fbpx
Connect with us

Deputatul nemțean Ciprian ȘERBAN: „O dezvoltare economică a regiunii se poate realiza prin investiții majore în infrastructură și ne preocupă construcția autostrăzilor care leagă Moldova de restul României”

Collage Maker 08 Aug 2023 09 32 AM 4568 - News Moldova

Revista Moldova Invest

Deputatul nemțean Ciprian ȘERBAN: „O dezvoltare economică a regiunii se poate realiza prin investiții majore în infrastructură și ne preocupă construcția autostrăzilor care leagă Moldova de restul României”


Ciprian Șerban este deputat PSD Neamț, lider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților

Ciprian Șerban este în prezent Președinte al Subcomisiei pentru siguranță rutieră din cadrul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

a304a3c9 9798 4d86 94db 513159e7becd - News Moldova

De asemenea, el este Prim vicepreședinte al PSD Neamț, fiind o prezență activă, atât în viața locuitorilor din județul Neamț, implicându-se în problemele acestora printr-o strânsă colaborare cu reprezentanții administrațiilor locale, cât și în viața parlamentară.

În interviul acordat, deputatul Ciprian Șerban ne-a oferit o imagine mai clară cu privire la viziunea și o parte dintre măsurile PSD, pe care le-a susținut și promovat în decursul acestei sesiuni parlamentare.

Cum v-ați implicat în viața parlamentară?

În anul 2020, o mare parte din electoratul nemțean mi-a acordat încrederea pentru a-l reprezenta, a doua oară, alături de colegii mei din PSD, în Parlamentul României, încredere de care PSD se bucură și astăzi.

Îmi place să cred că nu i-am dezamăgit pe locuitorii din județul Neamț și nici pe simpatizanții și susținătorii noștri din țară. Și mai cred că toate măsurile pe care PSD le-a propus și le-a implementat, au demonstrat că Partidul Social Democrat rămâne un partid al oamenilor, care urmărește construcția unei societăți solide, unite, deschise, în care să reducem inegalitățile dintre bărbați și femei, dintre mediul urban și cel rural, în care cetățenii să simtă că sunt parteneri ai politicienilor, că participă la actul de guvernare, că sunt apreciați și sprijiniți.

acf008f3 0ba9 4fbf a629 c57e4542b60d - News Moldova

Faptul că în acest moment avem un Guvern condus de liderul PSD, domnul președinte Marcel Ciolacu, îmi dă o foarte mare încredere că proiectele noastre vor fi puse în practică și ne-a permis ca în Programul de Guvernare 2023-2024 să introducem măsuri social-democrate de protecție socială și susținere a mediului de afaceri autohton.

News Moldova îți recomandă și ...   Asociația Tradiția Moldovei: Retrospectiva & prospectiva crescătorilor de ovine din județul Iași

Ne preocupă creșterea nivelului de trai, a veniturilor oamenilor și stimularea investițiilor, bazându-ne, pentru a atinge aceste obiective, pe principii obligatorii în combaterea și atenuarea efectelor crizei actuale și în susținerea dezvoltării și evoluției României, precum: reziliență, sustenabilitate, transparență, echitate și eficiență.

bea4a1b1 7b62 49de ac2e d7b263e2f0e7 - News Moldova

Vreau să amintesc obiectivele majore ale acestei perioade: – operaţionalizarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă şi crearea cadrului instituţional şi fi nanciar de implementare a proiectelor celor 6 piloni: tranziţie verde, transformare digitală, creştere economică inteligentă, sustenabilă şi incluzivă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă instituţională, copii, tineri, educaţie şi competenţe, care este șansa țării noastre de relansare economică și procesul de reindustrializare a României prin crearea unor ecosisteme industriale şi a unei reţele de hub-uri industriale şi promovarea de tehnologii digitale, tehnici moderne de producţie, materiale noi şi dezvoltarea economiei circulare.

Printre marile noastre obiective de politică externă se regăsesc: aderarea României la Spaţiul Schengen, care este un obiectiv strategic cu implicaţii puternice asupra întregii arhitecturi de securitate a UE, consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profi lului României în NATO, consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA, susținerea activă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova şi programului de reforme pro-democratice, în baza Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Activitatea pe care o desfășor nu este una solitară, iar PSD, cu un prim ministru social-democrat, susținut de parlamentari, primarii din teritoriu și reprezentanții din administrația publică centrală și locală, de membrii de partid și toți susținătorii noștri, este, de fapt, o mare echipă care are același crez: alături de oameni, protejând națiunea și dezvoltând societatea românească.

