Connect with us

Au ascuns MORȚII din SUCEAVA! Aceasta este REȚEAUA pe care se bazează Gheorghe FLUTUR

Anchete

Au ascuns MORȚII din SUCEAVA! Aceasta este REȚEAUA pe care se bazează Gheorghe FLUTUR

Județul Suceava a trecut de 3.111 cazuri confirmate de infectare cu noul Covid 19, fiind în prezent, în carantină, dobândind tristul renume de ”Lombardia României”

Conducerea civilă a Spitalului Județean aflată în grațiile baronului PNL Gheorghe Flutur a fost neputincioasă la dezastrul din județ.

Măsurile luate de Gheorghe Flutur în județ au fost nule, el însuși infectându-se. Mai mult decât atât, există indicii de mușamalizare, care în prezent, fac obiectul unei anchete penale.

Relația Gheorghe Flutur-Vasile Rîmbu și opoziția lui Gheorghe Flutur față de transformarea Spitalului Județean în centru de tratament contra Covid-19

Economistul Vasile Rîmbu, fost șef al Gărzii financiare Suceava (1992 – 2000) fost Director General Adjunct al Finanțelor Publice (2000 – 2005) a condus din 2009, Spitalul Județean Suceava. Gheorghe Flutur a fost cel care a pus umărul personal la înscăunarea lui Vasile Rîmbu, în postul de manager la Spitalul Județean Suceva.

Iată ce declara Gheorghe Flutur, într-una din ședințele Consiliului Județean, din septembrie 2018:

”Am fost cel care am prins în primul mandat acest proces de trecere a Spitalului Judeţean Suceava în subordinea Consiliului Judeţean Suceava, am fost cel care a fost de acord ca Vasile Rîmbu să vină manager al Spitalului Judeţean Suceava şi trăgând linie, trebuie să recunoaştem că a fost un mare câştig pentru noi”.

Vasile Rîmbu apropiat al lui Viorel Nuțu, tronul General Construct

Vasile Rîmbu este cunoscut ca fiind apropiat de Viorel Nuțu, patronul General Construct care a primit la Spitalul Județean Suceava 12 contracte, în valoare de 3 milioane de euro.

Viorel COZMA

Firma Conest SA, unde a lucrat și Primarul Iașului, Mihai Chirica, controlată de Viorel Cozma, firma lui Bobi Adomniței, fratele fostului Ministru al Educației, liberalul Cristian Adomniței au avut și ele contracte cu Spitalul Județean Suceava.

DIICOT instrumentează deja o serie de contracte oneroase, precum cele acordat firmei Loial Impex din Șcheia, Județul Suceava, în valoare de 2 milioane euro. Este cunoscut faptul că Vasile Rîmbu locuiește chiar în Șcheia-Suceava, ceea ce trezește mari suspiciuni despre modul în care s-au acordat aceste contracte.

Loial Impex este controlată de  Gabriel Sorin Iacob, ex- Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, anchetat în 2013 de către DIICOT, pentru un prejudiciu de 10 milioane euro, care însă a scăpat  atunci de acuzații.

Culmea incompetenței și dorinței de a-și ascunde matrapazlâcurile, Gheorghe Flutur cerea la 29 martie 2020, ca Spitalul Județean Suceava unde se afla la ”butoane” Vasile Rîmbu, omul lui de încredere, să nu fie transformat în centru de tratare a Covid-19:

Spitalul vechi – cu pavilioanele de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative dețin în total 218 paturi și au un ATI propriu – să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19.

Spitalul nou să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi  Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare. Este o perioadă foarte grea pentru noi toți – pentru suceveni și pentru toată lumea.

Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă”.

Ulterior, a uitat de ceea ce declarase, fiindcă el însuși a devenit pacient bolnav de Covid 19, fiind tratat în Spitalul Județean Suceava, în prezent fiind declarat vindecat

Gheorghe Flutur s-a comportat în cazul dramei de la Suceava, ca în gluma aceea cu ”operația reușită și pacientul mort”, declarând că deși Suceava este pe primul loc la numărul de infectări, el și echipa lui și-au făcut datoria, menționând că au fost investite în dotări, nu mai puțin de  27 milioane de lei în dotări, numai din fonduri provenind de la Consiliul Județean Suceava:

„Sigur că nu ne face cinste ce se întâmplă aici. Ministerul Sănătății a verificat, dumnealor vor trage concluzii . Acesta este un accident regretabil și sigur că trebuie imediat remediat. Facem o judecată de valoare emoțională, să dea Dumnezeu să nu fie și în alte părți din România. Eu, care am muncit, n-am luat la restaurant acest virus, l-am luat muncind în această perioadă. Am conștiința împăcată, că am muncit”.

