fbpx
Connect with us

2023 | PARLAMENTARII la RAPORT: Marius Eugen OSTAFICIUC, deputat PSD de IAȘI

declaratii-de-avere-2022-|-marius-eugen-ostaficiuc,-deputat-psd-iasi

Raport Parlamentar

2023 | PARLAMENTARII la RAPORT: Marius Eugen OSTAFICIUC, deputat PSD de IAȘI


Deputatul PSD de Iași Marius Eugen Ostaficiuc face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Este membru în Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989 (din mai 2021)

Face parte ca Vicepreședinte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, ca membru din Grupul Parlamentar de prietenie cu Republica Algeriană Democratică şi Populară și Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina.

În declarația de avere, deputatul a consemat trei terenuri-2 intravilane, o casă, un apartament, un automobil, o motocicletă, Are în conturi peste 50 000 lei, aproape 13 000 euro și aproape 10 000 dolari. A împrumutat o societate cu 100 000 lei, și persoane fizice cu 225.000 de lei şi 44.500 euro. Veniturile cumulate pe 2022 au fost de aproape 190 000 lei anual iar părțile sociale deținte ating suma de 1500 lei,

Deputatul a avut 38  de inițiative legislative din care   9 au devenit legi. A luat cuvântul în  7 ședințe și a adresat 21 de interpelări.

Ostaficiuc - News Moldova

Deputatul PSD de Iași Marius Eugen Ostaficiuc – inițiative de ordin general

Inițiativele legislative devenite legi au vizat domenii precum:  asigurarea accesului persoanelor fizice la servicii de internet în bandă largă, la punct fix, completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare. înfiinţarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989. instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie. prevenirea şi combaterea cancerului. susţinerea procesului de dezinstituţionalizare a persoanelor adulte cu dizabilităţi şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituţionalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.  dedicarea anului 2023 personalităţilor culturale Dimitrie Cantemir şi Ciprian Porumbescu. obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

News Moldova îți recomandă și ...   Dosarul care îl vizează pe Cristian Adomniței a fost din nou amânat

Celelalte inițiative legislative se află în diverse etape procedurale și privesc teme de interes precum: protecţia consumatorilor cu privire la costul total al creditării şi la cesiunea de creanţe, modificarea şi completarea art.561 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. odul administrativ şi pentru modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia, organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare. modificarea art.3 din Legea nr.15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, u modificarea şi completarea art.485 din Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, amenajarea teritoriului şi urbanismului. modificarea şi completarea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, Ziua Sustenabilităţii în România.  modificarea şi completarea “Legii educaţiei naţionale nr.1 din 5 ianuarie 2011, completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii etc.

News Moldova îți recomandă și ...   Localitatea ieșeană HÂRLĂU va beneficia de un parc eolian. Investiția a fost APROBATĂ și se ridică la 80 de milioane de euro

maricel popa si marius ostaficiuc - Stiri Iasi, anchete, investigatii, interviuri si satira politica

Declarații politice și luări de cuvânt de ordin general

În declarațiile sale politcie deputatul social-democrat a insistat pe teme precum: combaterea politizării, declaraţie politică având titlul “Reglementarea în domeniul energiei este o urgenţă”. declaraţie politică având titlul “Trebuie să ţinem sub control preţul carburanţilor!”;, “Vine criza! E timpul să aflăm dacă avem lideri sau dacă nu cumva România pluteşte în derivă…”;”Românii, solidari cu poporul ucrainean”;, “Avem nevoie de măsuri urgente pe piaţa energiei!”;”PSD nu susţine majorarea taxelor. România este deja în topul ruşinii”. Sunt declarații politice bine realizate și bine argumentate care aduc în atenție atât doctrina social-democrată cât și soluțiile personale ale parlamentarului ieșean la problemele puse în discuție.

News Moldova îți recomandă și ...   Compania Antibiotice susține Ziua Națională a Sustenabilității

Deputatul Marius Ostaficiuc despre plecarea din PSD: „Subiectul rămâne deschis!” - Stiri Iasi, anchete, investigatii, interviuri si satira politica

Interpelări punctuale și de interes pentru ieșeni

Interpelările deputatului Marius Eugen Ostaficiuc se axează pe o serie de teme punctuale precum: Înființarea Palatul Cultural al Feroviarilor, Cazuri de sinucidere. Sancțiuni  pentru incidentele petrecute la un meci  de hochei dintre România și Ungaria, Fonduri sprijinirea refugiaților, consumul de droguri, criza agricolă, Modificarea Legii Educației, Programe stimulare tineri absolvenți, Persoanele care nu beneficiază de asigurare de sănătate, Culturi agricole afectate de secetă. Banca de piele spital Sf. Spiridon, Decontare naveta elevilor. Strada Trei Fântâni Iași, Cazuri de hărțuire morală și sexuală. Piețe agroalimentare, Situația medicamentelor expirate, Lucrări de doctorat retrase, Imobile cu risc seismic, Societățile comerciale, Reglementări în planurile urbanistice. Reglementări în planurile urbanistice, Strategia Națională pentru Sport.

321278319 661520815713732 2508726794193077497 n - News Moldova

Concluzii

În concluzie, toată activitatea legislativă, declarațiile, interpelările, luările de cuvânt ale deputatului PSD de Iași Marius Eugen Ostaficiuc sunt de natură să arate preocupările parlamentarului ieșean pentru chestiuni generale dar și de interes local. Pe rețelele sociale, dar și în declarațiile sale de presă, Marius Eugen Ostaficiuc insistă că românii trebuie să fie protejați de creșterea ratelor,  pereforma autentică a învățământului românesc.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Raport Parlamentar

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top