fbpx
Connect with us

RUBIK HUB, comunitatea care INSPIRĂ, EDUCĂ și SUSȚINE întreprinzătorii din NORD EST-ul României

Actualitatea Europeană

RUBIK HUB, comunitatea care INSPIRĂ, EDUCĂ și SUSȚINE întreprinzătorii din NORD EST-ul României

În emisiunea ACTUALITATEA EUROPEANĂ, găzduită de NEWS MOLDOVA și realizată de jurnalistul CEZAR FILIP au fost invitați trei reprezentanți ai echipei Rubik Hub, comunitatea care inspiră, educă și susține Startup-urile, pentru a transforma în succes orice investiție bine gândită.

IOANA CERESCU, managerul programului Rubikigai, ROBERT COTUNĂ, investment manager și  ADINA SIMIONESCU, program manager RO Startup au fost cei care au prezentat toate elementele de care are nevoie publicul larg și mai cu seamă acei oameni care au curajul să facă un pas decisiv spre antreprenoriat.

”Credem că, în momentul în care tu, ca individ,  îți dezvolți propriile idei și ești în comunitatea potrivită și îți dai seama unde ești bun, atunci cu siguranță poți crea un impact

”Noi acum 5 ani am început ca un Startup, am identificat niște nevoi în regiunea noastră, în regiunea de Nord Est, nevoi precum lipsa unei comunități de Startup,  acum 5 ani nu vorbeam de un ecosistem sau de o comunitate de Startup, lipsa unei educații antreprenoriale în licee, școli, universități, individualismul, care, știm cu toții, încă mai există în mentalitatea unor antreprenori, și lipsa noțiunii de comunitate și cum putem lucra împreună.  Poate lipsa unor investitori privați… Aș rămâne un pic în zona aceasta de investitor privat. CEO-ul nostru, Vlad Griga, a avut această idee curajoasă și a convins un jucător important din mediul privat, precum Dedeman-ul, Dinamic 92, să intre în această misiune curajoasă, adică să contribuie la construirea acestui hub.  Noi, la Rubik Hub, fiecare individ își atinge potențialul maxim și crează un impact pozitiv în comunitate sau în jurul lui. Credem atunci că, în momentul în care tu, ca individ,  îți dezvolți propriile idei și ești în comunitatea potrivită și îți dai seama unde ești bun, atunci cu siguranță poți crea un impact”, este convinsă IOANA CERESCU, managerul programului Rubikigai.     

News Moldova îți recomandă și ...   Podul pietonal de peste Cuiejdi va fi închis, după fisurarea plăcilor de mozaic de la suprafață

”Avem zona de inspirație, programul Rubikigai. Prin acest program, timp de 6 luni încercăm să te ajutăm să îți descoperi propriile pasiuni, propria viziune și misiune, să dezvolți un bussines plecând de la valorile tale”

”Misiunea Rubikhub-ului se leagă foarte mult de zona de comunitate, încercăm să dezvoltăm, să conectăm comunități, împreună cu care inspirăm, educăm, accelerăm Startup-uri, de la un nivel la altul, printr-o serie de programe. Programele pe care le avem în momentul de față, care au ajuns la o anumită maturitate. Și avem zona de inspirație, programul Rubikigai, practic prin acest program, timp de 6 luni încercăm să te ajutăm să îți descoperi propriile pasiuni, propria viziune și misiune, să dezvolți un bussines plecând de la valorile tale”, a mai adăugat IOANA CERESCU, managerul programului Rubikigai.   

”Până acum am organizat două ediții de preaccelerare, iar anul acesta ne aflăm la prima ediție a acceleratorului”

”Program este Rubikgarage este o continuare a Robikigai și reprezintă un program de accelerare, internațional. Nu luăm părți sociale de la companiile care trec prin programul nostru. Este un program destinat Startup-urilor din Europa Centrală și de Vest, Startup-uri care ar trebui să aibă un produs minim viabil și, eventual, o validare din partea unor potențiali clienți sau a unor clienți existenți. Până acum am organizat două ediții de preaccelerare, iar anul acesta ne aflăm la prima ediție a acceleratorului. (…)

Am lansat acceleratorul în luna mai, printr-un bootcamp, practic, o reuniune a tuturor fondatorilor de Startup din mai multe țări, care au venit aici, la Piatra Neamț (…) La această primă ediție am selectat o serie de 22 de Start-up-uri cu fondatori din 11 de țări, dintr-un total de 150 de aplicații. A fost o cerere super-consistentă din partea Startup-urilor de a participa în cadrul acceleratorului. Și cred că am selectat cele mai bune Startup-uri de care cu siguranță vom auzi în anii ce vor urma”, a spus ROBERT COTUNĂ, investment manager. 

News Moldova îți recomandă și ...   Percheziții DIICOT la o importantă firmă din Neamț care cumpăra din China și vindea sub fals certificat CE!

”RO Startup a devenit o inițiativă de succes și o bună practică, atât pentru Comisia Europeanâ, cât și pentru Banca Mondială”

RO Startup este o inițiativă public-privată, pe care am, început-o dintr-o nevoie reală a comunității de Start-up de a avea o voce și o viziune comună, în spatele căreia ne dorim să contruim și o strategie care să susțină dezvoltarea ecosistemului antreprenorial și în special a ecosistemului de Start-up din România. (…) RO Startup a devenit o inițiativă de succes și o bună practică, atât pentru Comisia Europeană, cât și pentru Banca Mondială. Și chiar înainte de a veni aici, eram în discuții cu reprezentanții ai DIGI REGIO și ai Volksbank să vedem accesa o nouă finanțare și trece un pic la next level în zona asta”, a precizat ADINA SIMIONESCU, program manager RO Startup. 

News Moldova îți recomandă și ...   Fost adjunct al IPJ Neamț, acuzat de abuz în serviciu

”Rolul nostru este, practic, să-i ajutăm pe ei să își descopere acea personalitate,acel client căruia i se adresează, nișa, să își știe foarte bine competiția”

Membrii echipei Rubik Hub au precizat că aspectul geografic nu contează, întrucât cei interesați pot luat legătura de oriunde cu echipa Rubik Hub, spun reprezentații instituției, iar nivelul de vârstă minimă este cel al liceului, pentru curajoșii care vor să pornească pe drumul antreprenoriatului.

”Rolul nostru este, practic, să-i ajutăm pe ei să își descopere acea personalitate, acel client căruia i se adresează, nișa, să își știe foarte bine competiția, pentru că sunt lucruri importante. E greu să acaparezi cotă de piață într-o piață super aglomerată, unde trebuie să vii cu un produs super-inovator, încât să reușești să reușești să câștigi o cotă de piață. Încercăm să descoperim, practic,împreună cu ei dacă piața pe care ei se adresează este o piață suficient de matură, de interesantă și care poate aduce un beneficiu financiar și nu numai. Și un termen care se folosește în lumea Startup-urilor este ”pivotare”, adică fie să își reorienteze produsul spre o altă piață, pe de o parte, fie să își regândească efectiv produsul de la 0, să își regândească modelul de bussines sau modelul de monetizare, persoana sau clienții cărora li se adresează”, a spus ROBERT COTUNĂ, investment manager.          

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Actualitatea Europeană

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top