News Moldova îți recomandă și ...   Igor Ștefaneț, Șeful Direcției Atragere și Protejare Investiții - INVEST MOLDOVA: „Anual, peste 250 companii și agenți economici beneficiază în urma activităților de export implementate de către Agenția de Investiții” - MOLDOVA INVEST

49b5aac7 8b54 43a0 9b53 661dee924da8 - News Moldova

În ce domenii ați intervenit ca deputat?

În Parlamentul României am susținut și promovat, în echipă, o serie de inițiative legislative, aflate în diverse stadii și proceduri parlamentare, referitoare la îmbunătățirea, modificarea, completarea reglementărilor ori instituirea unor măsuri în domeniul fiscal, al investițiilor publice, al educației, în ceea ce privește statutul cadrelor militare, în domeniul sănătății, al digitalizării, al muncii, al transporturilor și infrastructurii, în domeniul agro-alimentar, al apelor, al silviculturii, etc.

Aș putea spune că am atins toate domeniile economice și sociale, o atenție deosebită am acordat funcționării administrației publice și îmbunătățirii guvernanței corporative a întreprinderilor publice.

Bineînțeles, o preocupare majoră a PSD, pe care o susțin și o promovez, este cea legată de responsabilitatea atingerii țintelor și jaloanelor din Programul Național de Redresare și Reziliență, în special îmbunătățirea capacității instituționale, guvernanța corporativă, atingerea țintelor europene de decarbonizare a transportului, digitalizarea transporturilor și creșterea siguranței în domeniu.

„O dezvoltare economică a regiunii se poate realiza prin investiții majore în infrastructură și ne preocupă construcția autostrăzilor care leagă Moldova de restul României”

1913d4bc be77 4c72 a7cd df464c22493c 1 - News Moldova

Cum se regăsesc locuitorii județului Neamț în preocupările dumneavoastră?

În anul 2020, PSD a făcut românilor promisiuni. Am livrat și continuăm să livrăm cetățenilor fapte, pentru că acestea ne defi nesc.

Anul viitor, în 2024, ne așteaptă multe provocări și vom avea nevoie de ajutorul nemijlocit al tuturor primarilor noștri din Neamț. Ne propunem să transformăm Neamțul într-un nou pol economic din zona Moldovei, iar fi nalizarea conexiunilor rutiere ale Moldovei cu restul țării este importantă pentru acest lucru.

Anul acesta, filiala PSD Neamț și-a ales o nouă conducere și sunt onorat să fac parte din echipa domnului președinte Daniel Harpa. Am reușit, împreună, să rearmonizăm și să consolidăm, într-un timp relativ scurt, filiala Neamț, să dăm noi valori principiilor social-democrate, să construim o structură puternică și unită, care să inspire și să ofere modele de urmat.

News Moldova îți recomandă și ...   Excelența Sa, Victor CHIRILĂ: „Relația dintre România şi Republica Moldova parcurge cea mai frumoasă etapă din ultimii 30 de ani”

Nemțenii așteaptă de la noi, fapte. Vor să beneficieze de noi centre de sănătate moderne și de drumuri reabilitate. Investim în proiecte pentru o economie înfloritoare și vrem să oferim stabilitate a locului de muncă și salarii decente, care să ridice nivelul de trai. De altfel, viziunea social-democrată se orientează spre măsuri de protecție a persoanelor vulnerabile, acces nelimitat și facil la educație și la sistemul medical, pe lângă cele de susținere a mediul de afaceri autohton.

Mă bazez foarte mult pe implicarea filialei PSD Neamț condusă de Daniel Harpa. Știu că în această formulă vom livra nemțenilor, în continuare, fapte și soluții pe măsura așteptărilor lor.

O dezvoltare economică a regiunii se poate realiza prin investiții majore în infrastructură și ne preocupă construcția autostrăzilor care leagă Moldova de restul României, cum sunt Autostrada Moldovei, Autostrada Târgu-Mureș – Iași, Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Autostrada Nordului, Baia Mare – Suceava.

Vom utiliza fondurile alocate Neamțului prin PNRR pentru renovarea energetică a unor clădiri de interes public, inclusiv școli, și modernizarea transportului public de călători, prin achiziția de autobuze electrice, care vor diminua poluarea, protejând mediul înconjurător.

Sunt ferm convins că împreună suntem puternici și vom pune lucrurile în mișcare pentru oamenii din Neamț și din România.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top