Connect with us

INTERVIU | Marius BUDĂI: „PSD vine cu o nouă viziune economică, menită să aducă prosperitate și dezvoltare”

Economie

INTERVIU | Marius BUDĂI: „PSD vine cu o nouă viziune economică, menită să aducă prosperitate și dezvoltare”

Astăzi, în cadrul rubricii „Aleși la raport”, alături de noi îl avem pe Marius BUDĂI, candidat din partea Partidului Social Democrat Botoșani la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru funcția de DEPUTAT.

Marius BUDĂI, este deputat la primul mandat, președinte al Comisiei de buget-finanțe, iar înainte de anul 2016 a fost director al Casei Județene de Pensii București. De asemenea, timp de 18 ani acesta a lucrat la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Rep.: Domnule BUDĂI, candidați pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cu ce gânduri ați intrat în această campanie electorală și care proiectele pe care echipa PSD BOTOȘANI și le-a propus pentru următorii patru ani?

Marius BUDAI:În programul de guvernare al PSD sunt cuprinse toate prioritățile județului Botoșani”

Marius BUDĂI: În programul de guvernare al PSD sunt cuprinse toate prioritățile județului Botoșani de la infrastructura rutieră, extinderea rețelelor de utilități publice și până la investiții importante în sistemul sanitar și de învățământ și măsuri de susținere pentru antreprenorii și fermierii botoșăneni.

Echipa din care fac parte, în colaborare cu aleșii locali din Botoșani, va finaliza proiectele majore începute în precedenta guvernare a Partidului Social Democrat, care au fost încetinite de către Guvernul Orban.

Este vorba, în primul rând, de modernizarea drumurilor naționale care leagă județul de restul țării și de drumurile naționale și județene din județul Botoșani.

PSD a realizat toate procedurile pentru refacerea drumului Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești. PSD este determinat să le finalizeze în noua guvernare, așa cum a finalizat și drumul Botoșani-Suceava.

Rep.: Conform programului de guvernare lansat de PSD pentru alegerile generale, salariul minim ar urma să ajungă până în 2024 la aproximativ 2.050 de lei NET și salariul mediu la 4.100 de LEI. Ca președinte al Comisiei de Buget-Finanțe, cât de posibil vedeți acest lucru, având în vedere că economia României la acest moment trece printr-o perioadă dificilă, iar criza aceasta, conform specialiștilor o vom resimți până la jumătatea anului viitor?

Marius BUDĂI:PSD are soluții clare pentru creșterea veniturilor populației”

Marius BUDĂI:  PSD vine cu măsuri concrete, care pot fi aplicate din prima zi de guvernare pentru salvarea antreprenorilor locali și a IMM-urilor românești.

PSD are soluții clare pentru creșterea veniturilor populației, realizarea de investiții prin dezvoltare regională, reducerea impozitării muncii și susținerea companiilor românești pentru menținerea și crearea de noi locuri de muncă.

În programul economic și de fiscalitate pe care l-am realizat la nivel național avem ca principale priorități: relansarea producției românești de echipamente medicale, alimente, IT, piese auto, utilaje agricole, acordarea de finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene pentru incubatoare de afaceri, start-up-uri pentru studenți, parcuri industriale în fiecare județ și alocarea de sprijin financiar pentru companiile care angajează și păstrează angajații cel puțin un an.

Obiectivul nostru este să reducem numărul celor aflați în zona de sărăcie și să aducem o mare parte dintre aceștia în ceea ce se numește clasa de mijloc și să fim partenerul antreprenorilor de pe plan local.

PSD are cele mai bune programe pentru susținerea locurilor de muncă și antreprenorilor români!

De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a avut creștere economică iar românii și companiile românești au dus-o mai bine.

Industria ospitalității și turismului a fost pur și simplu ciuruită de Guvernarea Iohannis-Orban. Nicio afacere din domeniul hotelier, turism, restaurante nu a scăpat de tăvălugul falimentului instaurat de cuplul Iohannis-Orban și compania.

