fbpx
Connect with us

Dezvoltarea durabilă și educația de calitate în comuna băcăuană PODU TURCULUI, printre prioritățile primarului Gelu CIORAVĂ

dezvoltarea-durabila-si-educatia-de-calitate-in-comuna-bacauana-podu-turcului,-printre-prioritatile-primarului-gelu-ciorava

Revista Moldova Invest

Dezvoltarea durabilă și educația de calitate în comuna băcăuană PODU TURCULUI, printre prioritățile primarului Gelu CIORAVĂ


Design fara titlu 7 1 - Moldova Invest

Comuna Podu Turcului este situată în zona de sud-est a județului Bacău, pe colinele Tutovei, pe malurile râurilor Zeletin și Pereschiv

Localitatea este traversată de DN11A, care leagă localitățile Adjud și Tutova.

Agricultura și comerțul sunt principalele îndeletniciri ale locuitorilor.

Primarul Gelu Cioravă, cu o viziune clară despre progres și dezvoltare durabilă, a pus în mișcare proiecte care vizează domenii importante ale vieții locuitorilor din comună.

Construirea unei noi grădinițe și a unei școli pentru clasele primare subliniază importanța acordată domeniului învățământului. Noile instituții vor facilita accesul la educație de calitate, contribuind la pregătirea adecvată a copiilor pentru viitor.

În acest moment, în comuna Podu Turcului învățământul se desfășoară de la nivel preșcolar până la nivel liceal.

Pe lângă interesul pentru educație, administrația locală dovedește o înțelegere deplină a conceptului de dezvoltare durabilă. Proiectul de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii primăriei servește drept mărturie în acest scop.

Punerea în practică a acestui proiect asigură reducerea costurilor legate de încălzire, constituind, în același timp, un pas înțelept pe calea reducere amprentei de carbon.

Totodată, prin modernizarea infrastructurii rutiere din localitate și a sistemului de iluminat stradal, administrația locală arată că este interesată de edificarea unei infrastructuri solide și sigure, adaptată la exigențele vieții moderne,  în beneficiul locuitorilor.

Realizarea acestor proiecte, pe lângă faptul că îmbunătățesc calitatea  vieții locuitorilor comunei, schimbă imaginea localității în ochii potențialilor turiști și asigură cadrul necesar pentru întreprinzătorii interesați să investească în această localitate.

Toate aceste eforturi reflectă o strategie bine gândită și orientată către viitor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții în comună.

Care sunt proiectele aflate în derulare în prezent?

Cu gândul la progres și la calitatea mai bună a vieții, suntem dedicați unor inițiative care vizează creșterea oportunităților educaționale și făurirea unui viitor sustenabil pentru generațiile următoare.

În acest context, dorim să prezentăm pr


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top