Connect with us

SPORTUL rămâne cel mai SUBFINANȚAT sector din România! Președintele FRB, Vasile CÎTEA: ”Sportul lipsește din PNRR!”

Iasi

SPORTUL rămâne cel mai SUBFINANȚAT sector din România! Președintele FRB, Vasile CÎTEA: ”Sportul lipsește din PNRR!”

 În an OLIMPIC, în timp ce sute de sportivi reprezintă ROMÂNIA la Jocurile Olimpice de la TOKYO, sportul rămâne cel mai SUBFINANȚAT sector din România

Majoritatea federațiilor din structura MTS au primit bani mai puţini pentru activitatea din acest an, faţă de cea din 2020, multe dintre cele 63 de structuri sportive eligibile fiind bugetate sub limita necesarului solicitat.  

În tot acest timp, olimpici sau medaliați în diverse competiții sportive, sportivii care reprezintă cu onoare România și care ne aduc beneficii uriașe, nu sunt recompensați pe măsură deoarece sportul este la acest moment unul dintre sectoarele subfinanțate din România.

Vasile CÎTEA, președintele Federației Române de Box: ”Sportul nu trebuie să rămână dependent de bugetul de stat! Trebuie create pârghii pentru a crea condiții sportivilor

În cadrul emisiunii ”Retrospectiva Săptămânii”  de la NEWS MOLDOVA, președintele Federației Române de Box, Vasile CÎTEA a declarat că domeniul sportiv în România este subfinanțat și trebuie căutate soluții pentru ca Federațiile de Sport să nu mai fie dependente de bugetul de stat.

Vasile CÎTEA a mai subliniat că relația între Federațiile de Sport și Guvern este percepută ca o relație de subordonare, dar practic este o relație de parteneriat.

”Din punctul meu de vedere sportul de performanță în general, nu trebuie să mai rămână strict dependent de bugetul de stat.

Trebuie create pârghii și găsiți sponsori și companii mari, care la rândul lor vor avea niște avantaje și interese în zona aceasta pentru a crea o concurență corectă și loială. Atâta timp cât vom sta cu mâna întinsă la bugetul de stat nu vom rezolva absolut nimic.

Relația între Federațiile de Sport și Guvern este percepută ca o relație de subordonare, dar practic este o relație de parteneriat.

Sportul nu este doar o activitate de divertisment, relaxare sau doar de distracție pentru tineri, ci este o formă de educație.

Nu pot să ajungi la performanță decât respectând regulile și urmând niște pași stricți”,  a declarat Vasile CÎTEA.

Vasile CÎTEA: Sportul lipsește din PNRR! Indiferent ce formulă magică vom găsi, nu există o pastilă sau un vaccin pe care să îl administrezi astăzi și mâine să fii campion olimpic

”Prin PNRR nu există nicio investiție în domeniul sportiv! Nu este vorba doar de salarii și de cheltuieli la participarea la competiții, ci este vorba de a avea spații moderne amenajate unde sportivii se pot  antrena civilizat, în cele mai bune condiții de siguranță, igienă și securitate .

Sportul este o industrie și poate deveni o industrie și în România ca în toate țările civilizate. Este o aducătoare de venituri la bugetul de stat. Indiferent ce formulă magică vom găsi, nu există o pastilă sau un vaccin pe care să îl administrezi astăzi și mâine să fii campion olimpic. Lucrul acesta necesită investiții mari, iar mai devreme de trei cicluri olimpice nu putem vorbi de rezultatele unor proiecte pe care le derulăm astăzi. Astfel, cu cât vom întârzia lucrurile, cu atât ne va fi mai greu în viitor”, a mai subliniat Vasile CÎTEA.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top