Connect with us

Troc POLITIC la vârful Primăriei BACĂU?!? Pe ce au BĂTUT palma actualul PRIMAR, Lucian VIZITEU și fostul edil Cosmin NECULA

Bacau

Troc POLITIC la vârful Primăriei BACĂU?!? Pe ce au BĂTUT palma actualul PRIMAR, Lucian VIZITEU și fostul edil Cosmin NECULA

După 3 luni de la aprobare, BACĂUL încă nu are buget operațional

Municipiul Bacău, deși a avut un buget aprobat, cu amendamentul propus de majoritatea din Consiliul Local Bacău, respectiv PPUSL-PER-Pro-România-PSD, are în prezent un buget suspendat, după ce actul administrativ a fost atacat în contencios administrativ de prefectul Leonard Bulai, pe 16 iunie fiind pronunţată soluţia pe fond.

Conform președintelui Pro România Bacău, Cosmin Necula, acțiunea prefectului de a contesta bugetul, constituie practic nerecunoașterea dreptului consilierilor de a aduce amendamente, transformând acest vot strict într-unul de oportunitate, fapt constat şi de instanță.

 

Bugetul municipiului Bacău este blocat printr-o acţiune care a fost pusă în scenă de prefectul USR

“Evident că la momentul acesta buget operaţional nu putem afirma că avem.

Nici primarul municipiului Bacău nu a putut genera o asemenea afirmaţie dat fiind faptul că bugetul municipiului Bacău este blocat printr o acţiune care a fost pusă în scenă evident de către prefectul USR, fostul şef de cabinet al primarului USR.

Un buget blocat cel puţin până pe data de 29 iulie când ar putea domnul prefect să şi exercite dreptul la acţiunea de recurs”, a relatat Cristina PRAVĂŢ, senator PSD Bacău. 

„Într-adevăr în clipa de faţă bugetul nu este operabil pentru că imediat după şedinţă şi după ce a ieşit hotărârea consiliului local, am întrebat aparatul de specialitate dacă putem încheia de exemplu contractul pentru tratamentul Ravio.

Ni s-a spus evident că bugetul nu este operabil, practic acum hotărârea de consiliu local a modificat hotărârea privind aprobarea bugetului din aprilie.

Practic, din aprilie, aveam buget, dar nu a fost operabil nicio secundă din cauza acţiunilor în instanţă” a explicat Cristian GHINGHEŞ, viceprimarul municipiului Bacău.

Ion STEFANOVICI, analist politic:Elevii care nu și-au primit bursele pe parcursul acestui an din cauza nevotării bugetului sunt victime colaterale.

Trebuie reamintit faptul că rezultatele obținute de elevii băcăuani în 2021 la Bacalaureat sunt realmente impresionabile.

Nu meritau un astfel de tratament din partea clasei politice si administrative”.

Deși bugetul a fost deblocat, rămâne în continuare inoperabil.

Pe de altă parte, fostul primar al Bacăului între anii 2016 și 2020, Cosmin Necula, a fost numit, recent, director al Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM), deținută de Primăria municipiului

Cosmin Necula era, până acum, membru al Consiliului de Administrație al societății, funcție pentru care nu primea bani și în care fusese numit pentru a se debloca situația societății, după ce conducerea firmei a demisionat.

Dorința mea este că SSPM să redevină un instrument util cetățenilor din Bacău! Acesta este scopul meu dar pot confirma că este și scopul membrilor consiliului de administrație!

Noi nu gândim nimic în cheie politică ci doar în raționamentul de a deservi orașul iar votul din consiliul de administrație de astăzi pentru mine a fost în acest sens”, a declarat Cosmin Necula.

Referitor la modificările aduse pentru votarea Bugetului local Necula a precizat că „cei trei consilieri locali care au votat hotărârea propusă în Consilul local, de către primar, au votat în calitate de cetățeni. Faptul că acțiunea Prefectului de a contesta bugetul, nerecunoașterea dreptului consilierilor de a aduce amendamente a fost declarat de instanță ca o mare greșeală a determinat acest vot, unul de oportunitate”.

Această schimbare bruscă de viziune politică a fost evident determinată de solicitările Pro România la care USR-istul Lucian VIZITEU a răspuns afirmativ în calitate de primar al Mun Bacău.

Suplimentar, Pro România prin vocea fostului primar Necula, actual director al SSPM, revendică și poziția de viceprimar al Municipiului Bacău

E normal să ne dorim funcții administrative. Nu pozăm în mirese care sunt nevinovate, așa cum fac marea majoritate a jucătorilor de pe scena politică, clamând interesul cetățeanului. Nominalizatul nostru pentru funcția de viceprimar este, a fost și va fi domnul Sebastian Diaconu. Aceste posturi sunt acum ocupate.

Nu este o noutate. La SSPM sunt de două luni. Consiliul de administrație a decis să-mi ofere atributele de Director General interimar al acestei societăți, care are nevoie să intre într-o altă etapă de dezvoltare. Această societate aparține orașului, indiferent de cine stă la timonă. Nu poate fi condusă din birou”, a mai transmis Cosmin Necula.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top