fbpx
Connect with us

“Gruparea SĂVENI” îl impune pe Cristian NISTOR la C.J. BOTOȘANI? Ramificațiile rețelei

"Gruparea SĂVENI" îl impune pe Cristian NISTOR la C.J. BOTOȘANI? Ramificațiile rețelei - News Moldova

Botosani

“Gruparea SĂVENI” îl impune pe Cristian NISTOR la C.J. BOTOȘANI? Ramificațiile rețelei


Omul lui Relu TÂRZIOURU va fi Administratorul Public al Județului BOTOȘANI? SEMNIFICAȚII

“Cel mai bun dintre cei buni” este formularea cu care Președintele PSD Botoșani Doina Federovici îl gratulează pe Primarul de Săveni, Relu TÂRZIORU.

Relația celor doi, este iată adusă în prim plan de vehicularea numirii în poziția de Administrator Public al Județului Botoșani a lui Cristian NISTOR. Nistor este managerul Grupului de Acțiune Locală Valea Bașeului de Sus.

Cu ocazia deschiderii posibilității analizării activităților din zona SĂVENI vom intra în detalii referitoare la afacerile “prospere” realizate de frații TRUFIN care, alături de Relu TÂRZIORU sau mai bine spus sub îndrumarea primarului de Săveni, au condus după bunul plac finanțărea acestui Grup de Acțiune Locală.

Până în acest moment, “Gruparea Săveni” nu a reușit să aibă un cuvânt prea greu de spus, știut fiind faptul că fostul Președinte al CJ Botoșani, nu a permis astfel de ingerințe de natură politico-economică în buna desfășurare a aparatului administrativ al Consiliului Județean. Lucrurile s-au schimbat, iar noul Președinte pare să garanteze pentru modul în care se face politică în zona Săveniului. Prin urmare, în perioada următoare ne putem aștepta la scandaluri de proporții, similare cu cele din Săveni, chiar la vârful Consiliului Județean Botoșani!

Iată un exemplu de conduită morală a Primarului Relu Târzioru, “Cel mai bun dintre cei buni”, dacă ar fi să o cităm pe doamna Doina Federovici. Înregistrarea a fost dată publicității, recent, de către Bogdan Plamadă, un inginer și om de afaceri din Săveni.

“Afacerile Săvenilor” extrapolate la nivelul întregului județ

În ultimii ani scandalurile cu iz de corupție din Săveni s-au ținut lanț! Din păcate însă, cei care ar fi trebuit să-și îndeplinească îndatoririle de serviciu pe linie de ordine publică și investigare a faptelor de natură penală, au întors capul nesesizând ceea ce se petrece chiar sub ochii lor. Surse apropiate Ziarului „Buna Dimineața Botoșani” ne-au informat asupra faptului că plângerile victimelor primesc în Săveni, Neînceperea Urmăririi Penale sau mai simplu NUP, fără o prealabilă și temeinică documentare."Gruparea SĂVENI" îl impune pe Cristian NISTOR la C.J. BOTOȘANI? Ramificațiile rețelei - News Moldova

Mai simplu, Săveni a devenit un stat în stat. Un oraș în care traficul de țigări este la ordinea zilei. Un aparat administrativ în care licitațiile sunt câștigate doar de anumite firme, mereu aceleași. Un oraș în care investițiile se realizează fără o prealabilă documentare, realizată în mod fundamentat. Dar, un oraș bine conectat politic pe vremea lui Liviu Dragnea, care a beneficiat de nenumărate finanțări din bugetul consolidat al statului, finanțări discriminatorii realizate în detrimentul celorlalte localității ale Botoșaniului, rămase substanțial în urmă, la capitolul investiții de bază în administrația publică locală.

Relația dintre Târzioru – Trufin – Federovici – BÂRSAN pare să fie unul menit să dăinuie. Asta dacă nu va fi strivit de faptele trecute și practicile prezente.

În atenția organelor abilitate

Experiența exercițiilor financiare ale UE la care și România a participat au ridicat o serie de probleme care, totalizate la nivel central, indică prezența unor paterne. Unul dintre ele, este acela al promovării în funcții de răspundere a unor persoane publice la adresa cărora au existat deja indicii de neprofesionalism, spirit neconcurențial și uneori chiar suspiciuni de corupție.
Mecanismul ITI pentru Regiunea de Nord Est este un instrument puternic în gândirea și implementarea strategică a dezvoltării acestei regiuni.
Săptămâna trecută, primarii din județele Botoșani, Iași și Suceava, în calitate de membri fondatori ai ADI-ului Țara de Sus au semnat la Botoșani împreună cu președintele Consiliului Judetean – Doina Federovici, o solicitare adresată Guvernului României, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Dezvoltării și Ministerului Agriculturii referitoare la introducerea teritoriului asociației conform Legii 176/2020 în acordul de parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada de programare 2021-2027, precum și alocarea sumelor necesare pentru asistență tehnică în vederea elaborării strategiei de dezvoltare. Solicitarea se află acum pe masa decidenților politici, care pot oferi o șansă istorică acestui areal de atragere a fondurilor europene în mod distinct, prin mecanismul ITI”, a declarat senatorul Lucian Trufin, fost Președinte al Asociației GAL “Valea Bașeului de Sus” și Primar al comunei Vlăsinești.

