fbpx
Connect with us

Viorel CUCU, primar Adâncata (Suceava): ”Fiind un copil al satului, am căutat ca infrastructura școlară din Adâncata să se dezvolte an de an”

Agenda Primarului

Viorel CUCU, primar Adâncata (Suceava): ”Fiind un copil al satului, am căutat ca infrastructura școlară din Adâncata să se dezvolte an de an”


VIOREL CUCU, edilul comunei Adâncata (județul Suceava) a fost invitat la cea mai recentă ediție a emisiunii AGENDA PRIMARULUI, găzduită de NEWS MOLDOVA și realizată de jurnalistul CEZAR FILIP

Discuțiile au vizat atât realizările administrative din ultimii ani, cât și proiectele de viitor ale comunei

Comuna Adâncata se află la 23 km de orașul Siret, aflat la graniță, iar cetățenii săi resimt mult mai acut ecourile conflictului din Ucraina. Prin această zonă este un trafic intens, iar în perioada în care refugiații din Ucraina au intrat în România, Adâncata a fost una din comunele care și-au oferit ajutorul cu cazare și alimente, pentru peste 400 de ucrauineni, fugiți din calea războiului. Dincolo de acestea însă, viața comunității merge mai departe, iar primarul VIOREL CUCU a detaliat în cadrul emisiunii AGENDA PRIMARULUI, realizată de jurnalistul CEZAR FILIP, o serie de aspecte edilitare, care au contribuit la îmbunătățirea vieții oamenilor din comuna Adâncata. 

”Fiind un copil al satului, am căutat ca infrastructura școlară din comuna Adâncata să se dezvolte an de an”

”Am preluat primăria comunei Adâncata acum 10 ani, în condițiile în care nicio școală nu era modernizată, aveam parru școli, nu aveam o grădiniță proprie,  toate WC-urile erau în fundul curții, sobele erau dărăpănate și, practic, într-o sală de clasă nu puteai învăța în condiții normale. Fiind un copil al satului, al comunei și pentru că sunt ceea ce sunt astăzi se datorează profesorilor, învățătorilor, educatorilor, datorită locuitorilor, care m-au votat masiv la ultimele alegeri de 87%, am căutat ca infrastructura școlară din comuna Adâncata să se dezvolte an de an. Toate școlile sunt modernizate, au încălzire centralizată, am construit o grădiniță nouă, cu spații de joacă, terenuri de sport (…) Urmează în toamna aceasta, printr-o rectificare bugetară și sumele care vor mai veni, să începem și contrucția din satul Fetești, astfel încât în anul următor toate cele 4 școli să aibă terenuri de sport, spații de joacă, împrejmuire, supraveghere video și dotarea cu apartura necesară”, a spus primarul VIOREL CUCU. 

Realizări importante, în ciuda provocărilor economice deloc puține

De asemenea, părimarul VIOREL CUCU a vorbit despre construirea în comună a unui dispensar nou, în locul celui vechi de peste 45 de ani, dărăpânat prin acoperișul căruia ploua, dar și despre realizarea în viitor a unui dispensar veterinar, o farmacie umană, un centru social, proiecte deja depuse spre finanțare. În ultimii an s-a reușit modernizarea căminului cultural, prin fonduri europene, în jur de 700.000 euro, în interiorul căruia localnicii se pot bucura de un muzeu reprezentativ, de o Casa a Căsătoriilor, o Bibliotecă modernă și dotată cu mii de volume, dar și zece calculatoare conectate la internet. De altfel, mai spune primarul VIOREL CUCU, în aproape toată comuna, printr-o investiție de aproximativ 15.000 de euro, există internet gratuit. S-a mai construit, între altele, o rețea de canalizare de 17 kilometri, un drum betonat de 3,4 km, care să lege satul Adâncata de satul Fetești, realizându-se și alte investiții semnificative în infrastructura rutieră a comunei. Primarul VIOREL CUCU a îinut însă să precizeze că primarii, pentru a putea munci eficient în comunele lor, au nevoie de sprijinul parlamentarilor și al Guvernului.   

”Noi avem nevoie de susținerea parlamentarilor, a Guvernului, care trebuie să înțeleagă nevoile unei administrații locale”

”Toate lumea, indiferent de ce funcție ar avea, în Guvern, în Parlament, se bazează pe sprijinul primarilor, iar cei care direct decontăm de la alegători suntem noi, primarii. Dar din păcate unii, chiar și din rândul celor pe care noi îi susținem, ajung în Parlament și nu înțeleg adevăratul rol al primarului. Noi avem nevoie de susținerea parlamentarilor, care trebuie să înțeleagă nevoile unei administrații locale, mai ales că unii chiar au trecut prin diferite funcții administrative și știu nevoile unei comunități”, a spus primarul comunei Adâncata, VIOREL CUCU. 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Agenda Primarului

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top