Antreprenorii români, degeaba au strigat că sunt puși la pământ de Guvernul PNL pentru că de fapt nimeni nu i-a ascultat și nu i-a băgat în seamă.

Tot planul liberal de relansare economică a fost o poveste de adormit copiii, fără niciun fel de rezultat real pentru angajații sau angajatorii români.

Marius BUDĂI: „PNL a pus lacătul pe domeniul turismului și al ospitalității din România”

PNL în loc să sprijine firmele românești care asigură locurile de muncă românilor, au angajat împrumuturi gigantice, la cele mai mari dobânzi din Europa, care au umflat buzunarele băncilor. Rezultatul este că în criza crâncenă a pandemiei COVID, au dispărut 1,6 milioane de locuri de muncă, dar băncile au făcut un profit record de 4,5 miliarde de lei în 8 luni.

PSD vine cu o nouă viziune economică, menită să aducă prosperitate și dezvoltare, cu o nouă echipă, cu un nou plan concret și coerent de acțiune guvernamentală.

Marius BUDĂI: „România se vindecă, România crește economic și social cu PSD la guvernare”

PSD, așa cum și în trecut a reușit să readucă România pe traseul dezvoltării și acum a pregătit planul de salvare. România își poate reveni numai prin programele și măsurile pe care PSD le va aplica din momentul în care va reveni la guvernare.

Rep.: Programul de guvernare al PSD mai prevede o schemă de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă. Firmele ar urma să primească un ajutor până la 100.000€ pentru susținerea afacerii, cu garanție pentru 50% din credit. 50% din ajutorul nerambursabil este pentru salariile noilor angajați. Un proiect măreț pe care orice cetățean îl așteaptă în momentul de față. Cum va fi posibil acest lucru în patru ani?

Marius BUDĂI: Toate măsurile din programul nostru de guvernare sunt aplicabile și realizabile pentru că au fost gândite în cele mai mici detalii de specialiștii noștri în fiscalitate, de profesori universitari din domeniul economiei și în colaborare cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor.

În ceea ce privește garanția implementării măsurilor de susținere a IMM-urilor pentru păstrarea și crearea de noi locuri de muncă, stau mărturie faptele! La finalul guvernării social-democrate, în octombrie 2019, PSD a lăsat România cu cel mai redus șomaj din Uniunea Europeană, de 3% și cele mai multe contracte de muncă, 6,5 milioane, aferente un număr record de salariați activi de 5,6 milioane.

Guvernul Dreptei Unite n-a fost în stare în trecut, nu e capabil nici în prezent și cu certitudine nu va face nimic nici în viitor! Nici în privința combaterii pandemiei și nici pentru economie ori pentru salariați. Ba dimpotrivă! Dacă PNL va rămâne la guvernare, dezastrul social, uman și economic provocat va fi fără precedent!

PSD este în acest moment singurul partid care a pregătit soluții reale și concrete pentru reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor tuturor angajaților de la stat și de la privat și stimulente financiare dublate de investiții publice pentru salvarea și relansarea întreprinderilor mici și mijlocii, firmelor, antreprenorilor și fermierilor locali.

Țintele economice ale programului de guvernare realizat de PSD pentru următorii 4 ani au în vedere creșterea la 80% din media Uniunii Europene a puterii de cumpărare a fiecărui român.

 Sunt prevăzute ajutoare de stat pentru noi locuri de muncă, stimuli financiari de inserție pentru angajarea șomerilor, prime de ocupare, de instruire și calificare, granturi pentru înființarea de întreprinderi sociale, compensarea cheltuielilor pentru locurile de muncă nou create, modificarea legislației pentru protejarea drepturilor angajaților care muncesc în companii private, creșterea salariului minim și a veniturilor tuturor angajaților, sprijin direct antreprenorilor pentru relansarea și dezvoltarea lanțurilor de producție locală și multe alte măsuri pentru creșterea nivelului de trai al fiecărui român.

