fbpx
Connect with us

VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Iasi

VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Față de anii trecuți, anul acesta nu vor avea loc evenimente pe data de 1 Decembrie. Parada națională și ieșirea oamenilor în stradă pentru participarea la evenimente nu va putea fi posibilă.

Ceremonia de 1 Decembrie de la Iași va fi organizată în cadru restrâns de către oficialități, începând cu ora 12:00 în fața statuii lui Ferdinand, unde va avea loc o depunere de coroane.

Autorităţile locale vor organiza la statuia regelui Ferdinand o scurtă manifestare dedicată Zilei Naționale în timpul căreia se va intona imnul național, moment care va fi urmat de un ceremonial religios şi o depunere de coroane.

Nu va fi paradă militară, nu vor fi discursuri, nu va fi masa tradiţională. În cursul serii, Primăria va organiza o scurtă manifestare la Palatul Culturii, unde va fi instalat Drapelul Naţional pe turn şi care va fi iluminat cu reflectoare, aşa cum se întâmpla în an de an. Se va intona imnul de stat şi atât. Nu vom organiza retragere cu torţe şi nu va fi fanfară militară”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Totodată, pe 1 decembrie se va aprinde și iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă pe zona centrală, adică bulevardul Independenței – strada Elena Doamna – bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – strada Arcu – strada Gavriil Muzicescu.

VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI - News Moldova”Pandemia ne-a stricat toate bunele obiceiuri, dar nu putem să lăsăm să treacă neobservată ziua de 1 Decembrie. În acest caz, începând cu ora 12:00 va alea loc o depunere de coroane în fața statuii lui Ferdinand, nu vom mai avea paradă, nu vom mai amplasa scena.

Vom respecta toate recomandările specialiștilor și vor respecta distanța. Spre seară vor aprinde și iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarna”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai CHIRICA.

Și președinele României, Klaus Iohannis a subliniat faptul că publicul nu va avea acces la ceremonie, care va fi una „extrem de restrânsă” în toată țara.

“În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine klaus-iohannis-la-prezentarea-planului-de-redresare-si-rezilienta:-nu-mai-putem-neglija-investitiile,-asa-cum-au-facut-guvernarile-precedentesacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale.

Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași sărbătorește Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2020, prin intermediul întâlnirii cu publicul, invitând vizatorii în spațiile expoziționale de la Palatul Culturii.

Accesul va fi gratuit, iar intrarea se va face respectând normele de siguranță sanitară impuse în această perioadă: păstrarea distanței de aprox. 2 metri între vizitatori, purtarea măștii, termoscanarea, folosirea dezinfectantului pus la dispoziție la intrarea în Palat.


Continue Reading
You may also like...

Lect. univ. dr. Florian Olteanu

1 Comment

1 Comment

  1. Stela

    1 decembrie 2020 at 12:16 PM

    La mulți ani scumpa mea țară !
    La mulți ani și grâu la vară ,
    Piară dușmanii din țară ,
    Intre noi să nu mai fie
    Decât flori și omenie !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top