Connect with us

Unitatea de Primiri Urgențe SUCEAVA a fost redeschisă cu ajutorul unor MEDICI ieșeni

Featured

Unitatea de Primiri Urgențe SUCEAVA a fost redeschisă cu ajutorul unor MEDICI ieșeni

Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă joi seara, în jurul orei 20:00

Prefectura Suceava a anunţat, vineri (27.03 – n.r.),  într-un comunicat de presă că după acțiunile de decontaminare, după separarea circuitelor funcționale şi revizuirea procedurilor, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a redevenit funcțională, ca unitate distinctă.

Sursa citată menționează că redeschiderea UPU Suceava s-a realizat cu ajutorul unei echipe de medici “inimoşi din Iaşi”, condusă de către prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator al SMURD-UPU Iaşi.

În document se precizează că UPU va asigura triajul, evaluarea și tratamentul de urgență al pacienților cu afecțiuni acute ce necesită intervenții de urgența, dar care nu prezintă simptome ale afecțiunilor respiratorii, precum și pentru cazurile ușoare.

Totodată, s-a mai anunțat că toate cazurile grave, în urma triajului efectuat în dispecerat, vor fi redirecționate către Spitalele Municipale Fălticeni sau Rădăuți, iar cazurile cu simptome respiratorii vor fi direcționate direct către Secția de Boli Infecțioase a spitalului.

Instituția Prefectului a transmis mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă redeschiderea UPU Suceava și echipei medicale care va asigura asistența medicală în UPU Suceava

Mulțumim doamnei prof. univ. dr. Diana Carmen Cimpoeşu– şef UPU SMURD, pentru că alături de echipa sa şi de medicii suceveni a făcut posibilă redeschiderea UPU din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Mulțumim domnului conf. dr. Lucian INDREI, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, în calitate de coordonator pentru gestionarea COVID 19 pentru regiunea Moldova, domnului dr. Lucian EVA, manager al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, doamnei prof.univ. dr. Doina Azoicăi, șef de catedră ATI”, se arată în comunicatu transmis de Prefectura județului Suceava.

”Departamentul de Urgenţă din Suceava – redeschis pe viaţă după decontaminare în timpul crizei coronavirusului„, a declarat Diana Cimpoeşu seșa UPU-SMURD Iași.

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

  1. Gumina Doinita

    27 martie 2020 at 5:23 PM

    Multă sănătate la domnu flutur

  2. Gumina Doinita

    27 martie 2020 at 5:25 PM

    Și la toti doctori și asistentele și ifermiere fanatate Cht de repede

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Featured

To Top