fbpx
Connect with us

Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA!

Suceava

Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA!


Una dintre cele mai controversate firme de construcţii din Suceava, TEST PRIMA S.R.L continuă să facă legea în rândul licitațiilor publice. Societatea patronată de pastorul penticostal Viorel JURAVLEA încheie contracte cu statul pe bandă rulantă.Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA! - News Moldova

Deși în urmă cu câțiva ani firma a fost anchetată în mai multe rânduri, pentru exploatarea ilegală a balastului din râul Suceava și pentru faptul că angajații TEST PRIMA S.R.L foloseau mai multe utilaje furate din Italia, JURAVLEA a ieșit basma curată din dosarele penale în care a fost implicat.

Chiar anul acesta, patronul societății sucevene TEST PRIMA S.R.L, Viorel JURAVLEA, a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni sub acuzația de evaziune fiscală. Parte responsabilă civilmente în dosar este și firma lui Juravlea, iar parte civilă s-a constituit Direcția Regională de Finanțe Iași. Mai mult decât atât, firma pastorului JURAVLEA a primit o amendă penală de 100.000 de lei pentru moartea din culpă a unui angajat.

Firma suceveană TEST PRIMA S.R.L, patronată de pastorul Viorel JURAVLEA, are ca obiect principal de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Cu un număr mediu de 214 angajați, firma administrată în mod direct de Viorel JURAVLEA prinde contracte pe bandă rulantă cu instituțiile publice din SUCEAVA.

Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA! - News MoldovaViorel JURAVLEA este unic asociat, cu un procent de 100% din acțiunile firmei.

Afacerea lui JURAVLEA este una foarte prosperă, contractele încheiate cu instituțiile publice sucevene, în perioada 20 ianuarie 2020 – 11 august 2020, se ridică la valoarea de 10.533.171 RON.

Din 2007 și până în 2020, valoarea tuturor contractelor încheiate de TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din Suceava este de  432.627.402 RON

Înființată cu 27 de ani în urmă de către JURAVLEA Viorel, firma are o cifră de afaceri de 41.622.883 RON și un profit de 805.311 RON, declarat în 2019.

Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA! - News Moldova

Datele extrase din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P) arată clar că valoarea tuturor contractelor încheiate de TEST PRIMA S.R.L, din 2007 și până în 2020, se ridică la 432.627.402 RON.

Analizând achizițiile publice în ultimii cinci ani, inclusiv 2020, observăm că sumele încasate de TEST PRIMA S.R.L în 2016 au depășit pragul de 10 milioane de lei. În 2017, firma a obținut contracte publice de peste 17 milioane lei, peste 66 de milioane de lei în 2018, fiind anul glorios pentru societatea TEST PRIMA, puțin peste 60 de milioane de lei în 2019 și 10 milioane de lei în 2020. Așadar, dintr-un număr de 148 de contracte, încheiate într-o perioadă de aproximativ 5 ani, firma lui JURAVLE a încasat mai bine de 155 de milioane de lei.

Ultimul contract al firmei administrate de Viorel JURAVLEA figurează în data de 11 august a.c. și este încheiat cu administrația locală a comunei GRĂNICEȘTI.Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA! - News Moldova

Firma a derulat în perioada ianuarie – august 2020 contracte cu primăria comunei VOLOVĂȚ, primăria comunei BERCHISEȘTI, primăria comunei GRĂNICEȘTI, primăria comunei PĂTRĂUȚI, primăria comunei CORNU LUNCII, primăria comunei FRASIN, primăria comunei BURLA, primăria comunei HÂNȚEȘTI. De departe, cele mai multe contracte încheiate în această perioadă sunt cu primăria comunei FRASIN și primăria comunei GRĂNICEȘTI.

Administrația locală a comunelor FRASIN ȘI GRĂNICEȘTI au încheiat contracte cu TEST PRIMA S.R.L de peste 350 de mii de lei în perioada ianuarie – august 2020.

TEST PRIMA S.R.L câștigă mii de lei și din contracte ce vizează doar închirierea unor utilaje  necesare pentru a desfășura lucrări de reabilitare ale drumurilor

De asemenea, pe parcursul acestui an, TEST PRIMA S.R.L a încheiat 7 contracte de peste 216.000 RON cu primăriile comunelor sucevene: FRASIN, GRĂNICEȘTI, BURLA și HÂNȚEȘTI din SUCEAVA pentru servicii de închiriere excavator, buldo excavator și greder pentru lucrări de reabilitare a drumurilor.

În 2018, firma domnului JURAVLEA a încheiat 35 de contracte cu instituțiile publice din SUCEAVA

Perioada de înflorire maximă a societății TEST PRIMA a avut loc în 2018, când suma contractelor încheiate a ajuns la 66.795.667 RON. Toate contractele încheiate de firma TEST PRIMA sunt atribuite direct.

Pe parcursului anului 2018, firma lui JURAVLEA a încheiat 35 de contracte cu instituțiile publice din SUCEAVA și nu numai. Valoarea totală a contractelor este de peste 66 de milioane de lei.

Trecutul umbrit de dosare penale al lui JURAVLEA nu îl împiedică să încheie în continuare contracte cu instituțiile publice ale statului

Având în vedere că firma a fost anchetată în multe rânduri, având o reputație controversată în județul SUCEAVA, societatea a început să-și îndrepte atenția și către alte județe din apropiere.Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA! - News Moldova

Spre exemplu, în județul Botoșani TEST PRIMA S.R.L a intrat ca subcontractor la mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene. Câteva dintre contractele avute de firma pastorului JURAVLE au fost încheiate cu primăria orașului FLĂMÂNZI din BOTOȘANI și cu primăria municipiului BOTOȘANI pentru Parcul Regional de Agrement Cornişa.

Pastorul penticostal Viorel JURAVLEA are lipici la banii statului! Contracte în valoare de 432.627.402 RON încheiate de societatea TEST PRIMA S.R.L cu instituțiile publice din SUCEAVA! - News Moldova

Se pare că pastorul JURAVLEA este favorizat de justiție, și cu toate că a fost anchetat penal de multe ori, a ieșit basma curată și reușește în continuare să câștige contracte cu instituțiile publice ale statului.

 

 

 


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top