fbpx
Connect with us

Se cere DEMISIA lui Costel ALEXE! Acuzațiile DNA aruncă în AER scena politică IEȘEANĂ

Iasi

Se cere DEMISIA lui Costel ALEXE! Acuzațiile DNA aruncă în AER scena politică IEȘEANĂ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


PSD cere demisia lui Costel ALEXE de la președinția Consiliului Județean Iași, după ce fostul ministru al Mediului a fost acuzat de procurorii DNA că a primit mită 22 de tone de tablă. Liderii social-democrați îi ironizează pe liberali că „au evoluat de la ministrul „Grindă” la ministrul „Tablă””. 

Fostul președinte al Consiliului Județean Iași, actual senator PSD Iași, Maricel POPA a fost unul dintre primii lideri ai PSD care a cerut demisia lui Costel ALEXE. 

Maricel POPA a declarat că încă din campania electorală a scos la iveală o serie de nereguli  ale lui Costel  ALEXE, inclusiv dovezi de incompetență.

Totodată, POPA susține că are încredere în justiție și cere imediat ca actualul președinte al CJ Iași, Costel ALEXE să își dea demisia deoarece este singurul gest onorabil pe care îl poate face în acest moment. 

Se cere DEMISIA lui Costel ALEXE! Acuzațiile DNA aruncă în AER scena politică IEȘEANĂ - News Moldova”Încă din campania electorală am scos la iveală o serie de nereguli  ale lui Costel  ALEXE, inclusiv dovezi de incompetență. Toate aceste lucruri pot fi acum confirmate de DNA. Nu pot să zic decât atât: am încredere în justiție!

Președintele Iohannis trebuie să încuviințeze cererea de începere a urmării penale, iar Costel  Alexe trebuie să își dea imediat demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Este singurul gest onorabil pe care poate să îl mai facă față de ieșeni deoarece ne-a păcălit pe toți și face de rușine un întreg județ”,  a declarat senatorul PSD Iași, Maricel POPA.

Deputatul PSD Iași, Marius OSTAFICIUC a declarat că problemele legale pe care le are în acest moment Costel ALEXE, afectează întreg județul Iași și că niciun politician ieșean al prezentului nu cred că își dorește un blocaj economico-administrativ.

”Sper ca domnul Costel Alexe să clarifice situația cât mai repede. Când președintele unui Se cere DEMISIA lui Costel ALEXE! Acuzațiile DNA aruncă în AER scena politică IEȘEANĂ - News Moldovajudeț are astfel de probleme, județul însuși riscă să aibă probleme.

Niciun politician ieșean al prezentului nu cred că își dorește un blocaj economic-administrativ.
Cu toate astea, un lucru e cert: justiția trebuie să își urmeze cursul firesc și procedural”, a declarat deputatul PSD IAȘI, Marius OSTAFICIUC.

Și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a cerut demisia lui Costel ALEXE de la președinția Consiliului Județean Iași, în numele întregului partid, iar lui Klaus Iohannis îi solicită să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale.

”Conform DNA, Costel Alexe – PNL a luat șpagă în timp ce era ministru, când lumea era ținută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:Se cere DEMISIA lui Costel ALEXE! Acuzațiile DNA aruncă în AER scena politică IEȘEANĂ - News Moldova

1.Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași;

2.Iohannis să încuviințeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;

3.USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcții publice”s-a asociat la guvernare cu o formațiune coruptă ca PNL”, scrie prim-vicepreședintele PSD, într-un mesaj publicat pe Facebook.

DNA i-a solicitat, luni, președintelui Klaus Iohannis, încuviințarea urmăririi penale pentru fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă.

Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, a declarat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. 

Totodată, și prim-vicepreședintele PSD, Gabriela FIREA comentează cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru al Mediului Costel Alexe.

gabriela-firea:-presedintele-trebuie-sa-tina-cont-de-vointa-romanilor,-nu-va-putea-sa-ignore-psd,-vom-ramane-pe-primul-loc!”În timp ce se plângea la TV de poluarea din București, dar nu făcea nimic concret ca ministru al mediului pentru a o combate, Dl. Costel Alexe se ocupa de treburi «personale».

Tot el și ai lui țipau peste tot : «fără penali în funcții publice». Deci? Cum rămâne? De la ministrul «Grindă», penele a evoluat la ministrul «Tablă»”, a declarat pe Facebook, Gabriela Firea.


Continue Reading
You may also like...

Lect. univ. dr. Florian Olteanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top