fbpx
Connect with us

Evoluția economiei ieșene. Topul firmelor și tendințele în context global

evolutia-economiei-iesene.-topul-firmelor-si-tendintele-in-context-global

Revista Moldova Invest

Evoluția economiei ieșene. Topul firmelor și tendințele în context global


firmele iesene - Moldova Invest

Într-o perioadă marcată de provocări și schimbări semnificative în economia globală, comunitatea de afaceri ieșeană înfruntă obstacolele și găsește oportunități pentru dezvoltare

În ansamblu, firmele ieșene au dat dovadă de reziliență și se situează pe trend ascendent, dar se manifestă o polarizare îngrijorătoare a economiei locale.

Sub acest aspect, Camera de Comerț și Industrie Iași a publicat rezultatele evaluării performanțelor economice ale firmelor din județ, concretizate în cel mai obiectiv, complex și elocvent clasament anual al comunității de afaceri locale – Topul Firmelor din Județul Iași.

Clasamentul este realizat după o metodologie unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț și Industrie din România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 335/2007 a Camerelor de Comerț și Industrie.

„Camera de Comerț și Industrie îi felicită pe toți antreprenorii și managerii ieșeni care au performat și au demonstrat tuturor că din criză poți ieși nu doar ca supraviețuitor, dar că poți identifica resurse care să te ridice la un nivel superior! Avem un clasament obiectiv, pe indicatori financiari, dar și longeviv: anul acesta am ajuns la ediția cu numărul 30. Așteptăm cu interes agregarea clasamentelor județene la nivelul Camerei de Comerț și Industrie a României, pentru a vedea și anul acesta care sunt firmele ieșene care se clasează în Topul Național al Firmelor, adică cei mai buni dintre cei buni!” a declarat Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Exploatând această tendință favorabilă, Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Iași ne prezintă o analiză a datelor care susțin această performanță, evidențiind cifra remarcabilă a firmelor active și care s-au distins în clasamentele anului 2022.

„Din analiza datelor financiare cuprinse în 27.140 bilanțuri de societăți comerciale cu sediul social în județul Iași, aferente anului 2022, a reieșit că 21.994 firme au avut o cifră de afaceri diferită de zero (firme active). Un număr de 11.469 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, iar dintre acestea 3.457 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului.” a completat Sorin Gheorghiu, Director în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Clasamentul are la bază datele de bilanț pentru anul 2022 și urmărește 5 indicatori de performanță: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Sunt admise în top firmele înmatriculate în Registrul Comerțului care îndeplinesc simultan următoarele condiții, cu privire la datele de bilanț depus pentru anul 2022: Profit din exploatare pozitiv și Cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 lei în cazul celorlalte.

În acest clasament, nu sunt admise:

  • Grupurile de interes economic (GIE); Firmele al căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale și bugetul statului și impozitel


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top