Connect with us

Program implementat cu SUCCES de AJOFM Suceava! FIRMELE sucevene au fost foarte RECEPTIVE

Featured

Program implementat cu SUCCES de AJOFM Suceava! FIRMELE sucevene au fost foarte RECEPTIVE

Companiile afectate de recesiunea generată de pandemia COVID-19 au avut la dispoziție sprijunul oferit de AJOFM Suceava, care a suportat o parte din cheltuielile salariale.

Proiect german aplicat în România

Structura programului este împrumutată din Germania și prevede stimularea angajatului să lucreze. Timpul redus de muncă este subvenționat de către stat. Acest suport al statului este diferit de șomajul tehnic deoarece, în acest caz, economia este impulsionată.

Astfel, dacă o persoană a muncit mai puțin din cauza reducerii programului afectat de pandemia Covid 19, Agenția Județeană pentru Ocuparea fortei de Munca a venit în sprijinul acesteia și a compensat reducerea programului de muncă în proporție de 75%. Așadar, din diferența de timp în care un cetățean ar fi trebuit să lucreze, s-a decontat trei sferturi.

Scopul programului este ca angajatorul să nu își piardă salariatul, sprijinindu-l prin suportarea cheltuielilor cu forța de muncă, pierderile fiind aici doar de 25% din salariul care i s-ar fi cuvenit în luna resprectivă, dacă ar fi lucrat fără restricțiile impuse de pandemie.

Anca CAPVERDE: „În Suceava am răspuns solicitărilor angajatorilor și primim în continuare cereri pentru decontarea timpului de muncă redus”

„Am făcut deja plăți pe această măsură activă de reducere a timpului de muncă. Ea trebuie consemnată printr-un act adițional la contractului de muncă al salariaților. Angajatorul trebuie să aibă și acordul sindicatului din firmă sau al reprezentantului salariaților, acolo unde este cazul.

Constă în decontarea a 75% din suma care se cuvine persoanei care se încadrează în prevederile legislative. Noi decontăm 75% din diferența de timp și de ore de muncă care i s-ar fi cuvenit, dacă ar fi fost la muncă.

În Suceava am răspuns solicitărilor angajatorilor și primim în continuare cereri pentru decontarea timpului de muncă redus. Chiar dacă sunt mai multe documente de prezentat în cerere, angajatorii suceveni aplică pentru a reduce din cheltuielile cu personalul, forțați și de situația actuală”.

Măsura vine să ajute angajatul, prin păstrarea actualului loc de muncă și angajatorul prin păstrarea personalului angajat.  Totodată, suportarea unor cheltuieli de către AJOFM sprijină activ angajatul pentru a nu resimți  așa de mult timpul redus în salariul cuvenit.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Featured

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top