Connect with us

MĂSURI active pentru SPRIJINIREA elevilor din Gura Humorului școlarizați la Centrul de Educaţie Incluzivă

Educatie

MĂSURI active pentru SPRIJINIREA elevilor din Gura Humorului școlarizați la Centrul de Educaţie Incluzivă

Consiliul Județean din Suceava a demarat toate procedurile necesare pentru a se putea implementa proiectul „Învățământ special în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți: modern, incluziv și adecvat pieței forței de muncă”  prin care se dorește crearea pre-condițiilor necesare pentru adaptarea socio-profesională și facilitarea tranziției spre piața muncii, a copiilor cu CES.

Contractul în valoare de 54. 222 RON, a fost câștigat de Firma MAXIGEL S.R.L, care va pune la dispoziția elevilor toate echipamentele necesare pregătirii, testării și integrării elevilor pe piața muncii. Societatea are la dispoziție 18 luni pentru a implementa proiectul.

Care sunt obiectivele proiectului?

Proiectul este în derulare și are ca scop principal îmbunătățirea calității actului educațional în unitățile de învățământ special. Cu ajutorul acestuia, responsabilii centrelor vor putea identifica și evalua mai eficient copiii cu cerințe educaționale speciale pentru a-i putea plasa pe piața muncii mai bine pregătiți.

Printre scopurile principale ale proiectului se află:

  • Modernizarea cadrului educațional și îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice referitoare la activități de evaluare, diagnosticare și recuperare a copiilor cu CES
  • Modernizarea cadrului educațional și îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice referitoare la activități de formare profesională a copiilor cu CES
  • Crearea pre-condițiilor necesare pentru adaptarea socio-profesională și facilitarea tranziției spre piața muncii

Cătălina POCLITARU: „În perioada imediat următoare așteptăm dotările pentru patiserie-bucătărie”

„Deocamdată proiectul este în derulare. Am primit în primă fază camera senzorială, destinată copiilor cu tulburări din spectrul auditiv și am primit cinci teste NEPSY pentru evaluarea copiilor.

Urmează să primim celelalte materiale pentru cele 3 ateliere de pe partea profesională atelier de croitorie, atelier de tâmplărie și atelier de patiserie.

În perioada imediat următoare așteptăm dotările pentru patiserie-bucătărie: ustensile, unelte și utilaje pentru practica copiilor.

Cătălina POCLITARU: „Sunt foarte bine venite aceste instrumente de evaluare și testare psihologică a copiilor”

Pentru partea de terapie, elevii vor fi evaluați cu ajutorul noilor teste, neavând în școli baterii de teste care să ne ajute în evaluarea lor și să ne ajute să le descoperim nivelul cognitiv, motric, psihologic. Sunt foarte bine venite aceste instrumente de evaluare și testare psihologică a copiilor” a menționat Cătălina POCLITARU, responsabila proiectului de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Sfântul Andrei din Gura Humorului.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Sfântul Andrei din Gura Humorului este o unitate şcolară care asigură cadrul optim din punct de vedere educaţional, profesional şi material care permite derularea unui proces formativ – educativ şi recuperator de calitate, având ca finalitate integrarea socio – profesională cu succes a elevilor cu dificultăţi de învăţare.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top