fbpx
Connect with us

Forumul Economic Regional Moldova 2023: Lansarea liniilor de finanțare pentru agențiile de turism

forumul-economic-regional-moldova-2023:-lansarea-liniilor-de-finantare-pentru-agentiile-de-turism

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Forumul Economic Regional Moldova 2023: Lansarea liniilor de finanțare pentru agențiile de turism


Collage Maker 20 Jul 2023 04 55 PM 1812 - News Moldova

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Forumul Economic Regional 27 1 1 - News Moldova

O nouă perspectivă pentru dezvoltarea turismului de incoming în România: Finanțări pentru agenții și platforme online

Într-un efort de a promova turismul de incoming și de a sprijini dezvoltarea agențiilor de turism din România, Ciprian Șlemco, directorul agenției Hello Bucovina, a adresat o întrebare subsecretarului de stat Doina Iacoban, din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, cu privire la posibilitatea lansării unor linii de finanțare pentru această industrie.

Obiectivul este de a contribui la crearea unei entități puternice care să sprijine imaginea de brand a țării și să dezvolte magazine online, magazine de travel și site-uri informative.

Ciprian Slemco 1 - News Moldova

“O întrebare pentru dna Iacoban, la nivel de minister al Turismului, sau ministerul Economiei sau al Fondurilor Europene: se ia în considerare lansarea de linii de finanțare pentru agențiile de turism care vor să dezvolte turismul de incoming? Și aici mă refer la partea de magazine online, partea de magazine de travel și mă refer la site-uri informative, pentru că nu avem decât un singur site de prezentare al României, care este destul de ok în acest moment, dar la nivel de agenție de incoming noi vrem să avem o entitate nu neapărat separată, ci să ajutăm brandul de țară”.

WhatsApp Image 2023 07 20 at 16.48.29 - News Moldova

Perspectiva Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Subsecretarul de stat Doina Iacoban a dat asigurări că există deja o linie de finanțare dedicată agențiilor de turism, inclusiv celor care se axează pe turismul de incoming. Cu toate acestea, din păcate, această linie de finanțare nu a fost încă activată. Această inițiativă face parte din strategia de dezvoltare a turismului în România și reprezintă un pas important pentru consolidarea industriei de incoming.

Cu toate că aceasta nu a putut oferi informații precise în timpul intervenției, ea a promis să investigheze și să furnizeze răspunsul oficial în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul organizatorului. Acest lucru demonstrează angajamentul ministerului în a sprijini această industrie și a asigura resursele necesare pentru dezvoltare.

Vasile Asandei Doina Iacoban 1 - News Moldova

“Da, aș putea să vă răs


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top