Connect with us

SC ROM SAT BOHOTIN SRL, firmă de încredere în RĂDUCĂNENI! Viorel ILIE apelează la ei indiferent de nevoile Primăriei

Administrativ

SC ROM SAT BOHOTIN SRL, firmă de încredere în RĂDUCĂNENI! Viorel ILIE apelează la ei indiferent de nevoile Primăriei

SC ROM SAT BOHOTIN SRL, firmă de încredere în RĂDUCĂNENI!

La începutul acestui an, Primăria Comunei Răducăneni a încheiat un nou contract cu firma SC ROM SAT BOHOTIN SRL în valoare de 62.400 LEI prin care au fost achiziționate servicii de curățenie necesare primăriei.

Serviciile de curățenie sunt prestate cu un număr de două persoane care își desfășoară activitatea timp de 5 zile pe saptămână având un program de opt ore pe zi. Activitatea personalului este extinsă pe suprafața interioară orizontală utilă sediului Primăriei Răducăneni.

Suprafața de lucru este de 800 m.p. și cuprinde:

  • pe suprafaţa exterioară orizontală (parcare, alei, trotuare, spaţiu verde)
  • pe suprafaţa exterioară verticală (geam exterior, pereţi cortină)
  • spațiile și clădirile ce aparțin autorității contractante.

Durata contractului este până la data de 31.12.2019.

Fiind contactat și întrebat despre această situație, primarul comunei Răducăneni Viorel Ilie ne-a declarat că „cei de la București nu ne permit să facem angajări. Nu am prins în organigramă să angajez un om de serviciu. Asa am decis noi, ne organizăm cum dorim, dar am externalizat serviciile la o firmă de curățenie”.

Exceptând faptul că „cei de la București”- în speță Guvernul României, nu îi interzic primarului de Răducăneni angajarea a două persoane necesare efectuării serviciilor de curățenie, explicațiile oferite de către Primarul Viorel ILIE pot fi considerate plauzibile și, până în acest punct, totul pare a fi în ordine.

În 2018, Primăria Răducăneni a mai încheiat un contract cu ROM SAT BOHOTIN SRL pentru beton concasat

În aprilie 2018, Primăria comunei Răducăneni a aciziționat de la ROM SAT BOHOTIN SRL, administrată de către Gherghelaș Viorel-Adrian, 820 mc de beton concasat.

Valoarea achiziție a fost de 64.780 RON RON.

În acest context merită menționat faptul că această firmă are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, bauturi și tutun. Firma a fost înființată în 1995 având ca asociați pe Codreanu Niculiță și Gherghelaș Viorel-Adrian (care este și administratorul firmei).

În 2014, SC ROM SAT BOHOTIN SRL a solicitat concesionarea unei suprafețe de teren amplasată în extravilanul comunei Răducăneni 

Respectiva suprafață de teren se afla la respectiva dată în proprietatea privată a comunei Răducăneni.

În mai 2014, SC ROM SAT BOHOTIN SRL prin administratoul Gherghelaș Viorel Adrian a solicitat Primăriei Răducăneni concesionarea unui teren situat în extravilanul comunei Răducăneni, proprietate privată a comunei.

Proiectul de hotărâre a fost înregistrat cu numărul 3014/RG/2014.

Compartimentul de urbanism și amenajare a teritoriului a întocmit un studiu de oportunitate în vederea concesionării terenului solicitat de SC ROM SAT BOHOTIN SRL cu numărul de înregistrate 3113/RG/2014.

Răspunsul Primăriei Răducăneni pentru societatea SC ROM SAT BOHOTIN SRL a fost unul favorabil și a fost înregistrat cu numărul 3113/RG/2014.

Avizul favorabil pentru concesionarea terenului de către firma SC ROM SAT BOHOTIN SRL a fost acordat de către compartimentul de specialitate al Primăriei Răducăneni fiind înregistrat cu numărul 3157/RG/2014.

Raporturi prietenoase între firma lui Gherghelaș Viorel-Adrian și primăriile din Răducăneni și Gorban

Relațiile de apropiere dintre ROM SAT BOHOTIN SRL și primăria Răducăneni nu mai surprind pe nimeni. Faptul este demonstrat de numeroasele raporturi contractuale existente între cele două entități. Un argument suplimentar este dat de natura diversă a acestor contracte, primăria Răducăneni apelând la firma lui Gherghelaș indiferent dacă are nevoie de servicii de curățenie sau de materiale de construcție.

Pe lângă beneficiile financiare, ROM SAT BOHOTIN SRL a beneficiat de-a lungul timpului și de bunăvoința primăriei în privința concesionării unor suprafețe de teren aflate în administrarea UAT Răducăneni.

În 2018, SC ROM SAT BOHOTIN SRL a figurat cu 16  angajați, având o cifră de afaceri de 5.021.195 lei și un profit de 226.176 lei.

După cum reiese din tabelul atașat, ROM SAT BOHOTIN SRL a încheiat între anii 2017-2018 diverse contracte publice, doar cu primăriile din Gorban și Răducăneni.

   Procedură        Autoritarea contractată                ValoareDată contract
CUMPĂRARE DIRECTĂCOMUNA GORBAN56.699 RON17-12-2018

 

CUMPĂRARE DIRECTĂCOMUNA GORBAN25.180 RON05-12-2018

 

CUMPĂRARE DIRECTĂCOMUNA RĂDUCĂNENI64.780 RON02-04-2018

 

CUMPĂRARE DIRECTĂCOMUNA RĂDUCĂNENI58.080 RON09-01-2018

 

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Administrativ

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top