Connect with us

CARE sunt EFECTELE crizei guvernamentale asupra activității ADR-urilor din ROMANIA? Speta ADR Nord Est

Actualitatea Europeană

CARE sunt EFECTELE crizei guvernamentale asupra activității ADR-urilor din ROMANIA? Speta ADR Nord Est

Invitat in emisiunea Actualitatea Europeana transmisa de News Moldova, directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei a facut referire la actuala criza politica si modul in care instabilitateta guvernamentala ar putea perturba activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, subliniind ca buna desfasurarea activitatii acesteia depinde in mare parte si de continuitatea si coerenta politica-administrativa de care,dupa cum se poate observa, Romania nu se poate bucura in ultimii ani.

“La nivel de tara noi trebuie sa finalizam acordul de parteneriat cu Uniunea Europeana, trebuie finalizate Programele Operationale Nationale care trebuie negociate cu Comisia Europeana si desigur trebuie luate si o serie de alte decizii. Trebuie sa stim cine se ocupa de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, cine va finaliza acordul de tara si cat de repede, pentru ca noi nu putem depune Programului Operațional Regional Nord-Est  comisiei, daca nu exista acest acord de tara”, declara Vasile Asandei, director ADR Nord-Est.

“Programele trebuie depuse cel mult la inceputul anului viitor pentu ca din perioada de programare deja a trecut un an, 2021. Regula spune ca nici un program nu poate fi depus decat cel mult o data cu acordul de parteneriat. Din acest punct de vedere este foarte important care va fi echipa guvernamentala. Trebuie sa existe continuitate si oamenii trebuie sa fie pregatiti.”

Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est se ocupa cu implementarea programelor cu sprijin financiar european și guvernamental si este una dintre cele mai importante institutii pentru dezvoltarea socio-economică a comunităților locale din regiunile nord-estice a Romaniei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Actualitatea Europeană

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top