Connect with us

OPORTUNITATI de FINANTARE pentru antreprenorii din REGIUNEA de NORD EST

Actualitatea Europeană

OPORTUNITATI de FINANTARE pentru antreprenorii din REGIUNEA de NORD EST

Banca Comercială Română, în parteneriat cu ROREG (Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România) a organizat conferinţa „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori“

In cadrul evenimentului s-au abordat subiecte legate de accesul la fonduri europene pentru companii antreprenoriale, precum şi acţiuni care trebuie implementate şi ce sectoare vor fi susţinute cu prioritate în următorii ani.

Noi încercăm să creăm acest drum, împreună cu colegii noştri de la ROREG, ca procesul de accesare de fonduri europene să fie cât mai simplu şi mai predictibil. Vrem ca antreprenorul să ştie: dacă fac proiectul aşa, trebuie să îndeplinesc următoarele criterii, timpul de răspuns este 30 de zile, timpul până la semnare este 90 de zile“, a spus Sergiu Manea, CEO-ul BCR, în cadrul eveni­mentului BCR – ROREG „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori“.

În cadrul conferinţei BCR şi ROREG au semnat o iniţiativă comună pentru stimularea accesării celor peste 3,5 miliarde de euro disponibile pentru antreprenori prin Programele Operaţionale Regionale

Vasile Asandei, vicepreşedinte ROREG, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

  • Întotdeauna rezultatele noastre individuale sunt mai mici decât rezultatele pe care le putem obţine împreună. LA ADR Nord-Est avem o viziune: ne dorim ca în 10-15 ani regiunea noastră să fie un loc preferat din Europa, în care oamenii să îşi dorească să înveţe, să muncească şi să investească. Este adevărat că pornim de undeva de jos şi regiunea noastră este mai puţin dezvoltată şi acest lucru ne-a motivat.
  • Sunt lucruri care s-au întâmplat timp îndelungat: o infrastructură slabă, nedezvoltată, nemodernizată. Mai puţin de 3% din investiţiile directe în România au venit în regiunea Nord-Est.
  • Pe de altă parte sunt şi puncte forte pe care le avem, adică o forţă de muncă mai tânără, centre universitare în plină dezvoltare şi aş spune chiar un apetit către dezvoltare şi o dorinţă care va valorifica cele două mari avantaje pe care le aduce UE: banii şi şansa de a învăţa.
  • Este adevărat că suntem o regiune mai puţin dezvoltată, dar în ultimii 10 -15 ani am făcut salturi importante. Din ultima regiune din Europa, am depăşit regiuni din Polonia sau din Bulgaria. Ne încurajează acest lucru.
  • Sistemul centralizat nu mai face faţă. Mii de proiecte ajung la autoritatea de management naţional care nu poate face faţă acestei avalanşe de proiecte. Descentralizarea era un lucru absolut necesar şi s-a produs. Al doilea lucru important este acest efort de reducere a birocraţiei. Sunt două aspecte: există o birocraţie necesară, dar din păcate în România ne-am afundat în această birocraţie.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Actualitatea Europeană

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top