Lucian TRUFIN, Primar, Președinte de GAL, patron al firmei Vlasie Company SRL beneficiară a GAL-ului respectiv, actualmente senator și decident pentru mecanismul ITI 

Articolul de față este doar o prezentare generală a mecanismului de lucru al Grupării din Săveni. Pe cale de consecință, nu vom intra în prea multe detalii, urmând a defalca fiecare activitate a acestei grupări pe parcursul materialelor viitoare. Insă, momentan puteți arunca o privire asupra modului în care acești mari promotori de mecanisme internaționale s-au gândit să prospere de pe urma finanțărilor europene.

"Gruparea SĂVENI" îl impune pe Cristian NISTOR la C.J. BOTOȘANI? Ramificațiile rețelei - News Moldova

 

Nr. crt.Denumirea parteneruluiStatutul partenerului (ONG, SRL, autoritate publică etc.)Numele şi prenumele reprezentantului legal al partenerului
1Comuna RipiceniUATGabriel Talef
2Comuna AvrămeniUATBucatariu Ioan
3Comuna VLĂSINEŞTIUATTrufin Lucian
4Orasul SăveniUATTîrzioru Petru Relu
5Comuna DrăguşeniUATNechita Eugen
6Comuna HăneştiUATMatei Costel
7Comuna HavârnaUATJitareanu Gheorghe
8Comuna MileancaUATIoan Ursachi
9Comuna MitocUATScutariu Ioan
10Comuna  ManoleasaUATMircea Mihai
11Comuna DângeniUATRotundu Catalin Gheorghe
12SC  Biroticalex  SRLSRLTrufin Alexandru
13II Bucătariu LuminiţaIIBucătariu Luminiţa
14II Scutariu Ancuţa LauraIIScutariu Ancuţa Laura
15IF Atanasoaie DanutIFAtanasoaie Danut
16Societatea Culturală Fraţii CiucăONG – Reprezentant  sector economic (societate culturală)Avarvarei Ilie
17SC Vlasie Company SRLSRLAniculăiesa Constantin
18SC Vadiprest  Com SRLSRLAenachioaie Marcela
19Cooperativa Fermierul VlasineşteanONG – Cooperativa          AgricolaSologon Renato
20Ilaş MarinelIIIlaş Marinel
21II Baciu Dumitru LucianIIBaciu Dumitru Lucian
22SC Redmedica Santex SRLSRLBulgariu Aspazia
23Laboratorul Analize Medicale MISANOLaborator Analize MedicaleSăucă Mirela
24II Ciopata IrinaIICiopata Irina
25SC Bombardier Construct SRLSRLAlupoaie Viorel
26II Giugastru Daniel – PetruIIGiugastru Daniel
27Asociaţia Români Fără FrontiereONG – Organizatie de mediuDumitriu Marcel
28SC Multiagra SRLSRLPortariuc Gheorghe
29II Bucătariu NicolaeIIBucătariu Nicolae
30Uniunea Ucrainienilor  din RomaniaONG – Organizaţie etnicaSemciuc Victor
31Direcţia Silvică Botoşani – District AvrămeniAsociaţie – Reprezentant sector silvicAmitrului Gabriel
32PFA Bordieanu Ana MariaPFABordieanu Ana Maria
33Societatea Agricola

Başeul Balinti Tătărăşeni

Societate AgricolăClicinschi Maricel
34II  Trufin OanaIITrufin Oana
35II Dăscălescu AnaIIDăscălescu Ana

 

SC Vlasie Company SRL

Firma specializată în Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor este deținută în asociere de Lucian Trufin și Aniculăesă Constantin fost angajat al Primăriei Vlăsinești. Firma a avut o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane RON în 2019 și 20 de angajați.

Trufin, din poziția de decident a împărțit fonduri europene către propria firmă folosindu-l drept paravan pe asociatul său Aniculaesă. Revenim.

"Gruparea SĂVENI" îl impune pe Cristian NISTOR la C.J. BOTOȘANI? Ramificațiile rețelei - News Moldova


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top