fbpx
Connect with us

Mesajul prorectorului UMF Iași, Adrian Covic, la Forumul Economic Regional al Moldovei

mesajul-prorectorului-umf-iasi,-adrian-covic,-la-forumul-economic-regional-al-moldovei

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Mesajul prorectorului UMF Iași, Adrian Covic, la Forumul Economic Regional al Moldovei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mesajul prorectorului UMF Iași, Adrian Covic, la Forumul Economic Regional al Moldovei - News Moldova

Iașul a fost, la finalul lunii mai, gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Adrian COVIC, prorector în cadrul UMF Iași, a subliniat faptul că, de departe, în județul Iași, partea de sănătate și partea educațională reprezintă cel mai mare angajator.

“De departe, în județul Iași, partea de sănătate și partea educațională reprezintă cel mai mare angajator”

“Bună dimineața,

Aș dori în primul rând să aduc salutul rectorului Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, gazda acestei întâlniri, profesorul Viorel Scripcariu, și în al doilea rând probabil că va gândiți ce am putea noi să vă spunem ca medici. Și as putea să dau trei răspunsuri simple.

În primul rând suntem, evident, gazda fizică a acestei manifestări, și vă felicit pentru această ocazie, pentru inițiativă, vă felicit pentru puntea pe care ați realizat-o.

Mesajul Președintelui C.A.P.D.R., Ion ȘTEFANOVICI, la Forumul Economic Regional al Moldovei

Tot spunem “două țări, suntem un singur neam”. În partea cealaltă, evident că trebuie să fim sănătoși, pentru a putea face orice, și al treilea răspuns simplu este că, de departe, în județul Iași, partea de sănătate și partea educațională reprezintă cel mai mare angajator.

Mesajul prorectorului UMF Iași, Adrian Covic, la Forumul Economic Regional al Moldovei - News Moldova

Acestea sunt niște răspunsuri facile și îmi permit acum și cei care mă cunosc din sală – am mulți prieteni, îl văd în stânga mea pe excelentul conducător al ADR Nord-Est, domnul director Asandei – îmi știu viziunea.

Aș vrea să vă gândiți, puțin, outside of the box, și îmi iertați limba engleză, pentru că, în momentul de față, și as merge pe doua exemple, sănătatea și educația nu mai sunt simple lucruri care trebuie să fie acolo, ci sunt cei mai importanți factori economici ai unei națiuni.

Dacă ne uităm la Viena, în momentul de față are mai mult profit nu din turism, nu din industrie, și industria Vienei este incomparabilă cu industria acestei regiuni sau cu industria regiunii din stânga Prutului,


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top