Connect with us

Petru GHERGHEL, primarul comunei TUPILAŢI, Neamţ: „COMUNELE mici, pentru a ATRAGE bani EUROPENI, trebuie să se ASOCIEZE”

Agenda Primarului

Petru GHERGHEL, primarul comunei TUPILAŢI, Neamţ: „COMUNELE mici, pentru a ATRAGE bani EUROPENI, trebuie să se ASOCIEZE”

Primarul comunei Tupilaţi, Neamţ, Petru Gherghel, a declarat că o şansă pentru comunele mici să poată atrage fonduri europene este asocierea

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Agenda Primarului, la News Moldova, de miercuri 24 noiembrie, în care s-a discutat despre provocările pe care le presupune administrarea unei comunităţi în această perioadă marcată de crize multiple, dar şi, punctual, despre proiectele implementate sau avute în plan de administraţia locală pentru locuitorii din Tupilaţi.

Chestionat cu privire la PNRR, criticat de unii, dar considerat de mulţi o reală şansă de dezvoltare a comunităţilor locale, Petru Gherghel a declarat:

„Referitor la Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în ceea ce mă priveşte mă interesa în mod deosebit problema alimentării cu gaz metan. Am discutat cu colegii mei, primari în comunele vecine şi dânşii la fel spuneau că nu avem altă posibilitate decât să treacă prin comuna noastră ţeava de la Transgaz, care trece pe la Hanu Ancuţei, pe DN2. A fost o propunere de înfiinţare a unei Asociaţii de Dezvoltare Intracomunitare între patru comune şi toţi împreună să depunem un proiect comun. Altfel, pe programe europene, comunele mici nu prea au şanse”.

Întrebat dacă nu ar putea orgoliile politice să se pună în calea realizării unui proiect comun, primarul Petru Gherghel a răspuns:

„Vă spun sincer că eu nu am avut probleme din cauza aceasta. Eu consider că dacă un proiect este bun şi legal nu are cine ce să îţi facă, adică să îţi pună beţe în roate, cum se zice. Repet, revenind şi la PNRR, o comună mică, de rang trei, nu are şanse la fonduri europene şi atunci trebuie să faci o asociaţie de mai multe comune. Iar apropos de componenta politică, repet, de exemplu de la Ministerul Dezvoltării, unde am depus proiecte, dosare etc tot timpul a fost o bună comunicare. A fost o foarte bună colaborare, nu au fost probleme”.

Un alt subiect abordat şi dezbătut în cadrul emisiunii a fost legat de nevoia de reforme în România, în domeniul administraţiei publice, dar nu numai.

„O reformă trebuie să o faci începând de la cel de jos. Pentru că acesta trebuie să înţeleagă şi să fie de acord cu reforma. Nu poţi face altfel reformă. Aşa cum v-am spus, comuna este una mică şi am, şi din această perspectivă, posibilitatea să discut faţă în faţă cu cetăţenii în majoritatea lor. Deci nu sunt probleme de comunicare şi, după cum mai spuneam, nu sunt probleme de comunicare nici mai departe, cu instituţiile de la nivel judeţean sau central”, a mai declarat primarul Petru Gherghel.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top