Connect with us

Lucian TRUFIN (PSD): ”Șansa dezvoltării județului BOTOȘANI cu bani EUROPENI nu trebuie jucată la ruleta POLITICĂ”

Featured

Lucian TRUFIN (PSD): ”Șansa dezvoltării județului BOTOȘANI cu bani EUROPENI nu trebuie jucată la ruleta POLITICĂ”

Alegerile locale s-au încheiat, botoșănenii și-au exprimat opțiunea politică prin vot și oficial începe munca.

Senatorul PSD Lucian TRUFIN a declarat că oficial începe munca în județul Botoșani, iar în acest context și-a exprimat mesajul pentru toți factorii de decizie din județ.

Lucian TRUFIN a declarat că proiectul ITI Țara de SUS este prioritar și trebuie să fie implementat pentru arealul județului Botoșani și localitățile din bazinul Siretului.

„Ministerul fondurilor Europene se joacă cu Legea. Pe 26 august acest minister a publicat un prim draft al Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare a fondurilor UE 2021 – 2027, document fundamental în relația Guvernul României – Comisia Europeană pentru definirea cadrului, condițiilor și programelor din fonduri comunitare.

În obiectivul de politică 5 – O Europă mai aproape de cetățeni –  opțiunile alese de Guvernul liberal în ceea ce privește utilizarea mecanismului ITI fac referire doar la două teritorii –  Delta Dunării și Valea Jiului. Acest lucru este de neacceptat. Avem o Lege (176/2020) în care scrie negru pe alb că ITI Țara de SUS trebuie să fie implementat pentru arealul județului nostru și localitățile din bazinul Siretului” a declarat senatorul Lucian Trufin.

Lucian TRUFIN consideră că șansa dezvoltării județului Botoșani cu bani europeni nu trebuie jucată la ruleta politică sau a orgoliilor partinice.

„Fac un apel la Guvernul României, la parlamentarii PNL și primarii PNL să nu se joace cu soarta botoșănenilor. Noi cei din PSD am modificat legea, care a fost votată de toți parlamentarii și am luptat ca teritoriul Botoșaniului să beneficieze de statut de Investiție Teritorială Integrată! Este de datoria tuturor forțelor politice locale, județene și naționale, indiferent de culoarea politică, să respecte LEGEA (176/2020).

Nu vreau să concep că pentru  Guvernul României  în anul 2021 respectarea legii este opțională. Botoșănenii și-au câștigat prin LEGE dreptul de a se dezvolta prin fonduri europene prin mecanismul ITI. Această șansă nu trebuie ratată sub nici o formă. De aceea voi continua, din poziția de parlamentar, alături de noua conducere  a Consiliului Județean Botoșani să lupt pentru ca județul nostru să primească ceea ce merită – bani europeni pentru dezvoltare durabilă și integrată ”, a mai afirmat senatorul botoșănean.   

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Featured

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top