Obiectivele PSD în domeniul muncii sunt:

  • să aducem 1,6 milioane de români la salariul de peste 1.000 de euro brut,
  • să stimulăm crearea a 1 milion de contracte de muncă,
  • să scoatem din sărăcie 1,5 milioane de oameni,
  • să reducem cu 20% decalajul dintre rural și urban.

Rep.: Totodată, conform programului de guvernare, PSD se gândește la un FOND Național de Dezvoltare Locală – 3 miliarde anual, alocări sau împrumuturi din fonduri UE (Planul de redresare și reziliență) sau din Trezorerie, iar în același timp PSD promite rețele inteligente de alimentare cu apă și canalizare în toate comunitățile. Ne puteți spune cât de realizabile sunt aceste obiective mai ales în zona Botoșaniului, unde multe localități nu sunt racordate la rețea de apă și canalizare?

Marius BUDĂI: Guvernarea social-democrată va înființa Fondul Național de Dezvoltare Locală, prin care va asigura din bani europeni și de la bugetul statului programe de mobilitate și regenerare a comunităților rurale și urbane din toată țara.

PSD a pregătit deja în programul de guvernare o serie de măsuri prin care să facă investiții în fiecare comunitate locală.

La nivelul orașelor este vorba de investiții în mobilitatea urbană cu impact asupra dezvoltării locale, serviciilor publice de transport în comun de călători pentru descongestionarea traficului.

De asemenea este prevăzut și programul de regenerare locală prin care vor fi susținute investițiile în reabilitarea zonelor istorice și de interes cultural și a spațiilor publice dar și pentru îmbunătățirea standardelor de locuit ale populației.

La nivelul comunelor se va asigura pachetul minim de servicii publice de care are nevoie fiecare localitate din mediul rural: dispensare medicale, centre medicale de permanență, școli și grădinițe, alimentări utilități publice, asfaltări de drumuri locale, modernizări de cămine culturale și lăcașe de cult, locuințe etc.

Acesta este viziunea PSD pentru dezvoltarea fiecărui municipiu, oraș și sat din România.

Rep.: Infrastructura rutieră este foarte importantă pentru cetățenii județului Botoșani. În acest context, doresc să vă întreb, există posibilitatea reală de a se intra în execuție cu drumurile Botoșani – Ștefănești și Botoșani- Târgu Frumos începând de anul viitor?

Marius BUDĂI: Am inclus în Programul PSD de guvernare prioritățile județului nostru, precum refacerea drumurilor naționale, Botoșani -Târgu Frumos, Botoșani – Ștefănești, centura ocolitoare a municipiului Botoșani.

Liberalii s-au bătut cu pumnii în piept că au semnat ce a lăsat PSD la cheie, dar așa cum se vede nu au făcut nimic, doar vorbe și promisiuni electorale.

PSD, înainte să plece de la guvernare, a realizat toate procedurile pentru refacerea drumului Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești și a realizat studiul de fezabilitatea pentru centura ocolitoare a municipiului Botoșani. Tot PSD le va finaliza, la fel cum a făcut cu drumul Botoșani – Suceava.

În programul de guvernare al PSD este inclusă și construcția de centre medicale comunitare, cu medici, asistente, policlinică, farmacie și ambulanță, care să deservească zone mai îndepărtate de spitalele existente din județ.

Am prevăzut în programul național al PSD fonduri europene și de la buget pentru reabilitarea și dotarea școlilor, unităților sanitare și a drumurilor din județul nostru.

Putem realiza toate aceste lucruri cu o echipă puternică formată din parlamentarii PSD și aleșii locali social-democrați pe care botoșănenii i-au votat la alegerile locale din acest an. Am propus pe lista noastră de candidați oameni competenți, cinstiți, fără probleme penale, medici, profesori, experți în fonduri europene, în administrație publică și în domeniul muncii și în agricultură.

Rep.: Cum prevedeți că vor fi următoarele șase luni în România?

Marius BUDĂI: Foarte diferit, în funcție de cine va primi votul din partea românilor să conducă România în următorii 4 ani.

