fbpx
Connect with us

Igor Ștefaneț, Șeful Direcției Atragere și Protejare Investiții – INVEST MOLDOVA: „Anual, peste 250 companii și agenți economici beneficiază în urma activităților de export implementate de către Agenția de Investiții” – MOLDOVA INVEST

igor-stefanet,-seful-directiei-atragere-si-protejare-investitii-–-invest-moldova:-„anual,-peste-250-companii-si-agenti-economici-beneficiaza-in-urma-activitatilor-de-export-implementate-de-catre-agentia-de-investitii”-–-moldova-invest

Revista Moldova Invest

Igor Ștefaneț, Șeful Direcției Atragere și Protejare Investiții – INVEST MOLDOVA: „Anual, peste 250 companii și agenți economici beneficiază în urma activităților de export implementate de către Agenția de Investiții” – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Collage Maker 07 Aug 2023 08 38 AM 2631 - Moldova Invest

Agenția de Investiții INVEST MOLDOVA, în calitate de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului, este unica instituție mandatată să promoveze imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea economică și investițională

Agenția elaborează platforme și instrumente de promovare în susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova și facilitează dialogul interinstituțional pentru investitorii străini, prin stabilirea de parteneriate de colaborare cu toate grupurile de interes. Igor Ștefaneț ocupă funcția de Șef al Direcției de atragere și protejare a investițiilor în cadrul Invest Moldova din anul 2019.

igor stefanet - Moldova Invest

În cadrul acestui interviu, Igor Ștefaneț a oferit informații despre activitățile și eforturile organizației de a promova Republica Moldova ca o destinație de investiții internaționale.

În ceea ce privește facilitarea exporturilor, Agenția de Investiții folosește programe precum “Export Morning” și “Export Missions” pentru a ajuta companiile locale să identifi ce parteneri de afaceri relevanți pe piețele țintă și pentru a crește competențele și competitivitatea acestora pentru un export eficient. În acest an, organizația are planificate mai multe evenimente și expoziții în România pentru a promova și vinde produsele locale pe piața românească.

288668678 399984865491214 7584903161326073071 n - Moldova Invest

„Invest Moldova realizează activități cu scopul sporirii recunoașterii Republicii Moldova pe plan internațional”

REP: Agenția de Investiții, în calitate de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului, este unica instituție mandatată să promoveze imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea economică și investițională, fiind administrator al Brandului de Țară pentru buna poziționare pe harta economică globală. Care sunt rezultatele obținute pe parcursul funcționării Invest Moldova pe direcția promovării imaginii de țară a Republicii Moldova?

Igor ȘTEFANEȚ: În decursul a trei ani de activitate, Invest Moldova realizează activități cu scopul sporirii recunoașterii Republicii Moldova pe plan internațional, atât ca destinație investițională, ofertă de export, dar și stat emergent ce merită descoperit.

297806993 10228387363494339 1020163308884115775 n - Moldova Invest

Participăm anual la expoziții și târguri internaționale, ne promovăm în media internațională, dar și organizăm evenimente locale cu participarea speakerilor și invitaților din peste 70 de țări. De exemplu, în acest an am găzduit a doua Reuniune a Comunității Politice Europene, în cadrul căreia Moldova a fost vizitată de 47 Președinți, Prim-miniștri și reprezentanți de vârf ai Uniunii Europene.

Astfel de platforme ne permit să sporim imaginea de țară și să povestim despre noi unei lumi întregi. Pentru anul 2023 ne-am pus scopul de a desfășura o amplă cercetare despre imaginea de țară a Republicii Moldova pe cinci piețe strategice, fapt ce ne va permite să avem un mesaj mai coerent în comunicarea pe plan extern.

DJI 0007 scaled - Moldova Invest

REP: Agenția elaborează platforme și instrumente de promovare în vederea susținerii mediului de afaceri din Republica Moldova și facilitează dialogul interinstituțional pentru investitorii străini, prin stabilirea de parteneriate de colaborare cu toate grupurile de interes. Ne puteți furniza o serie de exemple pe aceste compenente din activitatea Invest Moldova?

I.Ș.: Agenția de Investiții are mandatul de atragere și protejarea a investițiilor străine, promovarea exporturilor. În vederea realizării planului de acțiuni pe aceste domenii, operăm cu următoarele instrumente și platforme:

  • Participarea la expoziții internaționale sectoriale, conferințe internaționale cu participarea asociațiilor de profi l, a companiilor și a partenerilor. Obiectivele fiind prezentarea ofertei investiționale pe domenii, crearea conexiunilor, stabilirea parteneriatelor.
  • Organizarea Forumului Moldova Business Week – cel mai important eveniment economic al țării.
  • Organizarea evenimentelor de promovare sectorială dedicată exclusiv unei industrii, cum ar fi Moldova Electronic Forum, Real Estate Forum, BPO forum, Digital Summit.
  • Organizarea vizitelor de studii în teritoriu pentru companiile străine


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top