fbpx
Connect with us

Nicolae Dunas, Președintele Raionului Cahul, despre potențialul și perspectivele de dezvoltare din Sudul Republicii Moldova – MOLDOVA INVEST

nicolae-dunas,-presedintele-raionului-cahul,-despre-potentialul-si-perspectivele-de-dezvoltare-din-sudul-republicii-moldova-–-moldova-invest

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Nicolae Dunas, Președintele Raionului Cahul, despre potențialul și perspectivele de dezvoltare din Sudul Republicii Moldova – MOLDOVA INVEST


WhatsApp Image 2023 08 01 at 09.32.16 1 - Moldova Invest

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Raionul Cahul, oportunități de dezvoltare

Președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas a apreciat această inițiativă (FERM 2023) și a subliniat importanța forumului ca o ocazie de a discuta despre realizările și viitoarele proiecte din regiune.

0398 pt print foto Paul Covalschi scaled - Moldova Invest

El a menționat că Raionul Cahul dispune de un potențial atractiv pentru investitori, enumerând școlile profesionale, două universități, un parc industrial, o zonă economică liberă și un pod. Toate aceste aspecte contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea economică și atragerea de investiții.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Prof. Univ. Dr. Mihai COVAȘĂ (USV Suceava) la Forumul Economic Regional Moldova

 „Vă spun despre Cahul, avem o regiune în care sunt școlile profesionale, în care s-au menționat colegii, două universități, una română, alta a Republicii Moldova. Este un parc industrial, zonă economică liberă, și un pod.

Toate acestea, per ansamblu, fac ca activitatea regiunii să fie una atractivă. Încercăm să  valorificăm toate posibilitățile pe toate filierele posibile, atât din domeniul afacerilor, cât și din domeniul administrativ.

 Partea frumoasă pentru că noi este că putem trece Prutul prin trei puncte, două terestre și una feroviară. Asta ne bucură foarte mult.”

WhatsApp Image 2023 08 01 at 09.32.16 - Moldova Invest

Nicolae Dunas a subliniat, de asemenea, faptul că regiunea are avantajul de a fi situată într-un loc strategic, având acces la trei puncte de trecere peste Prut: două terestre și una feroviară, ceea ce facilitează comerțul și legăturile cu alte piețe, inclusiv Ucraina.

News Moldova îți recomandă și ...   FERM 2023: Dan NUȚIU abordează provocările legate de forța de muncă din cadrul AIR - MOLDOVA INVEST

Cu toate acestea, el a adus în discuție și provocările cu care se confruntă zona, inclusiv problemele cauzate de războiul de la granițe.

Mai departe, Președintele Dunas și-a exprimat încrederea că dezvoltarea economică va continua și va aduce beneficii tuturor locuitorilor din regiune.

„ În ciuda potențialului pe care îl avem în Sud, nefericirea pe care o avem noi toți în zona aceasta, să se termine odată războaiele, și să sperăm că această oportunitate ne va da tuturor și colegilor mei din Republica Moldova posibilitatea de a merge spre o piață mai largă, și spre,  Ucraina.

A fost un flux, o perioadă, după care credem că acum va fi acel reflux economic. Și noi vom putea și ne-am bucurat împreună, în data de 21 mai să spunem , împreună cu dvs. și vă mulțumesc pentru sprijinul pe care l-am avut, în special din partea României, pentru această perioadă susținută de efort, și chiar în această perioadă a evenimentului acesta.

Design fara titlu - Moldova Invest

Îl simțim cu toții, și de aceea vreau să vă zic „Welcome la Cahul”, sunt multe oportunități pe care, cu siguranță, le vom putea realiza. ”

Nicolae Dunas a mulțumit pentru sprijinul primit, în special din partea României, și a invitat participanții la forum să descopere oportunitățile oferite de Raionul Cahul și să colaboreze pentru a realiza proiecte comune.

Ion Ștefanovici, Președin


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top