fbpx
Connect with us

Mesajul Prof. Univ. Dr. Mihai COVAȘĂ (USV Suceava) la Forumul Economic Regional Moldova

mesajul-prof-univ-dr.-mihai-covasa-(usv-suceava)-la-forumul-economic-regional-moldova

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Mesajul Prof. Univ. Dr. Mihai COVAȘĂ (USV Suceava) la Forumul Economic Regional Moldova


Mihai Covasa 1 1 - News Moldova

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Prof. Univ. Dr. Mihai Covașă, Decanul Facultății de Medicină și Științe Biologice de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, a declarat, în cadrul Forumului, că instituția pe care o reprezintă oferă expertiză pentru cei interesați să colaboreze în domeniul prevenirii.

Potrivit acestuia, există proiecte transfrontaliere în colaborare cu Ucraina și Republica Moldova.

De-a lungul celor 12 ani de existență a facultății de Medicină și Științe Biologice din Suceava, s-au desfășurat programe de sănătate, inclusiv 5 programe de licență în domeniul sănătății și 2 în științe biologice. În prezent, se construiește un nou sediu pentru facultate, iar numărul studenților implicați în aceste programe se ridică la aproximativ 600, având peste 100 de cadre didactice atât în domeniul preclinic, cât și în cel clinic.

În fiecare an, se pregătesc aproximativ 5000 de medici, dar dintre aceștia, doar mai puțin de 1000 rămân să practice în domeniu. Profesorul Covașă a subliniat necesitatea existenței facilităților care să îi motiveze pe absolvenți să rămână în Suceava. A menționat și faptul că este nevoie de stimulente pentru cadrele didactice, deoarece salariile au crescut semnificativ doar pentru medici.

Prof. Univ. Dr. Mihai Covașă a ev


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top