fbpx
Connect with us

Mesajul Directorului General al ADR NE, Vasile Asandei, la Forumul Economic Regional Moldova

mesajul-directorului-general-al-adr-ne,-vasile-asandei,-la-forumul-economic-regional-moldova

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Mesajul Directorului General al ADR NE, Vasile Asandei, la Forumul Economic Regional Moldova


vasile asandei forumul economic moldova - News Moldova

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Prin prezentările și discuțiile susținute de reprezentanții autorităților publice, mediul de afaceri și experții în domeniu, Forumul a transmis un mesaj puternic de încredere în potențialul economic și de dezvoltare al Moldovei.

Prezent la eveniment, Directorul General al ADR NE, Vasile ASANDEI a făcut precizări referitoare la negocierile cu MIPE pentru a îndeplini calitatea de organism intermediar în cadrul Programului de sănătate. În plus, acesta a mai menționat și importanța de a urmări îndeaproape specialiștii din domeniul digitalizării, oferind și un exemplu în acest sens.

În plus, acesta a mai menționat că noua platformă MySMIS, aflată în dezvoltare, va avea termene specifice, iar contractarea proiectelor nu va fi posibilă înainte de perioada de toamnă.

În ceea ce privește Programul de sănătate ne aflăm în etapa de negocieri cu MIPE, pentru a îndeplini calitatea de organism intermediar

„Pentru Programul de sănătate ne aflăm în etapa de negocieri cu MIPE, pentru a îndeplini calitatea de organism intermediar. Așadar, Agenția pentru Dezvoltare Regională va îndeplini îndeplini calitatea de organism intermediar, însă vom fi implicați doar în procesul de monitorizare plăți, nu și în cel de Evaluare-Selecție.

Astfel, noi vom primi proiectele selectate (și probabil vom fi implicați în procesul de contractare) pentru a ne ocupa de procesul de monitorizare plăți.

Vasile Asandei 4 1 - News Moldova

Pe de altă parte, noua platformă MySMIS, care se află în dezvoltare în prezent, are anumite termene.

Este bine de știut că aceste termene presupun faptul că, în luna iunie s-a putut deschide modulul „Cereri de finanțare”. Contractarea nu se va putea face mai devreme de perioada de toamnă (octombrie-noiembrie), cel puțin din informațiile pe care le avem până acum. Platforma este în evoluție.

Prin urmare, în funcție de felul în care se finalizează aceste module, depinde și modul în care lansăm noi: atât aceste apeluri din Programul de sănătate, cât și celelalte din Program


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top