fbpx
Connect with us

Petru Gherghel, PRIMARUL comunei TUPILAŢI, Neamţ: „Consider că am REUŞIT să facem PERFORMANŢĂ în administraţie, chiar şi în această perioadă GREA”

Agenda Primarului

Petru Gherghel, PRIMARUL comunei TUPILAŢI, Neamţ: „Consider că am REUŞIT să facem PERFORMANŢĂ în administraţie, chiar şi în această perioadă GREA”


Primarul comunei Tupilaţi, Petru Gherghel, consideră că se poate face performanţă în administraţia locală chiar şi în această perioadă grea pe care o traversează România

Argumentele în sprijinul afirmaţiei au fost aduse de primarul nemţean în cadrul emisiunii Agenda Primarului, la News Moldova, de miercuri 24 noiembrie, în care s-a discutat despre provocările pe care le presupune administrarea unei comunităţi în această perioadă marcată de crize multiple, dar şi, punctual, despre proiectele implementate sau avute în plan de administraţia locală pentru locuitorii din Tupilaţi.

Toată această perioadă pe care o traversăm, cu numeroase probleme cauzate de pandemie, reprezintă o provocare pentru noi toţi, pentru administraţia locală, pentru întreaga ţară, să facem ce e mai bine pentru cetăţean. În acest sens, cu ajutorul primit de la nivel guvernamental, eu consider că am reuşit să facem performanţă în administraţie, chiar şi în această perioadă grea. Comuna Tupilaţi este o comună mică, de randul 3, cu 2.200 de locuitori şi vă daţi seama că bugetul este foarte mic, şi pentru a dezvolta comuna singura şansă a noastră a fost accesarea de fonduri, atât guvernamentale, cât şi cele europene”, a declarat primarul Petru Gherghel.

News Moldova îți recomandă și ...   Misterul punții pietonale de la Ștrandul Municipal din Piatra-Neamț: va fi deschisă toamna aceasta?

Acesta s-a declarat extrem de mulţumit că a fost operaţionalizat Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, menţionând că deja a depus două proiecte, extrem de importante pentru comunitate, privind alimentarea cu apă potabilă a comunei şi modernizarea unor drumuri săteşti.

„Vă pot spune că sunt bucuros că s-a deschis o oportunitate de finanţare a proiectelor prin Programul Naţional Anghel Saligny. Noi am depus deja două proiecte şi aşteptăm acum evaluarea lor. Unul privind înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă potabilă a comunei Tupilaţi şi cel de-al doilea privind modernizarea unor drumuri săteşti”, a mai menţionat Petru Gherghel.

News Moldova îți recomandă și ...   Provocări financiare și decizii controversate în cadrul Apa Serv

Cât priveşte o scurtă trecere în revistă a proiectelor finanţate în sesiunile trecute, Petru Gherghel a menţionat: „Prin PNDL noi am accesat mai multe proiecte, unul privind modernizarea reţelei de drumuri săteşti în lungime de 2,52 kilometri. Alt proiect a prevăzut o asfaltare pe o lungime de 4,5 kilometri. Din fonduri locale am reuşit să construim un pod peste pârâul Valea albă din satul Tupilaţi. A fost o investiţie prioritară pentru noi şi importantă pentru cetăţeni, care treceau efectiv prin pârâu pentru a ajunge pe partea cealaltă. Podul are o lungime de 24 de metri.

În plus, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, am achiziţionat 426 de lămpi cu led pentru eficientizarea şi îmbunătăţirea iluminatului public în comună. Anul acesta am accesat fonduri, din aceeaşi sursă, şi am achiziţionat 126 de lămpi, astfel că avem în toată comuna un iluminat performant.

Cât priveşte atragerea de fonduri, noi am accesat fonduri prin AFIR încă din 2009 şi am achiziţionat utilaje, am reparat Căminul Cultural, am construit un centru after-school şi am modernizat 9 kilometri de drumuri săteşti”, a sintetizat, într-un scurt bilanţ, Petru Gherghel.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul AUR de Neamț Sorin LAVRIC, despre reducerea numărului de parlamentari


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top