Connect with us

RO Start-up, proiectul de SUSȚINERE a tinerilor ambițioși, INIȚIATIVA marca ADR Nord Est!

Actualitatea Europeană

RO Start-up, proiectul de SUSȚINERE a tinerilor ambițioși, INIȚIATIVA marca ADR Nord Est!

ADR Nord Est înregistrează o reușită de excepție! ”Ro Start-up”, inițiativa în care specialiștii instituției au concentrat o serie de idei eficiente, pentru ca tinerii să își poate valorifica proiectele proprii, susținuți fiind printr-un astfel de proiect, a fost apreciată la nivel național, iar dovada este faptul că pe 14 aprilie, la București, va avea loc o conferință de lansare a acestei strategii naționale.

Este un motiv de mândrie locală pentru zona Moldovei faptul că ”Ro Start-up” înseamnă un proiect în cadrul căruia tinerii români ambițioși și creativi, să își pot vedea speranțele antreprenoriale împlinite. ADR Nord Est este inițiatorul acestuia.  Directorul general VASILE ASANDEI, a dezvăluit că tot acest demers vine din determinarea echipei ADR Nord Est de a face lucruri concrete pentru oamenii intreporinzători. Interesant este că tot efortul acesta reprezintă un voluntariat pentru o cauză bună sau, altfel spus, ”o muncă dincolo de fișa postului”. 

Ro Start-up-ul este o inițiativă a noastră pe care sigur o vom vedea realizată la nivel național. Este, practic, o strategie pentru Start-up-uri inovative la nivel național. Foarte pe scurt, pentru cei care nu știu, acest proiect este primul proiect din politica de reformă, aprobat pentru România, promovat de noi, ADR Nord Est,  și care a fost implementat împreună cu Banca Mondială și Comisia Europeană. Acolo, am adus în jurul în jurul mesei, circa 150 de actori privați din toată țara, cu care am gândit cum anume ar trebui să stimulăm noi acești tineri, să creăm un mecanism, prin care ei să își găsească locul aici, să își dezvolte un Start-up, prin care să își pună ideile în valoare”, a spus directorul general al ADR Nord Est, domnul VASILE ASANDEI.

Pe 14 aprilie, la București, va avea loc conferința de lansare a acestei strategii naționale, Ro Start-up

”Proiectul a avansat foarte mult, avem un draft de strategie. În 14 aprilie  va avea loc la București o conferință de lansare a acestei strategii naționale, Ro Start-up. Avem invitați și din străinătate și din țară, precum și de la nivel guvernamental. Următoarea etapă – am discutat deja cu Comisia Europeană, în mai multe rânduri, să obținem sprijin pentru a operaționaliza  efectiv, pentru a face o structură  națională, în sesnsul acesta care să facă politici în domeniul acesta  al Start-up-urilor inovative. Există o preocupare foarte intensă la nivelul Ministerului Cercetării și Digitalizării, pentru a sprijini inovarea la nivel național. Deci, proiectul va continua, am fost asigurați că vom obține în continuare sprijin  din partea Comisiei Europene, chiar m-am întâlnit de două ori cu doamna Sofia Alvez, director din Comisia Europeană cu care am discutat acest subiect. În plus, am reușit să atragem  niște parteneri instituționali de la nivel național, care sprijină proiectul.  Am avut o întâlnire cu domnul Sergiu Manea, C.O.-ul BCR, care ne va sprijini în organizarea conferinței și ulterior în sprijinirea acestui proiect”, a precizat directorul general VASILE ASANDEI. 

”Este un complex de activități acolo, care sunt convins că prin sprijinul nivelului central va duce într-o altă direcție dezvoltarea inovativă în România”

”Este o muncă pe care o facem dincolo de fișa postului, cum am mai spus de mai multe ori. Noi, prin inițiativa ”Rubik”, am văzut acest potențial extraordinar. Am constantat că, din păcate, nu sunt foarte mulți actori, care să coaguleze eforturile acestea la nivel național. Ne-am asumat acest rol, desigur cu Ministerele de linie, pentru că ele au fost parte în proiect, Ministerul Antreprenoriatului, Ministerul Cercetării, Ministerul Fondurilor Europene, vom continua și acele  prezentări de cazuri din întreaga lume, ca să vedem cum funcționează lucrurile acolo. Avem niște parteneriate cvhiar cu niște actori din SUA, din Europa Occidentală cu care legăm cooperări, în sensul de a sprijini Start-up-urile noastre să dezvolte activități acolo. Deci, este un complex de activități acolo, care sunt convins că prin sprijinul nivelului central va duce într-o altă direcție dezvoltarea inovativă în România”, a conchis domnul VASILE ASANDEI, directorul general al ADR Nord Est.            

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Actualitatea Europeană

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top