fbpx
Connect with us

Dan-Marcel Babliuc (director Crucea Roșie Bacău): ”Avem nevoie de VOLUNTARI maturi, care să ni se alăture din CONȘTIINȚĂ, din dorința de a AJUTA”

Moldova in Direct

Dan-Marcel Babliuc (director Crucea Roșie Bacău): ”Avem nevoie de VOLUNTARI maturi, care să ni se alăture din CONȘTIINȚĂ, din dorința de a AJUTA”

”Ne-am dori mai mulți voluntari maturi, cu care să putem să construi împreună o rețea care să vină în întâmpinarea acestor nevoi sociale ale persoanelor vârstnice, ale copiilor”

Acesta a fost mesajul important a lui DAN-MARCEL BABLIUC, directorul CRUCEA ROȘIE  Bacău, lansat în cadrul celei mai recente emisiuni MOLDOVA ÎN DIRECT, găzduită de NEWS MOLDOVA și realizată de jurnalistul CEZAR FILIP

CRUCEA ROȘIE Bacău are o activitate intensă, structurată pe nevoile stringente ale categoriilor de persoane, care nu s-ar putea descurca fără ajutorul celor din jur. Fie că este vorba despre bătrâni singuri, care nu pot ajunge la o unitate medicale sau care poate nu au alimentele necesare supraviețuirii, fie că este vorba despre copii în cazul cărora trebuie intervenit cu promtitudine, voluntarii CRUICII ROȘII se dovedesc adesea îngeri salvatori. De altfel, CRUCEA ROȘIE Bacău are de 11 ani și un serviciu de ambulanță – SACRO, care este un sprijin real pentru SAJ Bacău și împreună cu care acționează în cazurile pentru care este nevoie de o conjugare a dorinței de a ajuta. Pentru toate aceste acțiuni, detaliate de directorul DAN-MARCEL BABLIC, este nevoie de mai mulți voluntari maturi, a căror dorință de a ajuta să vină din suflet și din conștiință.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul SORIN NĂCUȚĂ, la NEWS MOLDOVA: ”Din ianuarie 2023, salariul minim va crește până la 2.800 sau 3.000 de lei”

”Mai sunt și reminiscențe cum că voluntariatul este o muncă neplătită și provine din munca patriotică de dinainte de 1989”

”Sunt voluntari, dar cei cu o aplecare spre voluntariat, care să pornească din conștiință apar rar, pentru că mulți vin să facă voluntariat, pentru că se cere la facultate, unii, pentru că își doresc să vadă dacă domeniul social sau medical poate reprezenta pentru ei o traiectorie de viitor. Se conving uneori că nu pot face față și își schimbă profesia. (…) Ne-am dori mai mulți voluntari maturi, cu care să putem să construi împreună o rețea care să vină în întâmpinarea acestor nevoi sociale ale persoanelor vârstnice, ale copiilor. Din păcate, și pentru ei timpul constituie o problemă. Mai sunt și reminiscențe cum că voluntariatul este o muncă neplătită și provine din munca patriotică de dinainte de 1989. Ce am văzut însă în Italia și Germania, unde voluntariatul este o cultură, m-a impresionat. Probabil, la noi se va ajunge foarte greu la acest nivel”, a spus DAN-MARCEL BABLIUC, director CRUCEA ROȘIE  Bacău. 

News Moldova îți recomandă și ...   Ionuț CÎRDEI, director IGI: "Inspectoratul General pentru Imigrări a emis 24.319 avize de angajare cetățenilor străini veniți în România"

”Echitate pentru sănătate. Echitate pentru o viață mai bună”

Unul dintre proiectele importante ale CRUCII ROȘII Bacău, aflat în curs de derulare, este cel numit ”Echitate pentru sănătate. Echitate pentru o viață mai bună”, care s-a adresat comunităților de romi din Buda – cătun Șipote și Poiana Negustorului din comuna Blăgești, precum și cartierul Șupan al orașului Comănești. Fondurile realizării proiectului sunt accesate prin Granturile SEE din cadrul Porgramului de Dezvoltare Locală. Pentru a putea implementa însă cât mai multe asemenea proiecte și acțiuni, care să conteze pentru categoriile sociale defavorizate este nevoie de cât mai mulți voluntari. Unii pot descoperi frumusețea voluntariatului inclusiv de pe băncile școlii, prin concursul ”Sanitarii pricepuți”.    

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU vine in seara aceasta la News Moldova, începând cu orele 18.30

”Din păcate, acum nu mai găsim acea dorință din partea simbiozei elev-profesor să se aplece spre acest curs, preferând să facă orice altceva”

”Interes pentru însușirea cunoștințelor elementare de prim-ajutor există și el este susținut de un tradițional concurs ”Sanitarii pricepuți”, care are loc în școlile V – VIII și în licee, care an de an au transmis elemente și noțiuni de prim-ajutor. Din păcate, acum nu mai găsim acea dorință din partea simbiozei elev-profesor să se aplece spre acest curs, preferând să facă orice altceva . Noi ne străduim să menținem acest concurs ”Sanitarii pricepuți”. Primul ajutor putem să ni-l acordăm nouă sau putem să îl acordăm altora. (…) Avem speranțe că ceva se poate întâmpla în sens pozitiv, important este să luptăm pentru a menține această apetență a populației României, pentru noțiunile de prim-ajutor. Sunt elemente care, până la urmă, fac diferența între a fi și a nu fi”, a conchis directorul DAN-MARCEL BABLIUC. 


1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Jurnaliști, în vizită la proiecte finanțate de Fondul Român de Dezvoltare Socială în județele Neamț și Bacău - FRDS - Programul Dezvoltare Locala

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova in Direct

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top