fbpx
Connect with us

Dan NUȚIU, Președintele Executiv AIR: „Să reținem că Estul nu înseamnă doar Federația Rusă, ci mai înseamnă Kazahstan, Uzbekistan, Armenia, Georgia, Turkmenistan”

dan-nutiu,-presedintele-executiv-air:-„sa-retinem-ca-estul-nu-inseamna-doar -federatia-rusa,-ci-mai-inseamna-kazahstan,-uzbekistan,-armenia-,kazahstan,-uzbekistan,-armenia, -georgia,-turkmenistan”

Revista Moldova Invest

Dan NUȚIU, Președintele Executiv AIR: „Să reținem că Estul nu înseamnă doar Federația Rusă, ci mai înseamnă Kazahstan, Uzbekistan, Armenia, Georgia, Turkmenistan”


Dan Nutiu 5 - Moldova Invest

Asociația Investitorilor Români în Republica Moldova (AIR) este o organizație non-guvernamentală având ca unic scop promovarea mediului de afaceri

AIR are un rol esențial în dezvoltarea mediului de afaceri din țară și armonizarea dialogului dintre autorități publice, centrale și locale și mediul de business, promovarea şi protejarea membrilor Asociației.

Dan Nutiu Ion Stefanovici 2 1 - Moldova Invest

Dialogul cu Președintele Executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu s-a realizat în contextul Forumului Economic Regional Moldova organizat de către Moldova Invest și Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (CAPDR) în debutul acestei veri, la Iași.

News Moldova îți recomandă și ...   Zona Economica Liberă „Ungheni Business”: O platforma de succes pentru investiții în Republica Moldova! - MOLDOVA INVEST

„România este principalul investitor străin în Republica Moldova.”

Domnule Președinte, care sunt principalele motive pentru care România este interesată să investească în Republica Moldova și care sunt avantajele în comerțul cu Uniunea Europeană?

România este principalul investitor străin în Republica Moldova.

Principalele motive, lăsând la o parte afiliația de limbă care o regăsim și în Republica Moldova, sunt reprezentate de platforma pe care Republica Moldova o poate asigura, fiind stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, ceea ce presupune facilități în comerțul cu Uniunea Europeană, și totodată, au acea deschidere către Est, chiar dacă în acest moment există un conflict în zona de Est.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul Virgil Ioan COROBUȚĂ despre progresele și planurile pentru dezvoltarea comunei Lungani - MOLDOVA INVEST

Dan Nutiu 2 2 1 - Moldova Invest

Să reținem că Estul nu înseamnă doar Federația Rusă, ci mai înseamnă Kazahstan, Uzbekistan, Armenia, Georgia, Turkmenistan și așa mai departe.

Sunt 14 entități, de unde investitorii din România pot să își dezvolte afacerile, ducând marfă sau aducând marfă în zona respectivă.

„Începând din acest an se constată  un apetit crescut al investitorilor  din România de a veni în Republica  Moldova.”

Au existat semnale că unii investitori au dorit să-și restrângă sau chiar să-și retragă participația în Republica Moldova în momentul izbucnirii conflictului din Ucraina?

News Moldova îți recomandă și ...   Vicepreședintele raionului Fălești, Veaceslav TAMBUR, despre provocările și nevoile investiționale în contextul general al Republicii Moldova

A fost o perioadă extrem de


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top