fbpx
Connect with us

Cosmin Murarașu, fondatorul REAL TOUR RO: „Tehnologia este un instrument fundamental în conservarea patrimoniului cultural și promovarea turismului”

cosmin-murarasu,-fondatorul-real-tour-ro:-„tehnologia-este-un-instrument-fundamental-in-conservarea-patrimoniului-cultural-si-promovarea-turismului”

Revista Moldova Invest

Cosmin Murarașu, fondatorul REAL TOUR RO: „Tehnologia este un instrument fundamental în conservarea patrimoniului cultural și promovarea turismului”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


muzee de la sat - Moldova Invest

Cosmin Murarașu este fondatorul Real Tour Ro, o agenție de publicitate și tururi virtuale interactive 3D înființată în 2019

Cu studii în Managementul afacerilor și Comunicare Vizuală (Scoția, Marea Britanie), Marketing (UPA Iași) și Managementul Destinațiilor (USV Suceava) Cosmin este un expert în scanare, randare și modelare 3D, având o vastă experiență în realizarea tururilor virtuale interactive 3D.

cosmin murarasu muzee de la sat - Moldova Invest
Real Tour Ro creează tururi virtuale 3D interactive și personalizate pentru muzee, HoReCa, imobiliare etc, tururi care generează trafic pe site și cresc notorietatea locațiilor în mediul online. Compania utilizează cele mai noi tehnologii pentru a crea tururi virtuale realiste și detaliate ale obiectivelor din România, complet integrată în Google Street View, Maps și Earth.

  • Beneficiile Tururilor Virtuale 3D Interactive oferite de Real Tour Ro:
  • Universalitate: Permite explorarea spațiilor fără restricții geografice sau temporale.
  • Interactivitate: Utilizatorii pot naviga în ritm propriu și învăța detaliat despre elementele expuse.
  • Educație: Tururile îmbunătățesc retenția informației prin prezentări vizuale ale contextului istoric și cultural.
  • Marketing: Crește vizibilitatea și atrage mai mulți vizitatori fizici, fiind o strategie de promovare eficientă.
  • Conservare: Asigură documentarea digitală a detaliilor importante pentru viitoarele generații.

Unul dintre proiectele reprezentative ale Real Tour Ro este „Muzee de la Sat”, prima platformă online dedicată muzeelor sătești, care pune în valoare patrimoniul cultural material din mediul rural românesc, prin intermediul tehnologiei.

Lansată la 1 decembrie 2021, inițiativa, un proiect premiat pentru co-finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), își propune să crească vizibilitatea muzeelor rurale. Oferă acces gratuit la peste 90 de tururi virtuale din Moldova (2021), Muntenia (2022), Dobrogea (2023) și Maramureș (2024).

Proiectul vizează atragerea unui public divers către muzeele românești, susținând conservarea patrimoniului și dezvoltarea turismului cultural. Platforma devine o resursă esențială pentru educație și cercetare în domeniul culturii și tradițiilor românești.

muzee de la sat - Moldova Invest

Echipa „Muzee de la Sat” este formată din profesioniști pasionați de patrimoniul cultural. Cosmin, fondatorul Real Tour Ro, coordonează proiectul și aduce expertiza sa în scanări 3D și tururi virtuale. Alături de el, Ionuț Teoderașcu, manager de proiect, contribuie cu competențele sale fotografice, iar Nicoleta Felea se ocupă de partea de PR și creare de conținut. Echipa este completată de Silvia-Alexandra Nistor, traducătoare autorizată, și George Patriche, videograf autodidact.

Contactează-ne pentru a explora cum un tur virtual interactiv 3D îți poate aduce beneficii.

www.real-tour.ro

www.muzeedelasat.ro


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top