fbpx
Connect with us

Mesajul managerului IRO Iași, Mirela GROSU, la Forumul Economic Regional al Moldovei

mesajul-managerului-iro-iasi,-mirela-grosu,-la-forumul-economic-regional-al-moldovei

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Mesajul managerului IRO Iași, Mirela GROSU, la Forumul Economic Regional al Moldovei


WhatsApp Image 2023 06 30 at 15.04.43 - News Moldova

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”, din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Mirela Grosu, Managerul Institutului Regional De Oncologie Iași a precizat importanța investițiilor în domeniul sănătății: “Fără investiții în sănătate nu ne putem dezvolta”

Prin prezentările și discuțiile susținute de reprezentanții autorităților publice, mediul de afaceri și experții în domeniu, Forumul a transmis un mesaj puternic de încredere în potențialul economic și de dezvoltare al Moldovei.

News Moldova îți recomandă și ...   FERM 2023: Soluții pentru accesarea fondurilor europene în Republica Moldova

„Eu sunt economist și treaba mea la IRO este să aduc bani și tot ceea ce trebuie pentru ca medicii să aibă cu ce să lucreze, și nu doar medicii, ci tot personalul medical de acolo.

Institutul Oncologic este o unitate sanitară relativ tânără, de 11 ani, și de câte ori ne-am dus la Ministerul Sănătății să cerem câte ceva, ni s-a spus că nu vă mai dăm, că aveți. Aveți dotări, aveți echipamente noi, dăm și altora care nu au.

Ulterior, am inițiat căutarea surselor de finanțare, având în vedere nevoia de a asigura fondurile necesare desfășurării activităților noastre.

WhatsApp Image 2023 06 30 at 15.04.43 - News Moldova

La trei ani de la inaugurarea Institutului, am conceput ideea de a deschide un hotel destinat pacienților, iar în 2016 am înființat un hotel cu 70 de locuri, unde pacienții sunt cazați gratuit și beneficiază de servicii de radioterapie. Acolo avem pacienți nu doar din întreaga regiune, ci și din întreaga țară, inclusiv din Republica Moldova.

În urmă cu trei ani, am dat drumul la un departament de transplant celule stem hematopoietice. Avem peste 160 de pacienți care au beneficiat de autotransplant și 50 de transplanturi, ceea ce este nemaipomenit.

În exercițiul financiar trecut, am avut două proiecte de cercetare cu Institutul Oncologic din Chișinău și pe care le-am încheiat cu succes, anul trecut.

WhatsApp Image 2023 06 30 at 15.05.10 - News Moldova

„Este nevoie de investiții


Citește articolul integral pe Moldova Invest

News Moldova îți recomandă și ...   FERM 2023: Cristian ANTONIU, despre succesul PARCURILOR INDUSTRIALE Miroslava și provocările actuale


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top