Connect with us

VIDEO – INTERVIU dedicat ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI cu directorul Muzeului Național al Bucovinei, Constantin Emil URSU

Cultura

VIDEO – INTERVIU dedicat ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI cu directorul Muzeului Național al Bucovinei, Constantin Emil URSU

Astăzi, în cadrul Interviului dedicat Zilei Naționale a României, îl avem alături de noi pe domnul Constantin Emil URSU, directorul Muzeului Național al Bucovinei.

Constantin–Emil URSU a transformat Muzeul Național al Bucovinei în principala instituție de cultură a județului Suceava, reușind să organizeze expoziții remarcabile de-a lungul timpuluiDe asemenea de la preluarea mandatului de director general a mai realizat, restaurarea Cetății Sucevei și a fostei Căpitănii a Sucevei, actualul Muzeu de Istorie.

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, cerându-se un singur stat naţional.

Constantin–Emil URSU a declarat că este un eveniment important pentru toți românii, iar data de 1 decembrie nu este sărbătorit doar de România ci și de Slovacia, Polonia și Austria.

La Suceava, evenimentele care marchează Marea Unire încep cu data de de 28 noiembrie și este data la care Bucovina, și ea astăzi o provincie a României, s-a unit cu Țara Mamă în urma Congresului General.

În acest an magia deschiderii sărbătorilor de iarnă care era marcată prin ziua de 1 Decembrie, nu va avea loc

Astăzi se împlinesc 102 ani de la Marea Unire din 1918. În fiecare an, românii erau nerăbdători și așteptau cu emoție defilarea Paradei Militare și deschiderea târgurilor de Crăciun.

Din păcate, președintele României, Klaus IOHANNIS, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că în acest an magia deschiderii sărbătorilor de iarnă care era marcată prin ziua de 1 Decembrie, nu va avea loc. Astfel, a fost anulată  parada, iar ceremonia oficiată va fi restrânsă, iar oamenii nu mai sunt așteptați să participe.

 

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cultura

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top