Dacă PNL cu USR și PMP va rămâne la guvernare, ne așteaptă încă 4 ani de dezastru cu Ludovic Orban, la fel cum a fost în ultimele 12 luni.

De aceea, le spun botoșănenilor că e mai riscant ca de alegeri să stea acasă și cu Orban încă 4 ani, decât să meargă câteva minute la vot!

Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și locurile de muncă, veniturile familiei, educația copiilor.

Ceea ce contează cu adevărat e că oamenii mor în număr mare, spitalele sunt sufocate, anul școlar e compromis, salariații riscă să-și piardă locurile de muncă, inflația crește, iar economia se prăbușește. Acestea sunt lucrurile grave de la care liberalii vor să abată atenția, pentru că ei sunt vinovați!

În cazul în care PSD va primi votul de încredere al populației, România va începe să se facă bine

PSD vrea sărbători de iarnă în siguranță, pentru toți românii, și de aceea e vitală recâștigarea controlului asupra pandemiei.

Așa cum am promis în campania pentru alegerile locale, ne-am apucat de treabă pentru a pune în aplicare toate măsurile și programele pentru modernizarea infrastructurii locale, creșterea calității serviciilor medicale, educaționale și nivelul de trai al fiecărui locuitor al municipiului Botoșani. La fel vom face și la guvernare.

Programele pentru dezvoltarea județului și municipiului Botoșani vor fi o prioritate a Guvernului PSD și a parlamentarilor social-democrați botoșăneni.

Vă spun cu toată responsabilitatea că este în avantajul comunității noastre să avem un vot pentru PSD la alegerile parlamentare pentru a avea aceeași guvernare locală și națională.

Rep.: Aveți un mesaj pentru botoșăneni și pentru cei care ne urmăresc?

Marius BUDĂI: Îi îndemn pe toți botoșănenii să vină la vot!”

Marius BUDĂI: Votul din 6 decembrie e mai important decât oricând!

Viața fiecăruia, în sensul cel mai propriu și direct al termenului, depinde de cine va conduce țara.

Pe 6 decembrie e mai riscant să stai acasă și să lași ”Dreapta Unită” să adâncească catastrofa actuală, decât să te protejezi, să ieși la vot și să votezi PSD pentru siguranța ta și a familiei!

PNL într-un an de guvernare a făcut dovada incapacității și a incompetenței sale. A provocat dezastru în toate domeniile.

Oamenii se îmbolnăvesc cu miile, mor cu sutele, în fiecare zi, din cauză că guvernul Orban n-a știut, n-a putut și n-a vrut să pregătească din timp sistemul de sănătate pentru a face față pandemiei.

Economia se afundă-n criză. Peste 1,6 milioane de locuri de muncă s-au desființat definitiv. Zeci de mii de firme sunt în faliment. Sute de mii de producători și comercianți români sunt lăsați fără pâinea cea de toate zilele prin închiderea piețelor.

De la primul loc în Europa la creștere economică, în 2017, în guvernarea PSD, România a ajuns pe ultimul loc în Europa la relansarea economiei, din cauza sprijinului minuscul acordat de guvernul Orban, de numai 1,5-2% din PIB, conform Consiliului Fiscal

Educația copiilor este grav compromisă

1 milion de copii nu pot face școală online pentru că nu au internet și tablete sau calculatoare. Guvernul Orban a închis toate școlile, total opus față multe țări din UE, care au înțeles că indiferent cât de grea e situația viitorul copiilor nu poate fi sacrificat.

Împrumuturile cresc galopat

Guvernul Orban s-a împrumutat într-un an cât în toți primii 22 de ani de la Revoluție, la cele mai mari dobânzi din Europa.

PSD îi roagă pe botoșăneni și pe toți românii ca pe 6 decembrie să se protejeze, să iasă la vot și să voteze pentru viață, pentru revenirea la normalitate, pentru siguranța unui trai mai bun!

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economie

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top