a Galei Turismului Descoperă Nord Est la Suceava, în Bucovina, destinația turistică din România definită de unicitatea prin care se caracterizează. Evenimentul este o oportunitate atât pentru promovarea ofertei turistice a județului, fiind așteptaţi actori de la nivel central și regional implicați în domeniul turismului, cât și pentru discuții aplicate în legătură cu problematica din acest sector și identificarea de soluții”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliul Județean Suceava, partener principal al evenimentului.

În cadrul conferinței, Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, va expune măsurile de relansare a turismului românesc. Totodată, va fi prezentată și dezbatută legislația privind înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinației.

Din cadrul evenimentului nu va lipsi „No One Behind”, conferință care va avea drept scop prezentarea proiectelor privind dezvoltarea competențelor digitale ale adulților din zonele rurale, pentru dezvoltarea comunităților defavorizate, metode pentru promovarea unei afaceri în sectorul turistic, strategii online pentru promovarea unei destinații turistice, soluții digitale pentru dezvoltarea turismului în perioada post-pandemică, dar și un atelier de lucru „Smart Village”, care va consta în prezentarea unor materiale și metode de educație a adulților din mediul rural pentru antreprenoriat în turism, noi modele de business în turismul rural, gastronomic și ecoturism, exemple de succes în dezvoltarea și promovarea rutelor turistice rurale în România și Republica Moldova.

Vor avea loc întâlniri de lucru B2B între agenții de turism, antreprenori zona rurală, bloggeri și asociații de promovare, toate acestea completate de Târgul de Turism „NEXT GENERATION TOURISM”.

Mai mult, în cadrul evenimentului se va desfășura și GALA TURISMULUI DIN REGIUNEA NORD-EST, care va include: decernarea premiilor, cină festivă și un spectacol de muzică tradițională și clasică.

În zilele de 23 și 24 septembrie se va organiza un infotrip în județele Suceava și Neamț, județe care au valorizat în mod inovativ bogăția patrimoniului cultural material și imaterial, generând impact pozitiv și sustenabil asupra sectorului turistic. Vor participa exclusiv reprezentanți ai agențiilor de turism, asociațiilor de promovare turistică și bloggeri, cărora li se va prezenta o serie de studii de caz prin vizitarea unor proiecte de succes, publice și private.

 

 

 

 


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Actualitatea Europeană

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top