fbpx
Connect with us

Mesajul deputatului PNL Alexandru MURARU la Forumul Economic Regional al Moldovei

mesajul-deputatului-pnl-alexandru-muraru-la-forumul-economic-regional-al-moldovei

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Mesajul deputatului PNL Alexandru MURARU la Forumul Economic Regional al Moldovei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mesajul deputatului PNL Alexandru MURARU la Forumul Economic Regional al Moldovei - News Moldova

Iașul a fost, la finalul lunii mai, gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Deputatul PNL Alexandru MURARU a perceput Forumul Economic organizat de Moldova Invest ca pe o oportunitate pentru a prezenta progresele făcute de județul Iași în plan regional dar mai ales importanța strategică a județului în relația cu Republica Moldova.

“Avem o capitală la 150 de kilometri, și una la 400 de kilometri”

“Bună ziua,

Vă mulțumesc foarte mult pentru această oportunitate, domnule vice-priministru, doamna secretar de stat, domnul secretar de stat, domnilor președinți ai consiliilor județene Iași  și Vaslui, domnilor primari, cred că este o inițiativă extrem de lăudabilă a domnului Ștefanovici, a celor de la Moldova Invest.

Mesajul Președintelui C.A.P.D.R., Ion ȘTEFANOVICI, la Forumul Economic Regional al Moldovei

Ce aș vrea să vă spun, trei lucruri foarte importante, inițiativa pe care Guvernul României o pregătește, prin care va garanta guvernamental investițiile românești din Republica Moldova este probabil piatra de temelie pentru anii următori.

Mesajul deputatului PNL Alexandru MURARU la Forumul Economic Regional al Moldovei - News Moldova

Cunoașteți, probabil, și nu vreau să mai spun aici numele unui mare investitor român, care datorită instabilității politice de dinainte de 2019 din Republica Moldova, a avut dificultăți mari de a intra pe piața de acolo și a renunțat, dar oferirea acestor garanții guvernamentale va da posibilitate operatorilor economici români, antreprenorilor, companiilor și grupurilor de companii să investească cu curaj, cu viziune în Republica Moldova.

Cred că această deschidere nu putea fi mai bine imaginată decât în acest fel. În al doilea rând vreau să salut ceea ce face Consiliului Județean Iași. Cred că este cel mai implicat Consiliu Județean în relația bilaterală cu Republcia Moldova.

Mesajul Președintelui Consiliului Județean IAȘI, Costel ALEXE, la Forumul Economic Regional al Moldovei

Angajamentul lor este sincer și este de durată, și nu mă refer aici doar la deschiderea pe care o face prin evenimentele și prin aceste instrument


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top