fbpx
Connect with us

Deputatul Ghervazen LONGHER, președintele Uniunii Polonezilor din România: „În ultimii 15 ani regiunea celor Trei Mări s-a mândrit cu cea mai dinamică dezvoltare economică dintre toate regiunile europene”

deputatul-ghervazen-longher,-presedintele-uniunii-polonezilor-din-romania:-„in-ultimii-15-ani-regiunea-celor-trei-mari-s-a-mandrit-cu-cea-mai-dinamica-dezvoltare-economica-dintre-toate-regiunile-europene”

Revista Moldova Invest

Deputatul Ghervazen LONGHER, președintele Uniunii Polonezilor din România: „În ultimii 15 ani regiunea celor Trei Mări s-a mândrit cu cea mai dinamică dezvoltare economică dintre toate regiunile europene”


Collage Maker 03 Nov 2023 01 44 PM 5736 - Moldova Invest

Deputatul Ghervazen LONGHER face parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției şi pentru petiții și din Comisia pentru antreprenoriat și turism

Este președintele Uniunii Polonezilor din România, Secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză și în Grupul parlamentar de prietenie cu Islanda.

În cadrul interviului acordat, deputatul Ghervazen LONGHER a expus mai multe aspecte cu privire la cea de-a VIII-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, vizita oficială întreprinsă, cu acestă ocazie, de Președintele Poloniei, Andrzej Duda, în România și a vorbit despre finalizarea contrucției Casei Polone din localitatea Moara, județul Suceava.

În acest context, s-a subliniat faptul că regiunea formată din țările care au aderat la Inițiativa celor Trei Mări a cunoscut cea mai puternică dezvoltare economică dintre regiunile europene, în ultimii 15 ani. Rolul fundamental pe care Casele Polone îl joacă în viața minorității  poloneze din România, a fost un alt aspect important pe care domnul deputat a ținut să-l menționeze, în cadrul discuției.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul ieșean Dan-Constantin HODOROABĂ: "Nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni"

2 1 - Moldova Invest

Care sunt principalele concluzii ale recentei vizite întreprinsă de către Președintele Poloniei, Andrzej Duda în România? Vă rugăm să vă referiți inclusiv la mesajul transmis de Președintele Poloniei la summitul Inițiativei celor 3 Mări organizat în septembrie la București

În acest an, cea de-a VIII-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări a avut loc pe 6 septembrie și a fost găzduită de președintele României, Klaus Iohannis.Inițiativa celor Trei Mări reunește 12 state membre ale Uniunii Europene situate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul BUTNARIU, prezintă provocările și perspectivele dezvoltării economice în regiunea de Nord-Est a Moldovei

Inițiativa celor Trei Mări este un format care are ca scop promovarea cooperării pentru dezvoltarea infrastructurii în sectorul energetic, al transporturilor și în cel digital, vizând noile investiții, creșterea economică și securitatea energetică așa-numitei axe nord-sud, din estul continentului european.

În cadrul summitului din acest an, organizat la București, Grecia a devenit cel de-al 13-lea stat participant la Inițiativă, iar Republica Moldova a obținut calitatea de stat participant asociat.

Referitor la discursul președintelui Poloniei, Andrzej Duda a vorbit despre cooperarea dintre țările central și est-europene demonstrată în ultimul an.

3 1 - Moldova Invest

Acesta a subliniat faptul că proiectele de infrastructură au fost puse în aplicare, că s-a putut vedea cât de importante sunt acestea în condițiile nevoii Ucrainei de a exporta produsele sale  agricole și că s-a demonstrat cât de importante sunt legăturile de infrastructură din Europa Centrală, în acest context.

News Moldova îți recomandă și ...   Petrică NEGREA, o simfonie a succesului, de la acordurile artei lirice la vibrantul univers al ospitalității bucovinene

De asemenea, președintele Poloniei a subliniat rolul Inițiativei celor Trei Mări nu doar în Europa, ci și pe plan global. A vorbit, printre altele, despre faptul că, în ciuda situației actuale, țările Inițiativei celor Trei Mări oferă condiții stabile investitorilor.

În ciuda războiului care se duce la granițele nostre, aceste țări, în continuare, oferă investitorilor un teren favorabil.

Forța de muncă înalt calificată și stabilitatea care are la bază apartenența la NATO și Uniunea Europeană, sunt avantaje notabile în această privință.

A fost precizat și faptul că în ultimii 15 ani regiunea celor Trei Mări s-a mândr


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top