fbpx
Connect with us

FERM 2023: Cristian ANTONIU, despre succesul PARCURILOR INDUSTRIALE Miroslava și provocările actuale

ferm-2023:-cristian-antoniu,-despre-succesul-parcurilor-industriale-miroslava-si-provocarile-actuale

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

FERM 2023: Cristian ANTONIU, despre succesul PARCURILOR INDUSTRIALE Miroslava și provocările actuale


Collage Maker 21 Jul 2023 10 41 AM 1846 - News Moldova

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Forumul Economic Regional 27 1 1 - News Moldova

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Povestea de succes a PARCURILOR INDUSTRIALE DIN MIROSLAVA

Parcurile industriale din Miroslava, România, au avut un mare succes, având o suprafață de peste 70 de hectare și o rată mare de ocupare de peste 85%.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul primarul municipiului Botoșani, Cosmin ANDREI, la Forumul Economic Regional Moldova

Cristian Antoniu, Administratorul Parcurilor Industriale Miroslava, a explicat cum a pornit succesul Parcurilor Industriale din Miroslava, ce suprafață și capacitate au acestea și care este principala problemă cu care se confruntă în prezent.

„Într-adevăr, în Moldova sunt un succes Parcurile Industriale din Miroslava. Chiar aș putea să subliniez că reprezintă cel mai mare succes din această zonă, deoarece o comună a reușit să ridice două parcuri industriale, cu o suprafață de peste 70 de hectare.

În momentul de față, Parcul I este acoperit în proporție de peste 96%, iar Parcul II deja atinge 85%. Ne aflăm în punctul în care rezidenții lucrează la acte, însă există deja mulți rezistenți care își desfășoară activitatea de câțiva ani.

Din datele disponibile de la ANAF (pe site) s-a constatat faptul că cifra de afaceri a companiilor care îți desfășoară activitatea în cadrul Parcurilor industriale Miroslava este de peste 1,2 miliarde de euro.

Clementina Ion Cristian Antoniu 2 1 - News Moldova

La ultima raportare efectuată la finalul anului 2022, a reieșit faptul că în Parcurile industriale din Miroslava activează peste 1300 de angajați.

În prezent, avem 15 șantiere care se află în stadii diferite, ceea ce reprezintă un semn bun. Până la finalul acestui an, sperăm să finalizăm alte câteva unități și chiar o parte din acestea să îți înceapă activitatea. Iar în anii următori, sperăm să vedem același parcurs și în cadrul Parcului industrial Miroslava II.

Cristian Antoniu a făcut precizarea că rezidenții provin atât din România, cât și din străinătate. În plus, a menționat că o parte dintre aceștia și-au desfășurat cu succes activitatea, apoi și-au dorit să se extindă și chiar au reușit acest lucru.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele AIR, Dan NUȚIU, identifică soluții pentru atragerea investițiilor în Republica Moldova - MOLDOVA INVEST

Provocările actuale pentru Parcurile industriale din Miroslava: „Suntem căutați, zona este foarte bună, dar nu avem terenuri disponibile.

Marea provocare pentru Parcurile industriale din Miroslava este reprezentată de lipsa terenurilor disponibile.

Forumul Economic Regional 37 1 1 - News Moldova

Administratorul parcurilor, Cristian Antoniu a evidențiat provocarea majoră: „Suntem căutați, zona este foarte bună, dar nu avem terenuri d


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top