Fraude cu fonduri europene și fântâna muzicală de la Suceava

Din 2012, visul managerului de la Spitalul Judeean Suceava a fost construirea unei fântâni muzicale în curtea spitalului, care a înghițit 60 000 euro și care s-a finalizat în septembrie 2019. Așadar, în loc să se investească în mod corect și transparent în dotări necesare, banii erau aruncați pe chestiuni extravagante, veritabile kitsc-uri cărora managerul Vasile Rîmbu a căutat să le ofere valențe terapeutice:

”Noi ne-am dorit mult ca această fântână arteziană să fie finalizată, dar nu am putut interveni până acum. (…) Ne interesează foarte mult şi arealul spitalului, dar din păcate nu toţi furnizorii sunt de cuvânt.

Am pregătit locul pentru băncuţe şi la sfârşitul acestei săptămâni acestea urmează să fie montate. Nu am început şi nu am terminat cu această fântână arteziană modernizările la spitalul din Suceava.

Am investit foarte mult în infrastructură, în aparatură medicală, vrem să dăm o altă perspectivă, o altă imagine spitalelor din România şi sunt bucuros că am reuşit să o finalizăm”.

Direcția Antifraudă care funcționează în cadrul Programului Operațional Regional, sub coordonarea Ministerului Lucrărilor Publice, a somat Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou”  Suceava, prin “Note de constatare” emise în lunile februarie și martie 2020, să înapoieze suma de 628.501,85 lei, provenită din fonduri europene,  calculată  ca urmare a unor nereguli majore constatate în cadrul proiectelor europene implementte ca beneficiar de către Spitalul Județean Suceava.

Menționăm că prin Programul Operational Regional, Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a beneficiat de o finanțare de 10 milioane euro pentru “Modernizare, dezvoltare și echipare ambulatoriu de specialitate’’

Investigatorii specializați în depistarea fraudelor cu bani europeni au constatat faptul că în caietele de sarcini întocmite pentru procesul de selecție a firmelor de construcții, precum și a furnizorilor de aparatură medicală au fost integrate ”chichițe” adică o serie de prevederi care să favorizeze companii ”de casă”, din anturajul liberalului Gheorghe Flutur.

Cum au încercat apropiații lui Gheorghe Flutur să ascundă numărul de morți de la Suceava

La peste trei decenii de la Revoluție, revine un episod dramtic. Așa cum Elena Ceaușescu a ordonat să se ascundă moartea a 40 de revoluționari ale căror trupuri au fost transportate pe ascuns la București, arse la Crematoriul ”Cenușa”, iar cenușa aruncată într-o gură de canal din Popești-Leordeni-Ilfov, baronul PNL de Suceava Gheorghe Flutur a încercat să copieze acest sinistru model de tristă amintire.

Gheorghe Flutur este un fanatic admirator dacă nu al comunismului, măcar al butaforiei absurde a vizitelor de lucru ale lui Nicolae Ceaușescu. Cu ani în urmă,  prin 2009, Gheorghe Flutur punea să se scrie pe dealuri numele Bucovina folosind țarcuri cu oi, când fostul Președinte Traian Băsescu a venit în vizită în Bucovina.

Ba chiar Elena Udrea, faimoasă prin actele de corupție pentru care a fost condamnată urma să aibă statuie de gheață alături de Ștefan cel Mare, în 2010, când urma să se inaugureze o pârtie de ski la Gura Humorului. ”Creierul” acestor absurdități a fost Directorul de Dezvoltare, Strategii și programe din cadrul Consiliului Județean, Dragoș Juravle.

Au urmat funcțiile de conducere la ADR Suceava și APIA Suceava, șef de birou la Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie, Ilfov, Balotești. Dragoș Juravle l-a urmat pe Gheorghe Flutur prin toate partidele prin care actualul Președinte al CJ Suceava a trecut.

Dragoș JURAVLE

Cum slugărnicia se răsplătește și trădarea se pedepsește, Dragoș Juravle a reușit să-și planteze fiul, pe Emil Juravle ca Șef de Serviciu al RUNOS (Resurse umane, Normare, Organizare, Salarizare),  la Spitalul Județean Suceava, în ianuarie 2019. La începutul pandemiei, Emil Juravle a ascuns situația cu medicii și cadrele medicale din spital, contaminați cu noul Covid-19.

Acest fapt este o infracțiune gravă, care a contribuit la tragedia actuală, Suceava fiind județul cel mai grav afectat de pandemie.

