fbpx
Connect with us

Combinatul de Vinuri de Calitate “Mileștii Mici”: Tradiție, inovație și excelență în patria vinurilor moldovenești

combinatul-de-vinuri-de-calitate-“milestii-mici”:-traditie,-inovatie-si-excelenta-in-patria-vinurilor-moldovenesti

Revista Moldova Invest

Combinatul de Vinuri de Calitate “Mileștii Mici”: Tradiție, inovație și excelență în patria vinurilor moldovenești


MixCollage 08 Nov 2023 11 45 AM 7936 - Moldova Invest

Vinăria „Mileştii Mici” dispune de o colecție de vinuri care a marcat faima întreprinderei pe piața internă şi pe arena internațională a vinurilor

Aceasta a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai mare colecție de vinuri din Europa, cu peste 1,5 milioane de sticle de colecție. În total numărul de sticle prezente în pivnițele de la Mileștii Mici depășește 2 milioane.

d - Moldova Invest

Complexul de galerii (pivnițe) de la Mileștii Mici este la rândul său cel mai mare din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiți. Vinurile păstrate aici sunt în proporție de 70% vinuri roșii, cu numai 20% vinuri albe și 10% vinuri de desert.

Vinurile de colecție cu marca comercială ,,Mileştii Mici” sunt vinuri excepționale, cel mai vechi datând din 1972. Rafinatele vinuri albe, cum ar fi: „Sauvignon 2013”, viguroasele vinuri roşii ,,Cabernet-Sauvignon 1987”, „Codru 1987” sau delicatele vinuri de desert ,,Auriu 1986”, ,,Trandafirul Moldovei 1986” sunt apreciate la cel mai înalt nivel de vinificatorii din întreaga lume.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul BUTNARIU, prezintă provocările și perspectivele dezvoltării economice în regiunea de Nord-Est a Moldovei

Circuitul turistic al vinăriei oferă vizitatorilor atracții precum peisajul contrastant dintre exterior și interior, colecția masivă de vinuri și experiența subterană. Această vinărie este cunoscută pentru colecția sa record și este considerată o emblemă a țării.

mici 974 - Moldova Invest

“În spatele unui vin de calitate se află o echipă întreagă de oameni dedicați”

Având un palmares impresionant de premii obținute la numeroase concursuri de-a lungul anilor, care este secretul sau rețeta succesului în ceea ce privește producția vinurilor de calitate la vinăria Mileștii Mici?

În spatele unui vin de calitate se află o echipă întreagă de oameni dedicați, care monitorizează cu atenție fiecare detaliu din procesele de vinificație. Vorbim despre „terroir”, termen care exprimă caracteristicile spațiului unde este amplasată via, condițiile climatice, precum și tradițiile locale, implicația omului în toate procesele. Podgoriile vinăriei noastre sunt situate la o altitudine de 150 – 180 de metri deasupra nivelului mării. Terroir-ul unic este determinat de specificul solului – calcarul, care conferă vinurilor o mineralitate aparte.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul Neculai MIRON: "Fiecare proiect încheiat cu succes este un pas înainte spre realizarea viziunii de dezvoltare sustenabilă a Primăriei Valea Seacă"

Care sunt principalele piețe de desfacere pentru vinurile produse de dvs. și cum s-a dezvoltat exportul în ultima perioadă?

Se consolidează parteneriatele existente, precum și vizarea noilor piețe de desfacere pentru vinurile de la Vinăria Mileștii Mici. În ciuda stării de criză economică și a dificultăților de a aborda potențiali parteneri în contextul insecurității regionale, am reușit să pătrundem pe câteva piețe de desfacere din Europa în ultimii ani. Astăzi, vinurile de la Mileștii Mici sunt prezente în peste cincisprezece țări din întreaga lume, de la cele mai apropiate geografic – România, Polonia, Lituania, Marea Britanie – până la cele mai îndepărtate – China, Coreea de Sud, Canada.

News Moldova îți recomandă și ...   Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii în comuna ieșeană Tătăruși, pe lista de priorități a primarului Costel IOSUB

Milestii Mici WinetoursMD 21 - Moldova Invest

Cum ați reușit să vă adaptați la schimbările (recente) din cererea și preferințele consumatorilor în ceea ce privește tipurile de vinuri și tendințele de consum?

Global, consumul de vin a înregistrat o ușoară scădere, variabilă în funcție de țară și regiune, conform OIV. În contextul acestor schimbări, industria vitivinicolă caută să se ajusteze prin ambalaje mai ușoare și materiale prietenoase cu mediul.

În Republica Mol


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top