Connect with us

Intrare în FORȚĂ a Prefectului Dan NECHIFOR în scena POLITICĂ! Ar putea deveni un competitor puternic în POLITICA locală

Intrare în FORȚĂ a Prefectului Dan NECHIFOR în scena POLITICĂ! Ar putea deveni un competitor puternic în POLITICA locală

Featured

Intrare în FORȚĂ a Prefectului Dan NECHIFOR în scena POLITICĂ! Ar putea deveni un competitor puternic în POLITICA locală

Dan Nechifor, prefect și lider PNL Botoșani? se întreabă retoric liberalul Marius OROȘANU

Recent, liberalul Marius OROȘANU a făcut câteva observații publice pe marginea schimbărilor de ordin politic care se produc în această perioadă la nivel național privind repolitizarea numirilor politice a Prefecților!
Politizarea funcției de prefect este deja o realitate și din punct de vedere legal. Deși, în principiu, nu susțin politizarea funcțiilor publice, cred că modificarea legislației în sensul în care funcția de prefect este funcție politică este o abordare corectă, care elimină ipocrizia faptică de până acum, în care scriptic toți prefecții erau independenți, dar faptic toți erau susținuți politic„, apreciază Marius OROȘANU.

OROȘANU:Nu știu dacă Dan Nechifor va rămâne prefect. Cristi Roman și Gheorghe Sorescu, foști prefecți, pot spera și ei la o revenire

Referitor la competiția din interiorul PNL Botoșani, Oroșanu mai crede că:
„Viorel Grigoraș poate și el aspira la o numire politică. Pentru el sau pentru fiul său, deși pe „junior” îl văd mai degrabă la concurență pentru postul de subprefect, în luptă cu alți liberali, care au părăsit de curând capitala sau care au încheiat relativ recent campania electorală pentru parlamentare, fără a fi printre „norocoșii” câștigători”.

„Un PNL Botoșani condus de Dan Nechifor vi se pare ceva imposibil? Mie nu!”

Foarte interesant e faptul că o bună parte dintre liberali speră la un suflu nou în interiorul filialei, indiferent dacă structura de conducere va fi sau nu asigurată în continuare de parlamentarul Costel Șoptică!
„În următoarele luni vor avea loc alegerile interne la PNL, atât la nivel local, cât și la nivel județean și național. Ei bine, un PNL Botoșani condus de Dan Nechifor vi se pare ceva imposibil? Mie nu!
În lupta dintre „greii” partidului, care nu reușesc însă să unească taberele din partid, Dan Nechifor poate deveni soluția optimă. Dacă luăm în calcul că este printre puținii care are o relație decentă, chiar amicală, cu aproape toți liderii PNL (inclusiv cu Cătălin Flutur!), atunci putem să ne întrebăm dacă Dan Nechifor nu este oare piesa lipsă din acest puzzle numit PNL Botoșani”?

Nechifor infirmă intenția de a candida la Președinția PNL Botoșani

Reporterii Ziarului „Bună Dimineața Botoșani” au stat de vorbă cu actualul prefect al județului, Dan NECHIFOR. Potrivit acestuia, „abia vineri se va lua o decizie” în privința ocupării în continuare a funcției de Prefect.

Referitor la posibilitatea potrivit căreia liberalii ar intenționa să-i susțină candidatura pentru funcția de președinte PNL Botoșani, Dan NECHIFOR a negat aceste informații.

„Este vorba despre o simplă declarație, o postare pe facebook a dl. Oroșanu, care nici nu știu dacă mai este membru PNL.  Acea declarație nu are nicio legătură cu ceea ce îmi doresc eu.

Eu deocamdată sunt funcționar public. Conform noilor modificări apărute în monitorul oficial dacă voi primi votul politic pentru ocuparea în continuare a funcției de prefect, voi avea termen 30 de zile să mă hotărăsc și să-mi depun adeziunea la PNL.  Deci, este un drum lung de făcut pentru a ajunge într-o funcție politică. Nu cred că eu,  acum când vorbim, pot emite pretenții pentru așa ceva”, declară prefectul Dan NECHIFOR pentru Ziarul „Bună Dimineața Botoșani”.

Liberalii botoșăneni ar trebui să evite un război intern într-un moment dificil

Înscrierea multor competitori în cursa pentru Președinția partidului la nivel local, ar echivala cu un adevărat război intern pe care liberalii ar trebui să îl evite într-un moment atât de dificil ca cel prezent. Înfrângerea puternică în alegerile locale, cauzată de orgoliile de moment, a condus la o poziție slăbită a PNL Botoșani.

Prea multe situații în care Prefecții sau foștii secretari de stat ocupă poziția de Președinte al unei filiale politice, nu prea există. Ca atare, dacă speră măcar la revigorarea propriei filiale, liberalii botoșăneni ar trebui să facă front comun în jurul obiectivelor de parcurs, din care cel mai important este de departe obținerea majorităților în Consiliul Local și cel Județean.

În acest sens, Președintele Costel ȘOPTICĂ a declarat deja că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a realiza acest prim mare obiectiv de parcurs pentru perioada 2021 – 2024!

Continue Reading
You may also like...

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Featured

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top