Infracțiunea lui Emil Juravle a fost dezvăluită de generalul medic Ionel Oprea, care a primit misiunea de a asigura conducerea militară a Spitalului Județean a declarat public:

„Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”.

În plus, o serie de decese au fost înregistrate mai târziu

Emil JURAVLE

Dragoș Juravle și Emil Juravle au fiecare alăuri de soțiile lor averi impresionante pe care nu le pot justifica (mașini de lux, conturi bancare, venituri din firme private, funcții publice, o pensiune de câteva sute de mii de euro la Putna, o vilă, un teren).

Singura explicație pentru toate aceste realizări este relația specială a familiei Juravle cu baronul liberal Gheorghe Flutur. Nu se știe dacă din această impresionantă avere, nu are și Gheorghe Flutur partea lui (posibil, ”partea leului”, ca în celebra fabulă a lui La Fontaine).

Faptul că Gheorghe Flutur a încercat să evite transformarea Spitalului Județean Suceava în centru de tratare a pacienților bolnavi de Covid-19, arată interesul acestuia pentru mușamalizarea situației, ascunderea neregulilor, iar ”isprava” cu iz penal a lui Emil Juravle nu este deloc o întâmplare.

În prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a declanșat o anchetă penală

Cum te scapă sarea de urgență și venirea Armatei la conducerea Spitalului Județean Suceava.

Chiar liberalul Gheorghe Flutur, testat pozitiv cu virusul Covid-19, a  fost internat într-o rezervă a acestui spital, fiind înregistrat ca ”medic” pentru a putea fi testat. Județul Suceava a ajuns în carantină, fiind supranumit ”Lombardia României”.

Gheorghe Flutur a fost obligat de împrejurările dezastruoase să-l demită pe managerul Vasile Rîmbu, care era în cărți pentru fotoliul de ministru, în locul lui Victor Costache. Emil Juravle și-a dat rapid demisia din postul de șef serviciu RUNOS și a dispărut din peisaj.

Președintele CJ Suceava, în subordinea căruia se află Spitalul Județean, liberalul  Gheorghe Flutur a declarat:

În aceste zile, așa, de pe patul de spital, o să mă preocup pentru ca la Spitalul Județean de Urgență din Suceava să ajungă cât mai repede echipamentul pentru testarea la coronavirus.

Cei de aici să știe că, în continuare, Consiliul Județean Suceava are ca prioritate asigurarea sprijinului financiar Spitalului Județean de Urgență din Suceava. Pentru ce faceți în aceste zile de foc meritați tot respectul”.

Managementul medical de la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” poate fi calificat de la dezastruos, la catastrofal

Chiar Președintele României Klaus Werner Iohannis a retras, la 1 aprilie 2020, decorația acordată anterior acestei unități medicale. Soluția de acoperire temporară a fărădelegilor găștii din jurul lui Gheorghe Flutur a fost starea de urgență. La Suceava, spitalul a intrat sub comandă militară.

Col.dr. Ionuț Daniel DEROIU

Col.dr. Ionuț Daniel Derioiu, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, a depus pe 12 aprilie la Tribunalul Suceava o cerere de suspendare a executării silite.

 

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, la 2 mai 2020  “degringolada guvernării liberale la nivel național și județean”  în timpul luptei contra pandemiei de Covid-19:

l-am ascultat aseară, la o televiziune locală, pe președintele Consiliului Județean  ( liberalul Gheorghe Flutur – n.n.)  mulțumind echipei de management militar și arătând că focarul de COVID-19 de la Spitalul Județean este în restrângere.

Este vorba de aceeași persoană care, până pe 15 martie, își asuma, în toată media locală, paternitatea  tuturor investițiilor de la Spitalul Județean, dar care, aseară, arunca toată responsabilitatea achizițiilor, suspectate de presă ca fiind posibile fraude, pe umerii fostei echipe manageriale  (Vasile Râmbu, Mircea Macovei – n.n).

Și asta după ce și-a declinat către administratorul public al județului  (Irina Vasilciuc – n.n.)  atribuțiile de management al Spitalului Județean”.

Dacă la Spitalul Județean a venit Armata, în administrație, legea o face tot Gheorghe Flutur, de aceea sfârșitul pandemiei la Suceava este foarte greu previzibil

Așadar, Gheorghe Flutur a eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei de Coronavirus, Suceava fiind județul unde are loc un veritabil dezatru umanitar. Achizițiile și contractele dubioase, managementul deficitar la Spitalul Județean, măsurile politice și administrative luate cu iz de amatorism de către baronul liberal Gheorghe Flutur și subordonații lui au contribuit la apariția și extinderea acestui dezastru umanitar.

(Va urma).

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Anchete

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top