Connect with us

Un om cu SUFLET MARE! Preotul Gh LOGHINOAIA de la Mănăstirea BOGDĂNEȘTI are în grijă peste 150 de persoane

Featured

Un om cu SUFLET MARE! Preotul Gh LOGHINOAIA de la Mănăstirea BOGDĂNEȘTI are în grijă peste 150 de persoane

Preotul Gheorghe Loghinoaia de la Mănăstirea Bogdănești are în grijă peste 150 de persoane și a făcut un anunț în legătură cu situația actuală. Fiind iarnă, oamenii de acolo se descurcă destul de greu. Speranța stă în suceveni și oamenii dornici să ajute. Preotul îndeamnă la milostenie. Orice binefacere este primită, de la alimente, medicamente până la sume de bani pentru ca bătrânilor să nu le lipsească nimic din cele necesare.

„Mănăstirea Bogdănești este recunoscută printrre mănăstirile mari, deși la început erau doar câțiva bătrâni, acum s-au adunat mai mulți și avem grijă de toți fără să beneficiem de ajutor din partea statului. Bătrânii de care avem grijă sunt din toată țara. Cine are nevoie de ajutor e bine primit aici la noi.”

Mănăstirea Bogdănești este o mănăstire ortodoxă amplasată în satul Bogdănești (din județul Suceava), la o distanță de circa 5 kilometri de orașul Fălticeni.

Satul Bogdănești este o așezare de vechi răzeși, aflată în apropierea primei capitale, Baia. În această localitate, în jurul anului 1363, voievodul Bogdan I al Moldovei (1359-1365), împreună cu doamna Maria, a zidit o mănăstire denumită Schitul Bogdănești (sau Bogoslovul), pentru a servi drept biserică domnească și loc de rugăciune.

În jurul bisericii, a fost înființat în anul 1995 Așezământul creștin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului”, prin efortul creștinilor ortodocși și a preotului Gheorghe Loghinoaia. Aici și-au găsit adăpost și hrană 150 de bătrâni fără posibilități materiale de întreținere.

În perioada 2006-2010, a fost construită o nouă clădire a căminului de bătrâni, care oferă condiții mult mai bune de trai. Noul așezământ a fost sfințit la 25 iulie 2010 de arhiepiscopul Pimen Zainea, în fruntea unui sobor de preoți din împrejurimi.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Featured

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top