Connect with us

Se află Raluca PREPELIȚĂ în INCOMPATIBILITATE? Director medical la SOCOLA și administrator la SC Paliație SRL

Administrativ

Se află Raluca PREPELIȚĂ în INCOMPATIBILITATE? Director medical la SOCOLA și administrator la SC Paliație SRL

Raluca PREPELIȚĂ – ”ȘEFA” paliaților din IAȘI

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu TĂTARU a numit-o director medical al Institutului de Psihiatrie ”Socola” din Iaşi pe Dr. Ioana Raluca PREPELIȚĂ, soţia juristului instituţiei, Corneliu PREPELIȚĂ.

Ordinul de numire în funcţia de director medical a psihiatrului Ioana Raluca PREPELIȚĂ a fost semnat, în numele ministrului sănătăţii, de secretarul de stat Nicolae Dragoş Garofil.

Documentul a intrat în vigoare începând cu data de 23 noiembrie 2020, PREPELIȚĂ preluând funcţia de la medicul Ovidiu Alexinschi.

Raluca PREPELIȚĂ – deține o firmă de paliație împreună cu alți colegi din SOCOLA

Începând cu anul 2014, în cadrul Registrului Comerțului figurează firma SC Paliație SRL.

Asociații firmei SC Paliație SRL, fiecare cu câte 25%, sunt: Raluca Prepeliță, Ovidiu Alexinschi, Cătălin Joacăbine și Petru Romeo Dobrin.

Dar aceștia se regăsesc și în organigrama Institutului de Psihiatrie Socola!

Astfel, Raluca Prepeliță este director medical, Ovidiu Alexinschi medic, fost director medical, Petru Romeo Dobrin este șef secție paliație, iar Cătălin Joacăbine medic primar neurolog.

Director medical la SOCOLA și administrator la societatea SC Paliație SRL

Conform legislației în vigoare, legea 95/2006, articolul 18 orice directorul coordonator sau directorul coordonator adjunct se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese în termen de 30 de zile.

Dacă directorul coordonator sau directorul coordonator adjunct se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese în termen de 30 de zile de la apariția acestora. În caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept, iar Ministerul Sănătății poate cere persoanelor în cauză despăgubiri, conform clauzelor contractului de management”, se arată în Legea 95/2006.

Conform Registrului Comerțului, PREPELIȚĂ încă se află administrator al firmei SC Paliație SRL.

SC Paliație SRL este la acest moment inactivă fiscal, dar nu radiată.

Chiar dacă la data de 12.01.2021, a fost depusă cererea de radiere SC Paliație SRL, dar firma nu este radiata la acest moment conform MO 1 februarie 2021.

Pentru a nu se afla în incompatibilitate, PREPELIȚĂ  trebuia să cedeze calitatea de administrator din firma  SC Paliație SRL.

De menționat este faptul că veniturile Ralucăi PREPELIȚĂ nu sunt cunoscute, deoarece pagina cinci din declarația de avere lipsește. 

În timp ce PREPELIȚĂ avea firmă de PALEAȚIE, Șaramet concedia OAMENI de pe secția paleație din SOCOLA

Managerul Bogdan Șaramet a concediat 82 de angajați de la Secția de Paliație, în timp ce directoarea medicală avea propria firmă în domeniu!

Acum, zeci de angajați câștigă procesele în instanță și revin la serviciu. Spitalul pierde dublu cu despăgubirile: 100.000 de euro doar la 13 angajați.

Judecătorii Tribunalului Iași au decis!

Până acum, 13 dintre cele 82 de persoane concediate au fost repuse în funcție. Au primit și toate drepturile salariale de care ar fi beneficiat pe perioada dintre data încetării contractului individual de muncă (30.03.2020) şi data reintegrării efective.

Reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” au încercat să obțină și un punct de vedere de la managerul Institutului Socola, Bogdan ȘARAMET, acesta a declarat că ANI se ocupă de verificarea compatibilităților, în acest context nu poate declara dacă Raluca PREPELIȚĂ se află în incompatibilitate.

”Agenția Națională de Integritate se ocupă de verificarea incompatibilităților.  Totodată, de verificarea declarațiilor de avere și de interese se ocupă de doamna Gina Grecianu. Vom verifica ce s-a întâmplat și vom remedia situația”, a declarat Bogdan SARAMET.

Continue Reading
You may also like...

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Administrativ

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top