fbpx
Connect with us

La vremuri noi, SOLUȚII noi! Cătălina LUPAȘCU: “Făceți-vă cont de îndată! Evitați statul la rand!”

Botosani

La vremuri noi, SOLUȚII noi! Cătălina LUPAȘCU: “Făceți-vă cont de îndată! Evitați statul la rand!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Încă din primele zile ale anului, sute de botoșăneni s-au aşezat zilnic la coadă dis-de-dimineaţă la ghișeele administrațiilor fiscale ca să îşi plătească dările către stat.

La Direcția de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Municipiului Botoșani a fost îmbulzeală timp de câteva zile la rând. De menționat este faptul că astfel de situații sunt întâlnite în fiecare an.

La vremuri noi, SOLUȚII noi! Cătălina LUPAȘCU: "Făceți-vă cont de îndată! Evitați statul la rand!” - News Moldova

Dacă în anii trecuți cei care se prezentau primii la ghișee erau pensionarii, de data aceasta au fost și numeroși tineri. Acest lucru este și din cauza faptului că platforma online unde se puteau plăti dările la stat nu a funcționat.

Potrivit consilierului local USR, Raluca CURELARIU, din motive ce nu țin de administrația locală, a fost imperios necesară trecerea la un nou sistem informatic.

La vremuri noi, SOLUȚII noi! Cătălina LUPAȘCU: "Făceți-vă cont de îndată! Evitați statul la rand!” - News Moldova„Această necesitate a apărut la finalul anului trecut și s-au făcut eforturi pentru a se trece la noul sistem. Acesta este și motivul pentru care nu s-au putut face deloc operațiuni în prima săptămână a lunii ianuarie. Acum se lucrează la legarea noului sistem cu cel de la ghiseul.ro”, declară Raluca CURELARIU.

După 28 ianuarie TAXELE și IMPOZITELE pot fi plătite ONLINE

Acum, se pare că transferul bazelor de date se apropie de final, iar botoșănenii vor putea plăti taxele și impozitele locale online.

Anunțul a fost făcut chiar de unul dintre consilierii locali. Cătălina LUPAȘCU anunța ieri (luni -25 ianuarie a.c.) faptul că dupa data de 28 ianuarie „ghișeul.ro va funcționa la cote înalte”.

La vremuri noi, SOLUȚII noi! Cătălina LUPAȘCU: "Făceți-vă cont de îndată! Evitați statul la rand!” - News Moldova

 

„Practic, după această dată vom putea plăti online taxele și impozitele printr-un singur click! Făceți-vă cont de îndată! Evitați statul la rand!”, îndeamnă Cătălina LUPAȘCU, consilier local PNL.


Continue Reading
You may also like...

Lect. univ. dr. Florian Olteanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top